Iowa81 05.01.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Ze względu na mały wymiar sypialni sypialni chcemy usunąć drzwi standardowe otwieranych do środka, a otwieranie na zewnątrz pokoju nie jest możliwe. Nie chcemy przeprowadzać remontów więc myślimy o drzwiach harmonijkowych, alle obawiam się, że nie będą dobrze tłumiły ani dźwięków ani światła... (po sąsiedzku mamy dzieci).Czy ktoś ma podobne doświadczenia, albo ciekawy pomysł co zrobić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 05.01.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Może przesuwane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariolka1719505394 05.01.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Odradzam harmonijkowe - nie dość że nie tłumią dźwięku to jeszcze są bardzo głośne przy otwieraniu i zamykaniu.. Też bym proponowała przesuwane - albo takie tradycyjne tylko na szynach albo coś bardziej oryginalnego i przesuwane jak w szafie (z podobnych materiałów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.01.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Odskoczę od pomysłów kolegów i zaproponuję drzwi łamane. Po zamknięciu wyglądają jak zwykłe drzwi (poza pionową rysą na środku w miejscu łamania), a po otwarciu zajmują znacznie mniej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejki 05.01.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 tez jestem za łamanymi http://czterykaty.pl/czterykaty/51,57595,5476232.html?i=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 05.01.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 ja miałam drzwi łamane i raczej odradzam. nie tłumią dźwięków, zajmują sporo miejsca w świetle otworu drzwiowego, głośno się zamykają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iowa81 05.01.2010 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 drzwi przesuwane to chyba najlepszy, ale wymagają wiekszch prac, a na to pozwolić sobie nie możemy... pierwszy raz spotykam się z drzwiami łamanymi.. prosze o więcej własnych uwag z doświadczeń dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 05.01.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Jeśli drzwi łamane, to trzeba bardzo uważać na małe dzieci, żeby sobie palców nie przycięły. Wiem, bo miałam drzwi łamane i małe dzieci, z tym że małe dzieci mi zostały a łamane drzwi na szczęście nie! Moi znajomi mają drzwi jak w saloonie na dzikim zachodzie. Nie tłumią dźwięków i światła, ale są bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 05.01.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Ja będę miała łamane w kuchni, mogę ew. co powiedzieć jak mi zamontują. To jest jakiś system łamanych drzwi z Indeco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 05.01.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Iowa81 jesli mozesz przesuwane to proponuję takie, widziałam kiedyś w dekoratorni czy innym tego typu programie jak zrobili drzwi obite zdjęciem, drzwi dwuskrzydłowe że tak to ujmę, jak były zamknięte to tworzyły chyba wiezę eiffla. Super to wyglądało i było oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 05.01.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Fajne łamane ma firma DEWRO. Są 2 typy - łamane w połowie i w 3/4 szerokości - te zajmują w środku mniej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 07.01.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Nie wydaje mi się że przesuwane wymagają większych prac - zamontowanie szyny i gotowe Choć może napisz ile masz miejsca na drzwi i koło drzwi Ja również proponowałabym drzwi jak od szafy ale może z jakiegoś ciekawego mareriału ale to zależy jak masz urządzone mieszkanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts