Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zgroza...

Boewulf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 131
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zgadzam się tu z prezesem - wolę Zosie, Antki, Stasie... A pro po Leona

Ech tragedia z tymi imionami. Na bieżąco w związku z tym miałam w ostatnich dniach niezłego "wkurva" (przez v żeby było modnie) Mój na ten przykład szanowny małż wymyślił sobie, że jak kiedyś będzie miał syna to go nazwie Leon, i basta :-? :evil: :-? :evil: :-? ( po dziadku)

Mój synuś też po dziadku miał być - Leon albo Tadzik! Obojgu nam się to podobało!

Siostra z mężem imienia dla córki szukali. Jakoś Lesiowi do głowy same takie przychodziły : Dobromira, Eleonora... To było jakieś takieś, ale jak palnął Róża - to się siostra wqrzyła - jak to będzie brzmiało Róża Różycka?! No i małej Agatka dali - na szczęście! :wink:

moja ewentualna córka miałaby na imię Liwia i co ?

Piękne starorzymskie imie :D

nie wiedziałem, że żyjemy w Starorzymie.

braciszek pewnie będzie Kaligula.

Braciszek juz jest i wal się od niego :evil:

A propos skojarzeń, jak znajomi wybierali imię dla córki, to część propozycji odpadała w przedbiegach bo tak miały na imię jego "byłe" :)

ale mi osobiście niektóre imiona tez się źle kojarzą, często przez osobę owo imię noszącą.

Dlatego też mąż mojej koleżanki stwierdził, że jego syn będzie nosił takie samo imie jak on :lol: :lol:

na tvn 24 właśnie jest reportarz o chłopcu o imieniu Milan :o

Mogli spolszczyć na Mediolan :roll:

No, ale Milan to normalne regularne imię, tyle, że z Bałkanów, dziewczynki...

Jak np. Slobodan albo inny cośtam - an. :lol:

Często ostatno ludzie nadając imiona odwołują się do Tradycji :-) i motywują to tym że to imona staropolskie itp. itd. a nikt jakos nie chce dać dziecku na imie Rzepicha czy Siemomysł - może to i lepiej chociaż nie wiem czy nie lepsze staropolskie Rzepicha niż Dzulia, Kloe czy Sztefi.

Ja na swoje imie nie narzekam :-) Chociaz nie tak całkiem dawno pewni bliźniacy trochę je zdewaluowali :-) A podobno ojciec miał fantazję i miałem być Antoni - w moim roczniku i kulkunastu następnych w okolicy pewnie bym był jedyny :-)