Łukasz_K 04.01.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Jeżeli ktoś ma ubezpieczone mieszkanie, niech się podzieli doświadczeniami - którą wybrać firmę??Zarówno ze względu na niewygórowane składki, jak i i bezproblemowe uzyskanie odszkodowania w razie wystąpienia szkody.Z góry dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 15.01.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Ubezpieczyliśmy mieszkanie w PZU. Składna roczna 90 zł (bodajże 91). Powiem szczerze- jeśli chodzi o wypłacalność uważam PZU za pewniaka a przynajmniej z własnego doświadczenia wiem, że na pieniążki nie trzeba długo czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.01.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Ale wszystko zależy od tego, co i na jaką kwotę ubezpieczasz ...Uniqa dała mi najlepsze warunki do ubezpieczenia: murów - na wartość 205000 (pod kredyt), stałych elementów mieszkania - na kwotę 40000, kradzieży - 10000 i OC na 20000 - składka 3-letnia: 540 zł. U innych ubezpieczycieli było znacznie drożej, nawet do 3x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 15.01.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Z tego co wiem, mówimy o mieszkaniu. Więc-jakie mury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.01.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Mury = mieszkanie, ściany - bez wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 15.01.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 dzieki, bo już myślałem że nikt nie odpowie rzeczywiscie - chodzi o mieszkanie, i "mury" jako takie też sie ubezpiecza. jednak PZU chyba odpada w przedbiegach, bo jak to juz wydobyto na światło dzienne w innym topicu (całkiem przy okazji), to PZU nie płaci odszkodowania między innymi w przypadku gdy sąsiad zapomni zakręcić kurek od wody i nasze mieszkanie zostanie zalane. A taka sytuacja jest jak najbardziej możliwa. mieszkanie niezbyt drogie (jakies 90 tysiecy), wyposażenie koło 20 tysiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 16.01.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Właśnie taka miała u nas miejsce sytuacja. Było tak, że cieknąca woda zniszczyła nam sufit a co za tym idzie, musieliśmy usuwać cały regips itd itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts