pingo 14.01.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 Podczas robienia wylewek używałem 1 cm styropianu jako dylatacji i zostawii wystaje on wyżej niż poziom podłogi. Pytanie jest następujące: czy styropian będzie wystarczającą dylatacją dla paneli podłogowych, czy lepiej wyciąć go do podłogi i zrobić pustą przestrzeń od ścian jako dylatacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 panele są podłogą pływającą, wydaje mi się (to moje zdanie), że powinieneś wyciąć styropian i zostawić pustkę powietrzną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Można przyciąć styropian do poziomu jastrychu, nie będzie problemu. Pamiętaj jednak, aby nie układać paneli na ścisk przy samej ścinie stosuj kliny dystansowe, które później zakryje listwa cokołowa. W innym przypadku w ciągu roku kiedy zmiejsza i zwiększa się wilgotność powietrza w domu/mieszkaniu podłoga taka również reaguje - zmienia swoje wymiary i usi mieć miejsce na pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 17.01.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 wazne! listwe cokolowa przybijaj do sciany a nie do podlogi...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 wazne! listwe cokolowa przybijaj do sciany a nie do podlogi...pzdr To jest fakt tak oczywisty, żę nie wspomniałem, ale dobrze legar pomagół. Ja listwę do ściany przymocowałem spinkami zawsze można zdemontować łatwo, gdyby była potrzeba w przyszłości położenia dotatkowych przewodów np. kablówka, głosniki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 17.01.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 mik99mam pytanie...czy wedlug ciebie panele pingo powinny sie przez jakis czas "zaaklimatyzowac" w pomieszczeniu w ktorym przyjdzie im spoczywac?...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 LegarNie znam tych paneli. Znasz producenta? To panele MDF, czy panelowe (drewniane)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 17.01.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 mik99 pytanie bylo ogolne...pingo to uzytkownik, ktory stworzyl ten watek chodzi mi o panele ogolnie, czy powinny polezakowac w pomieszczeniu w ktorym beda "dogorywac"...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 aaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Tak z wykładzinami pokojowymi, czy pcv też tak się postępuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 19.01.2004 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Na wszelki wypadek wyciąłem w końcu styropian do poziomu jastrychu, dylatację robię za pomocą klinów, tak jak podają w instrukcjach.legar - zgodnie ze wszystkimi instrukcjami jakie widziałem panele powinny poleżeć dwie doby w pomieszczeniu w którym będą montowane, w temperaturze pokojowej. I tak też zrobiłem u siebie. Panele w salonie już prawie gotowe, pokryłem około 3/4 pomieszczenia, dzisiaj kończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.01.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Powodzenia i długiego uzytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts