rakgrzech 04.01.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Kupiłem kominek z systemem czystej szyby. Polega on na braku uszczelki(sznura) w górnej krawędzi szyby. Czy to jest normalne, że kominek pobiera więcej powietrza przez tą szczelinę niż przez zaciąg z zewnątrz? (regulacja przepustnicą nie powoduje zmiany wielkości płomienia) Poza tym nawet przy zamkniętym szybrze powietrze wlatujące przez tą szczelinę mocno szumi. Czy u was jest podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakgrzech 11.01.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Nikt nie mam kominka bez tej uszczelki i nikomu nie szumi powietrze wlatujące przez nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 11.01.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam Zapytaj w wątku o kominkach tam na pewno ci odpowiedzą. Ja mam Sprtherma z tym systemem i mam wszystkie uszczelki, więc nie wiem o co chodzi. Jednak czysta szyba, to trochę przesadzona sprawa. http://forum.muratordom.pl/kominki-pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-kominkow,t36429-2760.htmpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts