Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofy z głebokim siedziskiem

mia123

Recommended Posts

Szukam sofy z głębokim siedziskiem. Jedna opcją jest Big ben z Mebelplasta:

http://c.meble.pl/gfx/uzytkownicy/7132/wizytowki/4846/produkty/2_2815_bigben2.jpg

Druga opcją jest sofa, którą znalazłam w Agacie:

http://politycznie.blox.pl/resource/sofa.jpg

Obie mi się podobają, chociaż nie siedziałam na Big Benie. Jednak problem jest z wymiarami. Mam ścianę na której mam postawić mebel szerokości ok.2,5-2,6m. Ta z Agaty ma wymiar jedynie 2,70m, z Mebelplasta 2,19 lub 2,73m. Więc albo będzie mniejsza albo będzie kawałek wystawać.

Dlatego za każda propozycję innej sofy będę wdzięczna. Ew. za pomoc jaką z tych dwóch mam wybrać :)

Z góry wielkie dzięki

mia a dlaczego chcesz sofy z tak głębokim siedziskiem?

ja mam siedzisko na prawie 90 cm. i jest ono bardzo niewygodne dla gości, no chyba, że impreza jest już w pół leżąca :wink: ale tak serio to każdy siedzi na brzegu, zgięty bez oparcia, bo oparcie jest za daleko i trudno się do końca wsunąć, bo wówczas nogi wiszą w powietrzu.

agip, tez o tym myślałam i doszłam do wniosku, że częściej ja będę na tej sofie oglądać film, niż znajomi będą na imprezie. Ale przy okazji oglądania jednej z sof doszłam do wniosku, że uszyje dodatkowe poduszki, które będę kładła na sofie jak przyjdą goście i będą już normalnie siedzieć :) A i ja jak będę miła ochotę to sobie tak poduszkę pod plecy podłożę.

Każdy ocenia według własnych potrzeb, ale dla mnie kanapy z tak głębokim siedziskiem są potwornie niewygodne. Kiedy dotykam plecami do oparcia, nogi fruwają mi w powietrzu. Druga opcja to siedzenie na skraju i męczenie kręgosłupa.

Zawsze można się położyć, ale od czego jest łóżko? :D

Oglądaliśmy kiedyś głębokie sofy z firmy Mebelplast.Też mówiłam,że za głębokie i przez to nie wygodne.

Sprzedawczyni zwróciła nam uwagę na pewien fakt...,że siadając w sklepie siadamy na brzegu sofy,natomiast w domu usadawiamy się wygodnie.

Kobiety jak siadają to zazwyczaj nogi lubią podkładać pod siebie (rzeczywiście to się u nas zgadza),mężczyźni nogi spuszczają zazwyczaj na dół lub kładą na jakąś pufę.

Więc trzeba zadać sobie pytanie: czy ma to być sofa dla nas czy dla gości?

Jak jesteśmy w domu sami to ja nigdy nie siedzę na sofie tylko leżę. Jak są znajomi to siedzimy i w związku z tym miałam bardzo duży problem żeby znaleść wygodną, nowoczesną sofę z płytkim siedziskiem.

Byliśmy w w kilkunastu salonach meblowych i w końcu znaleźliśmy to czego nam potrzeba.

99% nowoczesnych sof obecnie ma głębokie siedziska.

ja ze swojej strony moge polecic ta firme

http://www.agpol.com/home_pl.html

mam naroznik mini matrix i jest rewelacyjny bardzo goraco polecam :) może znajdzie jakies meble o szerszych siedziskach

mimo ze jest to fima ktora dziala przez net jest godna polecenia

przysylaja probki materialow, wyceniaja, szybka realizacja i dostawa niedroga a panowie ktorzy dostarczaja meble to profesjonalisci - u nas wniesli meble podkleili filcem ustawili , posprzatali po sobie na prawde rewelacja polecam