niktspecjalny 04.01.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Nad większa częścią garażu mam swoja sypialnię.Jest to jedyne pomieszczenie ,które ma dość zimna podłogę i jest w ogóle najchłodniejsze.Czy ocieplenie styropianem sufitu poprawi taką sytuacje ? w garażu jest jeden duży grzejnik.Dać spokój czy ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 04.01.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ja bym ocieplił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asz 04.01.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ja przykleiłem 10 cm na sufit w garażu. Podobnie na ścianę oddzielającą garaż od ogrzewanej klatki schodowej. W pokoju nad garażem temperatura podobna jak w innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_73 04.01.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Sufit w garażu - tak jeśli tam jest temperatura niższa niż w pokoju nad nim przegroda (strop/podłoga)się wychładza tzn ciepło pozyskane w pokoju oddawane jest szybko w garażu - dasz styropian spowolnisz ten proces - szybkośc wychładzania bedzie mniejsza niż dogrzewania i bedzie toretycznie cieplej. Ja dałem 15cm na sufit w garażu a co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 04.01.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ocieplać. Ja mam wymiennik w pom. gosp. przy garażu, duży kaloryfer w garażu i mimo tego styropian na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Pewnie, że ocieplaj. Ja mam 10 cm styropianu plus w sypialni (wysokiej - "ukośny" sufit z odsłoniętymi jętkami ) podłogę na legarach ocieploną wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 05.01.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dociepliłem, a także ścianę łączącą garaż z domem. Przez swoją nieuwagę wykonawca ocieplił też tylną ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 05.01.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Pewnie że ocieplaj, 10 cm styropianu powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 05.01.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Ja też ociepliłem. Nad garażem mam łazienkę i ogrzewanie podłogowe. Dałem styro 15 cm + siatka + klej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts