Barbossa 07.01.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 co nie oznacza, że masz rację psczy robisz w branży mleczarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 07.01.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Mam przyjaciela ktory wybudowal taki sam dom jaki ja mam zamiar wybudowal z 38cm protherma i dał styropian (o grubosc musze zapytac ) nawet do tego i mowi ze jest mu teraz gorąco w zimie w lecie chłodno, mieszkam w tej chwili w bloku bylo zimno gdy ocieplili 12cm steropianem jest teraz wręcz idealnie ogrzewania sie nie używa chcialbym oszczędny miec dom. Jak wybudujesz dom z czegokolwiek + styropian (odpowiednia grubość) to będziesz miał ciepło w zimie (jak nagrzejesz) i chłodno latem. Poroterm 38 nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiada za to styropian. 100 razy lepszym rozwiązaniem jest bloczek 24 cm i 20 cm styropianu niż bloczek 38 cm i 12 cm styropianu... Obawiam się, że w ceramice będą większe różnice w lato i zimie - jak dla mnie na korzyść. Sąsiedzi moi mają własnie Ytonga + styro i w lato mają goręcej niż ja i dlatego mają klime.U mnie jest chłodzik, klimy nie potrzebuje. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 07.01.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 co nie oznacza, że masz rację ps czy robisz w branży mleczarskiej? Każdy ma swoje zdanie. Ps. Jestem rzeźnikiem, a dorabiam w Totolotku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.01.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Poza tym masz ściane fundamentową zaprojektowaną pod 24 chiba. Też to weź pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.01.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 co nie oznacza, że masz rację ps czy robisz w branży mleczarskiej? Każdy ma swoje zdanie. Ps. Jestem rzeźnikiem, a dorabiam w Totolotku. zdanie jak najbardziej, rację już mniej ps czyli jednak coż z tą branżą masz wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 07.01.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 co nie oznacza, że masz rację ps czy robisz w branży mleczarskiej? Każdy ma swoje zdanie. Ps. Jestem rzeźnikiem, a dorabiam w Totolotku. zdanie jak najbardziej, rację już mniej ps czyli jednak coż z tą branżą masz wspólnego Rację też bo zalety odczuwam subiektywnie ,a nie na papierze. Porównanie mam z okolicznymi domami. Ps.Jako rzeźnik mam dużo wspólnego z mleczarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekChelm 07.01.2010 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Jezeli chodzi o protherm zdecyduje sie napewno na 38cm poniewaz mam go po 5,50 brutto i mysle ze jest to dobra cena bloczki ostatencznie znalazlem z pewnego zrodla po 3,20 brutto z transportem i rozładunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 07.01.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Jezeli chodzi o protherm zdecyduje sie napewno na 38cm poniewaz mam go po 5,50 brutto i mysle ze jest to dobra cena bloczki ostatencznie znalazlem z pewnego zrodla po 3,20 brutto z transportem i rozładunkiem Na pewno nie będziesz żałował. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekChelm 07.01.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 i takiej odpowiedzi oczekiwałem hehe dzieki chłopaki za wszystko jak zaczne moze jakies zdjecia podrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.01.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 .... Ps.Jako rzeźnik mam dużo wspólnego z mleczarzem. ekk, chyba bardziej z krową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.01.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 i takiej odpowiedzi oczekiwałem hehe dzieki chłopaki za wszystko jak zaczne moze jakies zdjecia podrzuce Zastanawia mnie tylko po co pytasz na forum o opinie na temat porotermu 38, skoro jesteś już zdecydowany, że z niego będziesz budował... Chyba lepiej pytać o to, co do czego nie jesteś zdecydowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekChelm 07.01.2010 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 pytalem przed spotkaniem ze swoim budowlancem, napisalem ze juz wszystko postanowilem i jakie wybiore materialy po rozmowie z nim uwazal ze protherm 30cm plus 10cm styropianu wystarczy ale ja postawilem na swoim chce miec ciepły dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.01.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 pytalem przed spotkaniem ze swoim budowlancem, napisalem ze juz wszystko postanowilem i jakie wybiore materialy po rozmowie z nim uwazal ze protherm 30cm plus 10cm styropianu wystarczy ale ja postawilem na swoim chce miec ciepły dom. Najważniejsze to być zadowolonym ze swoich wyborów. Powodzenia... Choć ja prywatnie uważam, że to zły wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekChelm 07.01.2010 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 dziekuje jezeli będe potrzebował jeszcze jakiejs pomocy chetnie zglosze sie do was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 07.01.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 taka - sama... to jak rozumiec te dane które podaje producent betonu komórkowego http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/komorkowy1.htm#sciskanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.01.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 czyli prawie/praktycznie ta sama, o co Ci konkretnie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 07.01.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 z tego wynika że im mocniejsza zaprawa to i mur mocniejszy ale dlaczego w obu przypadkach wytrzymałość muru na ściskanie jest mniejsza od poszczególnych elementów muru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.01.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 bo tak to jest - naprawdę.... /naukowcy radzieccy przeprowadzali szereg doświadczeń i takie są ich wyniki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 07.01.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 czyli jaka: taka sama czy różna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.01.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 różnica pomijalna i niezauważalna przy budowie /skradnę prawa autorskieod Pana Barbarzyńcy - kurnika....... no chyba że Twoim hobby jest zbudowanie sobiemaszyny - stanowiska do zgniatania murówi badanie przy jakim nacisku zaczynają się rozsypywaćwtedy prawdopodobnie zauważysz różnice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts