Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BŁAWATEK pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

Projekt ten znajduje się na mojej liście ulubionych. Sama się nad nim zastanawiam- nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale jest on bardzo podobny układem do "Terezjasz http://www.domfort.eu/projekt,terezjasz,969,rzuty.htm i "Hektor" http://www.domfort.eu/projekt,hektor,953.htm

O Hektorze bardzo dużo informacji i zdjęć z budowy jest na http://www.extradom.pl - gorąco polecam. Nie różnią się one zbytnio o bławatka powierzchnią a i układy w środku mają bardzo podobne.

Ja sama mam mętlik w głowie, na który projekt się zdecydować- do tej grupy dochodzi też projekt "maurycy" http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2804&flip=1

Ktoś już zakupił Bławatka? Może ciężko coś o nim znaleźć bo może jest to dość nowy projekt?!

• 2 weeks później...

witam. Zmiany będą, ale nie za duże, w końcu po to szukałam projektu przez rok :lol: Likwiduję balkon w łazience, okna połaciowe w pokojach i przenoszę wc na dole w miejsce spiżarki, a tam, gdzie teraz wc będzie przejście do kuchni-nie wyobrażam sobie biegania moich dzieciaczków w brudnych butach do kuchni przez salon. Jeszcze pewnie coś pozmieniam- radosna twórczość dopiero pewno się zacznie :roll: Budować - jak wszystko dobrze pójdzie będziemy na podkarpaciu.

Mam nadzieję, że nie tylko ja zdecydowałam się na ten projekt....w grupie zawsze raźniej :D

My będziemy budować w śląskim, okolice Mikołowa, ale najwcześniej za rok. Co do projektu to u nas na pewno zostanie spiżarka - to jedna z rzeczy która musi być. A likwidując okna połaciowe będziesz powiększać te dwa małe w pokojach na górze? Kiedy zaczynacie budowę? Napisz z czego będziecie budować ściany i czy macie już jakąś wycenę stanu surowego otwartego albo zamkniętego? Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam :)

• 1 month później...
Witam. Kupiliśmy projekt Bławatek w grudniu, budowę zaczynamy w kwietniu lub w maju. Jedyne zmiany, które wprowadziliśmy to poszerzenie garażu o metr z 3 na 4 metry i likwidacja łazienki przy sypialni. Projekt jest dostępny na rynku od grudnia 2009. Pozdrawiam Lilka

• 5 weeks później...

Witam wszystkich,

my zamówiliśmy bławatka i teraz czekamy na pozwolenie na budowę i rozpoczynamy budowę. Zmian raczej nie będzie zbyt dużo. Narazie zdecydowaliśmy się na likwidację łazienki w sypialni ale wszystkie instalacje będą podciągnięte, tak żeby kiedyś można było odtworzyć stan z projektu. Wstępnie będziemy budować z ceramiki+styropian 12 lub 14. Na pewno zlikwidujemy jeden balkonik - ten z tyłu budynku (im mniej balkonów tym lepiej - same z nimi problemy później) oraz zmienimy tam wymiary okna, oczywiście na mniejsze (szkoda utraty ciepła w łazience). Dodatkowo zastanawiamy się nad likwidacją tylnej lukarny, wtedy wstawimy okno dachowe (każda lukarna to mostek termiczny). Nie wiem jeszcze czy nie poszerzymy garażu. Chcemy rozpocząć budowę w maju. Czy ktoś ma może jeszcze jakieś przemyślenia lub zaobserwował coś w trakcie budowy? Jak skalkulowaliście koszty budowy? Nam wyszło ok. 300 tyś. do stanu deweloperskiego.

Pozdrawiam!

Gosia

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 6 months później...
  • 9 months później...
  • 11 months później...