Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Michałówek i Izabela

Moira

Recommended Posts

Witajcie dziewczyny,

myszkaxs w zupełności masz rację i z autostradą i z gazem. Każdy chce mieć media tylko że za darmo :x najlepiej jak zapłacą inni, ci którym się spieszy z budową i zamieszkaniem. Smutne to bardzo, ale cóż takie życie. Jak bedziecie wiedziały o jakiś planach co do Michałówka lub Izabeli napiszcie proszę, ja też będę pisać jak tylko coś zwęszę :-? .

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 650
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Moira miło, że jeszcze tu zaglądasz:)

Z tym gazem i mediami to trochę mnie ponosi, nie chcę nikogo urazić. Oczywiście nie wszyscy muszą chcieć mieć gaz, czy inne media, które można zastapić innymi. Z góry zatem przepraszam jeżeli kogoś uraziłam.

Pozdrawiam Was serdecznie

Cudka, ja się wcale nie obrażam wręcz przeciwnie nie chciałabym być uznana za społecznego wykorzystywacza.

ale niestety skoro mam wspólnotę majątkową z mężem to muszę też brać pod uwagę jego opinie.

A tematy wspólnych inwestycji sąsiedzkich są niestety problematyczne. nawet po zakończeniu, długo po zakończeniu.

Pamiętam jak się kilka lat temu śmiałam z przygód znajomego, który budował się w okolicy jako ostatni i niestety musiał często wzywać policję, przedzierać się przez barykady - gdyz sąsiadom przeszkadało rozjeżdżanie drogi przez samochody budowlane. :roll:

Teraz sama muszę walczyć z moim mężem, który nagle stwierdził, że nie pasuje mu że inni korzystają z drogi, która prawnie i inwestycyjnie nalezy do naszej uliczki - już szlabany chce stawiać, kłódki wręczać itp. :evil: I jak ja mam wam (tu piję do Myszkas) spojrzeć w oczy. Na razie postawiłam twardy opór w sprawie szalabanu i będe walczyła o swobodę przejazdu (nawet z czystego lenistwa - oczywiście własnego).

Ps. Cudka a jak tam wnętrza - tzn. kiedy zawitasz na stałe?

Witaj Aigel- sąsiadko :D .

Powodzenia :D .

Sasiedzie raczej ;-)

Dzięki za przywitanie . Trochę o nas , żeby było wiadomo kto, i dlaczego...

Działkę w Izabeli kupiliśmy pewnie już z 5-6 lat temu , trochę czasu zajęło nam uporządkowanie , ale już tak od 4 lat jest fajnie , czysto , posadzone drzewka i super.

Teraz zamierzamy coś wymurować ... mamy tylko nadzieję ze kaski starczy.

Wnioski o zagopspodarowanie i takie tam wyłaczenia z prod rolnej mam juz a sobą , prąd mają podłaczyć jakos niedługo, woda nw drodze , allle GAZ............ własnie ... kurcze złożyłem wniosek i... 11800 +vat .. ekstra, co ?? Musze sąsiadów spytac , czy są chętni.. bo te 11 kawałków to sromotna porażka...i wogóle kicha..

Próbowałyście może pisac wniosek do burmistrza gminy o zfinansowanie budowy gazociągu ?? przecie chyba gmina ma możliwość wycuiagniecia kasiorki z UE na rozbudowę infrastruktury technicznej??

Ja w kazdym razie zamierzam spróbowac..

W każdym razie jak wszytsko sie ułoży to we wrześniu wykopy pierwsze pójdą , a na wiosnę w góre i we wrześniu/ październiku 2007 sie przemelduje ;-))) ale by byla jazda jakby wszycho sie udało...

PS. Apeluje o wiecej ruchu na forum ;-)

poz

aigel

• 2 weeks później...
No to witaj sąsiedzie.

Co do gazu to doradzi ci Myszkaxs - ostatnio przeprowadzała akcję z gazownią.

Bardzo się cieszę, że Izabela tak nowymi przyrasta.

Gadalem z URE , widze ze jak sie wszyscy sąsiedzi nie zmobilizuja , to z gazu nici.

A jeśliby sie udało zmobilizować mieszkańcow wzdłóż mojej drogi i złożyliby wnioski o przyłącza , koszt przyłącza byłby ok 900 zł /szt

poz

aigel

Aigel, a która to twoja droga - tak orientacyjnie - oczywiscie ze względów bezpieczeństwa nie musisz odpowiadać :D

My to ta kolonia pod samym Michałówkiem.

tzn gdzieś w okolicach tego drewnianego domu ??Czy może przy koniach ?? albo pod lasem tam ??

yyyy ?? znaczy sie grozi mi jakieś niebezpieczeństwo ?? chyba ze strony gazowni ;-)))

droga tuż przy gospodarstwie Sołtysa .. ;-)

poz

aigel

Aigel, a która to twoja droga - tak orientacyjnie - oczywiscie ze względów bezpieczeństwa nie musisz odpowiadać :D

My to ta kolonia pod samym Michałówkiem.

aaaaa obejrzałem Twój domek. wiem który to i gdzie stoi ... oglądałem go wczoraj. Podobny do mojego planowanego ...

poz

aigel

• 4 weeks później...
Rozumiem, iz chodzi ci o "nowego sołtysa", czyli bardzo po sąsiedzku.

Oczywiście nie pamiętasz, kiedy mianem "sołtysa" ochrzczony był tak naprawdę mąż sołtysa :lol:

Pozdrowienia.

o aktualnego ;-)

Masz moze jakiś kontakt do hydraulika o nazwisu Śledź z Izabeli ?? potrzebuje przyłącze wodociągowe zrobić ...

poz

aigel

Nie polecam Śledzia - poczytaj sobie mój dziennik (problemy z wodą, Śledź mi robił przyłącze i cały czas twierdził, że po prostu u mnie brak wody w studni. - a tu najpierw okazało się że załążył mi złą rurkę przy pompie - oczywiście pompa spalona na mój koszt, a jeszcze musiałam zapłacić mu za następną robotę, a potem zniszczył filtr na rurze w studni - i twierdził, że to on tylko studniarze, tylko że przez trzy lata było ok, a dopiero po tym jak on się włączył to zaczęły być problemy.) Poza tym Śledź jest najdroszy w okolicy. Wykorzystuje sytuację, że każdy nowy myśli że o fajnie blisko i pewnie nie zedrze, ale niestety każdy z kim rozmawiałam ma to samo zdanie o nim. Tak poza tym to miły facet i tak dalej. Ale nie polecam.

Nie polecam Śledzia - poczytaj sobie mój dziennik (problemy z wodą, Śledź mi robił przyłącze i cały czas twierdził, że po prostu u mnie brak wody w studni. - a tu najpierw okazało się że załążył mi złą rurkę przy pompie - oczywiście pompa spalona na mój koszt, a jeszcze musiałam zapłacić mu za następną robotę, a potem zniszczył filtr na rurze w studni - i twierdził, że to on tylko studniarze, tylko że przez trzy lata było ok, a dopiero po tym jak on się włączył to zaczęły być problemy.) Poza tym Śledź jest najdroszy w okolicy. Wykorzystuje sytuację, że każdy nowy myśli że o fajnie blisko i pewnie nie zedrze, ale niestety każdy z kim rozmawiałam ma to samo zdanie o nim. Tak poza tym to miły facet i tak dalej. Ale nie polecam.

to wode masz ze studni ?? nie z wodociągu ?

a może jakieś opinie na temat hydraulika co sie zowie Mirek Pytel ??

poz

aigel