lewmar77 04.01.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam Sterownik u mnie steruje dwoma pompami1 obieg wody w piecu2 obieg wody w COTak jak sterownik odłacza pompe do obiegu wody w piecu dosc szybko (tzn przy ok 48 stopniach) , to popmpa do obiegu na CO pracuje praktycznie non stop tzn po nocy rano jeszcze pracuje choc grzejniki są juz praktycznie zimne.Ustawienia pompy sa fabryczne natomiast zastanawiam się nad zbędnym zyzyciem pradu.Czy mogę sterownik usatwić tak aby pompa na obiegu CO wyłaczała sie przy przy wyzszej temperaturze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.01.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Napisz jaki sterownik i jaki piec.Coś jeszcze o CO , skoro 2 pompy to jakiś wymiennik masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewmar77 04.01.2010 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Co do Sterownika to Euroster 1100KOczywiście jest i wymiennik bodajże 30 KWPiec ViadrusTak jak pisałem intsresuje mnie pompa która praktycznie działa cała noc.Czy jest to potrzebne że zużywa całą noc prąd.Czy można ustawić tak sterownik aby wyłaczała sie wczesniej - czy niczym to nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.01.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam Sterownik u mnie steruje dwoma pompami 1 obieg wody w piecu 2 obieg wody w CO Tak jak sterownik odłacza pompe do obiegu wody w piecu dosc szybko (tzn przy ok 48 stopniach) , to popmpa do obiegu na CO pracuje praktycznie non stop tzn po nocy rano jeszcze pracuje choc grzejniki są juz praktycznie zimne.Ustawienia pompy sa fabryczne natomiast zastanawiam się nad zbędnym zyzyciem pradu.Czy mogę sterownik usatwić tak aby pompa na obiegu CO wyłaczała sie przy przy wyzszej temperaturze ? Tak jak u Ciebie miałem, ale sobie przerobiłem tak, że wyjście sterownika przez stycznik steruje mi listwą zasilającą i włączają mi sie od razu 3 pompy : podłogówka, obieg CO otwarty i zamknięty. Dało mi to dodatkowa, że jak w piecu gaśnie przy 40 stC to woda dalej nie krąży i jeszcze troche ciepła oddaje przez podłogówkę, czy grzejniki. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewmar77 07.01.2010 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 No to jak macie ustawione swoje sterowniki do pomp.Przy jakiej tem.pompy wam sie załaczaja a przy jakiej wyłaczaja.Chodzi o to aby pompy nie marnowały energi i bez sęsu nie działały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.01.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Co do Sterownika to Euroster 1100K Oczywiście jest i wymiennik bodajże 30 KW Piec Viadrus Tak jak pisałem intsresuje mnie pompa która praktycznie działa cała noc.Czy jest to potrzebne że zużywa całą noc prąd.Czy można ustawić tak sterownik aby wyłaczała sie wczesniej - czy niczym to nie grozi - naciśnij lewy przycisk gumowy - zacznie mrugac temperatura - naciśnij prawy przycisk - zacznie ona rosnąć - chwilke poczekaj, aż się toto samoczynnie zaprogramuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts