zkot 04.01.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 WitamKupiłem działkę rolną. Na działce stoją ruiny jakiejś budowli. Myślałem że skoro coś stoi na niej to ja będę mógł się na nie wybudować. Niestety w gminie okazało się że działka w planie zagospodarowania przestrzennego ma zakaz jakiejkolwiek budowy. Ok moja nieuwaga. Klasa ziemi to IV-VI. Czy jest szansa na zmianę przeznaczenia działki. Wspomnę że jest to w górach ( teren turystyczny - ale biedny ) a ja chcę przekształcić działkę na cele turystyczne z możliwością zamieszkania. Gminie niby zależy na zwiększeniu atrakcyjności terenu pod względem turystycznym. Po tej samej stronie drogi jest działka przeznaczona pod stację benzynową.Czy jest szansa na przekształcenie.pozdrawiamZbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Szansa zawsze jest.Ale jak jest MPZP to trzeba będzie mieć nowy. A to może zająć. Ale jak jest wola, to pewnie się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts