ambroma 06.01.2010 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Gosiek, syn jest za grafice. Ma kontakt z różnymi świństewkami ale ostatnio miał przerwę dwutygodniową w zajęciach i tez było kiepsko Z pewnością chemia go podrażnia, ale co konkretnie trudno powiedziec. Stara się ograniczać kontakt na ile to możliwe. On miał od dziecka wrażliwą skórę, z tym że kiedyś wystepowały drobne problemy, np, pękająca skóra na zgięciach palców i tylko zimą. Od jakiegoś czasu (od 2 - 3 lat) jest nasilenie. Może to byc zwiazane z tym że przygotowując sie na studia bardzo dużo pracował i ciagle miał kontakt z farbami, węglem etc. Nie chce nawet mysleć co byłoby gdyby nie mógł studiowac tego co naprawdę kocha Poświęcił bardzo, bardzo dużo aby dostać się na te studia. Udalo się już za drugim podejściem Jest bardzo szczęśliwy że robi to co lubi. Mam nadzieję, że uda nam się znależć skuteczna pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.01.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Na grafice i go uczula tam tylko fiksatywa śmierdzi - mnie dusi a mojej alergiczki jakoś nie węgiel to raczej nie uczula, ani ołówki Przerwa dwutygodniowa nic nie daje, a właśnie może zaostrzyć objawy po powrocie do alergenu piszesz, że od 2-3 lat nasilenie - może coś innego zaistniało w domu, w szkole czy tam się coś nie zmieniło - czytaj przybyło tu bez testów alergicznych pewnie nic nie będzie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.01.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Unikać alergenu jak się da Zyrtec (lub coś podobnego) doustnieProtopic na miejsca zmienione zamiennie z maścią z wit A (ale taką bez substancji zapachowych - jest jedna na rynku, tłusta i bezzapachowa). I niestety - stres zaostrza chorobę. Może czuć się dobrze, a wyskoczy mu na /po egzaminach. Można kąpać ręce (i się ) w balneum, jak ktoś ma kasę. I jeszcze jedno - malarz luzak bez etatu nikogo nie obchodzi, ale pracy na etacie (jakiś grafik, konserwator, nie wiem, co jeszcze) może nie dostać ze względu na badania lekarskie. Może niech przemyśli sprawę - czego nie będzie mógł robić i czy o tym wie - póki jeszcze jest na studiach i może coś zmienić. testy alergiczne - pewnie, że trzeba, ale ujemny wynik oznacza tylko tyle, że akurat alergenu nie było w zestawie a dodatni - że jest uczulony na to, co jest w zestawie i może na coś jeszcze... Podstawą jest patrzeć na siebie i myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 08.01.2010 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mam umówioną wizytę do dobrego (mam nadzieję ) alergologa, który pewnie da dalsze dyspozycje. Na razie sen spędza mi z powiek kretyński system naszej służby zdrowia bo żeby dostać się do tego alergologa muszę mieć skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu, co wiąże się z odstaniem w kolejce po tzw.numerek do lekarza internisty W poniedziałek rano (ok. 6:30) ruszam na bój Nie powiem nic więcej na ten temat bo moglibyście czuć się urażeni brakiem dobrego wychowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts