mia123 05.01.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Szukam sofy z głębokim siedziskiem. Jedna opcją jest Big ben z Mebelplasta: http://c.meble.pl/gfx/uzytkownicy/7132/wizytowki/4846/produkty/2_2815_bigben2.jpg Druga opcją jest sofa, którą znalazłam w Agacie: http://politycznie.blox.pl/resource/sofa.jpg Obie mi się podobają, chociaż nie siedziałam na Big Benie. Jednak problem jest z wymiarami. Mam ścianę na której mam postawić mebel szerokości ok.2,5-2,6m. Ta z Agaty ma wymiar jedynie 2,70m, z Mebelplasta 2,19 lub 2,73m. Więc albo będzie mniejsza albo będzie kawałek wystawać. Dlatego za każda propozycję innej sofy będę wdzięczna. Ew. za pomoc jaką z tych dwóch mam wybrać Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_de 05.01.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 możesz rzucić okiem jeszcze na flair (tańsze) i sits, com40 (droższe)... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 05.01.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 mia a dlaczego chcesz sofy z tak głębokim siedziskiem? ja mam siedzisko na prawie 90 cm. i jest ono bardzo niewygodne dla gości, no chyba, że impreza jest już w pół leżąca ale tak serio to każdy siedzi na brzegu, zgięty bez oparcia, bo oparcie jest za daleko i trudno się do końca wsunąć, bo wówczas nogi wiszą w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 05.01.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 agip, tez o tym myślałam i doszłam do wniosku, że częściej ja będę na tej sofie oglądać film, niż znajomi będą na imprezie. Ale przy okazji oglądania jednej z sof doszłam do wniosku, że uszyje dodatkowe poduszki, które będę kładła na sofie jak przyjdą goście i będą już normalnie siedzieć A i ja jak będę miła ochotę to sobie tak poduszkę pod plecy podłożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 05.01.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 to na pewno jest jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.01.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Każdy ocenia według własnych potrzeb, ale dla mnie kanapy z tak głębokim siedziskiem są potwornie niewygodne. Kiedy dotykam plecami do oparcia, nogi fruwają mi w powietrzu. Druga opcja to siedzenie na skraju i męczenie kręgosłupa. Zawsze można się położyć, ale od czego jest łóżko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 05.01.2010 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Wszystko zależy jak kto siedzi. Nawet jak jestem u znajomych to najczęściej się pół-leży a nie siedzi. Dlatego szukam czegoś wygodnego. Ja lubię siedzieć po turecku, rzadko miewam nogi na ziemi. Nawet w pracy siedzę tak na fotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 06.01.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Oglądaliśmy kiedyś głębokie sofy z firmy Mebelplast.Też mówiłam,że za głębokie i przez to nie wygodne.Sprzedawczyni zwróciła nam uwagę na pewien fakt...,że siadając w sklepie siadamy na brzegu sofy,natomiast w domu usadawiamy się wygodnie.Kobiety jak siadają to zazwyczaj nogi lubią podkładać pod siebie (rzeczywiście to się u nas zgadza),mężczyźni nogi spuszczają zazwyczaj na dół lub kładą na jakąś pufę.Więc trzeba zadać sobie pytanie: czy ma to być sofa dla nas czy dla gości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 06.01.2010 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 No właśnie dlatego chciałabym z głębokim siedziskiem, dla gości uszyje poduszki, żeby im się lepiej siedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 06.01.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Jak jesteśmy w domu sami to ja nigdy nie siedzę na sofie tylko leżę. Jak są znajomi to siedzimy i w związku z tym miałam bardzo duży problem żeby znaleść wygodną, nowoczesną sofę z płytkim siedziskiem.Byliśmy w w kilkunastu salonach meblowych i w końcu znaleźliśmy to czego nam potrzeba. 99% nowoczesnych sof obecnie ma głębokie siedziska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taura 06.01.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 ja ze swojej strony moge polecic ta firme http://www.agpol.com/home_pl.html mam naroznik mini matrix i jest rewelacyjny bardzo goraco polecam może znajdzie jakies meble o szerszych siedziskach mimo ze jest to fima ktora dziala przez net jest godna polecenia przysylaja probki materialow, wyceniaja, szybka realizacja i dostawa niedroga a panowie ktorzy dostarczaja meble to profesjonalisci - u nas wniesli meble podkleili filcem ustawili , posprzatali po sobie na prawde rewelacja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts