Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze- nasza winorośl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

obejrzałam i tak sobie myślę, że za pozostawienie podcienia :

+ i tak duży salon 20m2+jadalnia 10m2

+ wyraźne podzielenie na strefy jadalna i salonową, a ja lubię zakamarki

+ miejsce zadaszone na ewentualne drewniane stoły na balkonie w razie deszczu, i można siąść i oglądać deszczyk

za powiększeniem salonu:

- większy salon :lol: :wink: tylko po co? no chyba że robisz duuuże imprezy

- miejsce na komodę :wink: ale i dodatkowy kawałek podłogi do sprzątania

- nie lubię podcieni (ale to może tylko ja)

- podcień jest i tak za mały, żeby tam postawić stół ogrodowy na stałe, chyba że malutki

no to chyba już widać, że ja bym nie likwidowała, :wink:

tyle, że wygodniejsze w wykonaniu byłoby bez podcienia, bo odpadają podciągi, załamania fundamentów, robienie słupa, docieplanie podłogi piętra w tym miejscu, więc i przełoży się to w koszta

no to chyba jeszcze bardziej namieszałam

Dzięki za opinię

no własnie nie wiem co zrobić, bo teraz korci mnie, aby go zlikwidować, ale:

w razie deszczu schować szybko hustawkę, krzesła, pranie itp

za zlikwidowaniem, bo i tak jest za mały tak jak pisałaś i "nie da" się np zrobić grilla, bo więcej osób się nie zmieści

• 4 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

bo nie przypuszczałam, że z frezem mogłoby być coś nie tak, myślałam, że będę miała szczelniej i bez mostków :)

niestety nie jestem sama wszystkiego przewidzieć, o budownictwie wiem tyle co przeczytam na forum i dowiem się od takich osób jak Ty, którzy chętnie udzielą cennych rad.

Dużo pytasz

oj chyba muszę się już w tych pytaniach ograniczyć :) :) :)

• 2 weeks później...

mam nadzieje, że będzie ciepły i te zainwestowane pieniądze przełożą się później na mniejsze rachunki za gaz

co do Tynkarzy to miło Was wspominają, choć bardziej kojarzą Twojego męża niż Ciebie

Kama jak robisz buźki, bo nie wiem, umiem tylko :) bo ze skrótu :)

wojciechcz

nie mam więcej zdjęć z montowania okien, prócz tych które zamieściłam, bo na budowie byłam tylko chwilę

najpierw montowali takie kotwy do porothermu, widać na jednym ze zdjęć, na końcu tej kotwy, czyli już "w styropianie" przykręcano okno

wcześniej do okna na spodniej stronie mocowali czarną folię, po bokach taką białą z siatką

wstawiali okna w te kotwy czyli okna były przyczepione na kotwach z każdej strony.

Potem od strony zewnętrznej zakładali taśmę rozprężną UV, która pod wpływem temp. rozprężała się,

od wewnątrz w szczelinę pomiedzy murem, styropianem i oknem wstrzykiwali piankę rozprężną i jak był wszystko szczelnie przyklejali do muru tą białą taśmę z tą siatką,

tak to przynajmniej zapamiętałam jak mi to tłumaczyli :)

może to i dobrze, bo na koniec ich opierdzieliłam, że mi popłuczyny z betoniary pod krzewy wylewali i jeden umarł :mad::evil: i w ogóle nabałaganili wokół domu, a Maciej z nimi zawsze gadał

mordki są do wstawiania, na pasku świeci się :), jak na nią klikniesz to otwiera się więcej, a jak Ci jeszcze amło to na końcu tego okienka będzie "snow all smilies" naduś i wyskoczy okno w większą ilością mordek.

a gdyby u Ciebie nie było to w ustawieniach profilu musisz pozmieniać.

• 4 weeks później...