gkobe 05.01.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam Chce wybudowac taki domek http://www.archipelag.pl/projekty-domow/romina-g1/?Bookmark=1&ProjectMirror=1 Zmiany jakie wprowadziłem to: 1)likwidacja garderoby, powiększenie WC tak aby mozna było zamatowac piec gazowy(w kotłowni będzie piec na paliwo stałe) 2) Przeniesienie kominka na sciane górna w salonie 3) jedno duże okno na dolnej ścianie salonu, w miejscu gdzie był kominek okna tarasowe 4) powiększenie wiatrołapu poprzez przesuniecie ściany z drzwiami wejściowymi o ok. 0.8m tak aby na górnej ścianie zamatować szafę ( likwidacja drzwi do kotłowni z wiatrołapu wejście przez garaż oraz dodatkowe drzwi do kotłowni z zewnątrz budynku 5) zamknięta kuchnia Jakie zmiany byście wprowadzili dodatkowo w tym projekcie?? Dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 18.01.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Moze zadam jeszcze jedno pytanko w sprawie komina do pieca gazowego Po połączeniu wc i garderoby (łazienka w której bedzie piec gazowy) zostaje mi jeden wolny przewod wentylacyjny. Pytanie, czy stawiac dodatkowy komin do pieca gazowego czy wykorzystac ten wolny przewod wentylacyjny i z niego zrobic komin ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 30.03.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam, my też zaczynamy budowe Rominy:) a zmiany które wprowadzilismy do projektu:1. likwidacja okienek w kotłowni i garazu2. powiększona garderoba kosztem małej WC3. kominek przesunięty w narożnik salonu4. Jedno szerokie wyjście na taras5. kuchnia otwarta Wasz domek pewnie już na ukonczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinaj 30.03.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ja również kupiłam projekt Romina G2, ale z budową ruszymy dopiero za rok więc będę trochę "opóźniona" Teraz zaczynam dopiero przerabiać papierologię Chętnie jednak poobserwowałabym Wasze zmagania z tym projektem, koszty itd. Na forum jest bardzo fajny dziennik, ale z niewiadomych przyczyn (może brak czasu?) nie jest już uzupełniany. Nasze zmiany: 1. Zwiększenie kąta nachylenia dachu do 30 stopni (warunki zabudowy) 2. Zmniejszenie przejścia z kuchni do salonu 3. Likwidacja spiżarki - miejsce na stół 4. Likwidacja drzwi balkonowych w sypialni i bocznych w salonie. 5. Zmniejszenie tarasu. Czy zamierzacie założyć dziennik budowy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 31.03.2010 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Niestety domek jeszcze nie stoi w poniedziałek odebrałem pozwolenie na budowe ruszam ok. maj czerwiec, teraz walcze z ekipami budowlanymi i z hurtownią o dobra cene ytonga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 12.04.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Co do kolejnych zmian w projekcie:- pod słupami na tarasie bedzie ława fundamentowa- po ostatniej warstwie ytonga opaska z pełnej cegły- w szczytach beda umieszczone slupy betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinaj 19.04.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Mam pytanie. Jakie planujecie ogrzewanie tradycyjne, podłogowe, mieszane? No i czym będziecie ogrzewać? My planujemy gaz, a kominek tylko rekreacyjnie. Na pewno bez płaszcza.Tinaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 19.04.2010 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 FULL OPCJA ( ekogroszek+gaz+kominek+solary) ogrzewanie mieszane (łazienka, kuchnia i przedpokój) - podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinaj 21.04.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 kgobe. Mam pytanie. Dlaczego robisz opaskę z cegieł i słupy w szczytach? Apropo ogrzewania, to dużo tego, chyba masz dobrego fachowca,który bedzie to wszystko łączył. I jeszcze jedno pytanko.Jak zamierzacie w przyszłości zrobić taras. Jest spory, półokrągły, no i nie w pełni zadaszony. Trochę się tego obawiam.. Ale nie mogę doczekać się budowy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkobe 27.04.2010 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 dlaczego opaska z cegły - zeby sciany nie pekały, podobno lepsze rozłozenie ciezaru dachu (robie pełne deskowanie) i kierbud to zaleca oraz ekipaslupy w szczytach - tak dla pewności (troche szeroki sa te szczyty)Taras bedzie prostokątny zrobiony z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts