Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka trwałość parkietu z jesionu (było:Teak do 200 pln?)

Stasheck

Recommended Posts

Toteż właśnie jestem na forum i pytam, ale tylko Ty odpowiadasz. Coś robię źle?

Jasna podłoga z teaku w cenie kompletnej 200zł za 1 m2 - to trudno skojarzyć, stąd mało podpowiedzi w tym temacie. Proponuję podłogę z jasnych desek lub deszczułek jesionowych. Naturalne - pięknie wysłojone tło, tworzy ciepły klimat i daje dużą swobodę w nowoczesnej aranżacji pomieszczeń. Ponadto drewno jesionu jest znacznie twardsze od teaku a poza tym jest tańsze. Pozdrawiam.

mam jesion w mieszkaniu.lakierowany...super sie myje, brudu nie widac...po okresie fascynacji egzotykami bo piekne :D doszłam do wniosku, ze w przyszłym domu tez jesion i to najlepiej 3 gatunek aby mial jak najwiecej barw, bo wtedy wyglada najpiękniej tzw jesion kolorowy...no i cena nizsza niz za egzotyki a naprawde wyglada jesion ładnie i pasuje super do wielu wystrojów zwłaszcza nowoczesnych.,..

polecam jesion..bo nawet jak sie zrobi wgniecienie to nie widac...

i nie trzeba na mopie latac non stop jak przy egzotykach..

praktyczny ładny i zawsze modny a to tez wazne...zeby było z gustem za 10 lat również

mam jesion w mieszkaniu.lakierowany...super sie myje, brudu nie widac...po okresie fascynacji egzotykami bo piekne :D doszłam do wniosku, ze w przyszłym domu tez jesion i to najlepiej 3 gatunek aby mial jak najwiecej barw, bo wtedy wyglada najpiękniej tzw jesion kolorowy...no i cena nizsza niz za egzotyki a naprawde wyglada jesion ładnie i pasuje super do wielu wystrojów zwłaszcza nowoczesnych.,..

polecam jesion..bo nawet jak sie zrobi wgniecienie to nie widac...

i nie trzeba na mopie latac non stop jak przy egzotykach..

praktyczny ładny i zawsze modny a to tez wazne...zeby było z gustem za 10 lat również

No i tak trzymać, brawo. Popieram. Tym bardziej, że masa egzotyków laduje w Polsce z prestępczego wyrębu.