kamil26 05.01.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Nie mam kompletnie zadnego pojecia w tym temacie dlatego tez zwracam sie do was z prosba o pomoc mam nadzieje ze ktos mi odpowie na moje skomplikowane i zawile pytania jak dziecku tak zebym zrozumial:) jest taka mozliwosc przewiercenia sie przez futrune 10cm?nie proszac o pomoc fachowca ze sprzetem wazacym tone? 1 chce zamocowac drewniana listwe ... dosyc gruba moze okolo 2-3 cm do metalowej futryny na dzwi.... moje pytanie jak mam to zrobic?? tzn jak mam dobrac grubosc wiertla zeby zrobic otwor w futrynie w stosunku do kolka... nr2 co to ma byc za kolek? a moze wkret? nr3 czy w drewnianym elemencie tez musze zrobic otwor tej samej grubosci co w metalu?? nr4 jakiego wiertla uzyc? (wiem ze do metalu:) ale czy wiertla do metalu roznia sie czyms miedzy soba? wystarczy pierwsze lepsze?) nr5 jak mam wiercic w metalu?? jakie obroty ustawic podobno to wazne. nr6 czy bedzie to pewniejsze polaczenie niz np w cegle dziurawce podkreslam ze na tej listwie chce sie bardzo dynamicznie podciagac czyli obciazenie jakie bedzie na niej spoczywac bedzie bardzo rozne podejzewam ze czasami nawet duzo ponad 150kg a sekunde pozniej bedzie bliskie zeru i za chwilke znow spore obciazenie. bardzo was prosze o porade licze ze znacie odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.01.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Może kupić coś takiego ;http://fitbay.pl/drazek-rozporowy-fitplay-p-214.html?gclid=CPSGv7b4jJ8CFRyFzAod3wJuMQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 05.01.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Pierwsze Pytanie zastosowanie kolegi przyrządu z Linku powinno zrealizować Twoje marzenia . A Tak z ciekawości w jakim celu chcesz mocować tą listwę < bardzo grubą 30mm do futryny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil26 06.01.2010 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 wymysilem sobie ze bedzie zamiast drazka do podciagania. na drazku jest juz za latwo a jestem wspinaczem i potrzebuje czegos na ostatni paliczek palcow do cwiczenia dynamicznego podciagania generalnie palcow:) dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 06.01.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 możesz to wykonać z drewna o dużej twardości Buk Grab Jesion Klon jawor robisz wręgę < nut >frezarką frezem na odpowiednią Tobie głębokość i kształt < mocowanie do futryny za pomocą dybli rozprężnych fi 10 co 10cm -20cm to już i tak zbyt gęsto spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik.mech 06.01.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 chyba ten drążek z linku od zbigniewa jest najlepszy i w porównaniu z wierceniem, w futrynach i dorabianiu drążka z drewna wychodzi taniej, ale z tym potrójnym hartowaniem to kity piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 06.01.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 chyba ten drążek z linku od zbigniewa jest najlepszy i w porównaniu z wierceniem, w futrynach i dorabianiu drążka z drewna wychodzi taniej, ale z tym potrójnym hartowaniem to kity piszą. Kolego jeżeli wiesz na czym polega wysiłek i trening ku wspinaczce to przeczytaj na ten temat lekturę tu w tym wypadku nie sprawdza sie drązek muszą być ekstremalne chwyty na wysiłek więc pozstajje tylkop drewno jak kolega pisze i najlepiej frezowane kilka rodzai profili frezu z najmocnejszego chwytu do skrajnego -proszę sie o odpowiedz kAMIL26 czy to jest poprawna odpdowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts