sigma_si 06.01.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 moja ewentualna córka miałaby na imię Liwia i co ? Piękne starorzymskie imie No i wszyscy by wołali Oliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 06.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Zgadzam się tu z prezesem - wolę Zosie, Antki, Stasie... A pro po Leona Ech tragedia z tymi imionami. Na bieżąco w związku z tym miałam w ostatnich dniach niezłego "wkurva" (przez v żeby było modnie) Mój na ten przykład szanowny małż wymyślił sobie, że jak kiedyś będzie miał syna to go nazwie Leon, i basta ( po dziadku) Mój synuś też po dziadku miał być - Leon albo Tadzik! Obojgu nam się to podobało! Siostra z mężem imienia dla córki szukali. Jakoś Lesiowi do głowy same takie przychodziły : Dobromira, Eleonora... To było jakieś takieś, ale jak palnął Róża - to się siostra wqrzyła - jak to będzie brzmiało Róża Różycka?! No i małej Agatka dali - na szczęście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 moja ewentualna córka miałaby na imię Liwia i co ? Piękne starorzymskie imie nie wiedziałem, że żyjemy w Starorzymie. braciszek pewnie będzie Kaligula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 06.01.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Do nazwiska "Miechowski" pasuje jak ulał.. a do takiego: Paździoch"? a jest taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Do nazwiska "Miechowski" pasuje jak ulał.. a do takiego: Paździoch"? a jest taki? ponoć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 06.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 A ja chciałem Kunegunde , ale mi nie dali ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.01.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Mogłeś jeszcze spróbować Hermenegildę... Biedne dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 06.01.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 O, o , to by było na drugie .... I tak wywalczyłem że Aleksandrą nie została - bo mnie się to imię wyjątkowo żle kojarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 06.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 A propos skojarzeń, jak znajomi wybierali imię dla córki, to część propozycji odpadała w przedbiegach bo tak miały na imię jego "byłe" ale mi osobiście niektóre imiona tez się źle kojarzą, często przez osobę owo imię noszącą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigma_si 06.01.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 O, o , to by było na drugie .... A na trzecie Brunhilda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 moja ewentualna córka miałaby na imię Liwia i co ? Piękne starorzymskie imie nie wiedziałem, że żyjemy w Starorzymie. braciszek pewnie będzie Kaligula. Braciszek juz jest i wal się od niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 06.01.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 dobrze kombinujesz kurde musieliscie tyle postów przez te 10 sekund natworzyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 A propos skojarzeń, jak znajomi wybierali imię dla córki, to część propozycji odpadała w przedbiegach bo tak miały na imię jego "byłe" ale mi osobiście niektóre imiona tez się źle kojarzą, często przez osobę owo imię noszącą. Dlatego też mąż mojej koleżanki stwierdził, że jego syn będzie nosił takie samo imie jak on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Seks_2001001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 06.01.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 jak to będzie brzmiało Róża Różycka?! znajoma naczycielka miała w klasie Różę Kozę , i to brzmiało dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.01.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 jak to będzie brzmiało Róża Różycka?! znajoma naczycielka miała w klasie Różę Kozę , i to brzmiało dopiero W naszej szkole była kiedyś Rachela Dytko, jeszcze jest Nikola Kapustka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 na tvn 24 właśnie jest reportarz o chłopcu o imieniu Milan Mogli spolszczyć na Mediolan No, ale Milan to normalne regularne imię, tyle, że z Bałkanów, dziewczynki... Jak np. Slobodan albo inny cośtam - an. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 jest gdzieś wątek o śmiesznych nazwiskach i tam wiele przykładów 'fantazji' rodziców...tylko nie wiem czy do smiechu, czy do płaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.01.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 jest gdzieś wątek o śmiesznych nazwiskach i tam wiele przykładów 'fantazji' rodziców...tylko nie wiem czy do smiechu, czy do płaczu Zleży komu, dziecięciu z pewnością do płaczu, złośliwcom do śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 06.01.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Często ostatno ludzie nadając imiona odwołują się do Tradycji i motywują to tym że to imona staropolskie itp. itd. a nikt jakos nie chce dać dziecku na imie Rzepicha czy Siemomysł - może to i lepiej chociaż nie wiem czy nie lepsze staropolskie Rzepicha niż Dzulia, Kloe czy Sztefi. Ja na swoje imie nie narzekam Chociaz nie tak całkiem dawno pewni bliźniacy trochę je zdewaluowali A podobno ojciec miał fantazję i miałem być Antoni - w moim roczniku i kulkunastu następnych w okolicy pewnie bym był jedyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts