Moira 10.07.2006 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Myszkaxs ty chyba żartujesz z tym dębem. Nie mogę uwierzyć, że ktoś wydał decyzję na jego wycięcie. Pięc lat temu toczyliśmy małą wojnę z twoją sąsiadką Wiesią - kiedy "opitoliła" swoje dęby na atomowe kikuty - nawet ona nie dostała pozwolenia na wycięcie tych dębów - chociaż wiem, że jej bardzo zależało. Nie mogę uwierzyć, że miało by zabraknąć tych dwóch drzew - bo nie wiem czy zauważyłaś, że to są dwa drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 10.07.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 no tak nam mówiła p Roman ,że ma ale czy to prawda to nie wiem, pewnie to mozna gdzieś sprawdzić. Dla nas ten dąb nie wadzi, tylko te liście trzeba zbierać z niego z naszych rynien i koszy na dachu, ale przyszłemu właścicielowi tej działki to niestety ale bedzie przeszkadzał w budowie domu bo stoi na środku działki. Pewnie za wyciecie takiego drzewa sie płaci, nawet sporo. ale postaw sie w roli sprzedającego lub kupującego te działkę mimo piekności dębu dom gdzieś trzeba ulokować,a w tym niestety dąb przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 11.07.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 To i chyba sie wybiorę. Działka z dębem i pozwoleniem na wycięcie, dla mie okropne . Dąb musowo by został. Dzięki za odpowiedz. Dąb jest piekny do czasu jesieni kiedy tony liści trzeba by bylo sprzątać eeeeetam ..drzewo to ozdoba działki.. no oczywiście jeśli jest zadbane i nie przeszkadza.. PS. Dziewczyny, nie miąłyście może problemów z melioracja przechodzącą przez działkę ?? poz aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 11.07.2006 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Aigel niestety to naprawdę olbrzymie drzewa. Tylko ci co dzielili działki mogli to jakoś inaczej rozplanować. Z tego co wiem to raczej wszystkim podoba się takie drzewo. Nasi znajomi zawsze mówili, że najładniejsza działaka to ta z dębem. Tylko nie wiedzieli, że ona taka mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 11.07.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 eeeeetam ..drzewo to ozdoba działki.. no oczywiście jeśli jest zadbane i nie przeszkadza.. PS. Dziewczyny, nie miąłyście może problemów z melioracja przechodzącą przez działkę ?? poz aigel e tam a byłeś na tej działce? , to zapraszamy co do melioracji to my musielismy robic odkrywki bo wg mapy przechodzi niby kanalik melioracyjny na naszej działce, jak sie okazało, niczego oczywiście nie było, a kase gość zarobił, zreszta kolega tego co wydawał w tych melioracjach zgode do pozwolenia na budowe - no cóz transakcja wiązana, szkoda tylko,ze za moją kase i na darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 11.07.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 e tam a byłeś na tej działce? , to zapraszamy co do melioracji to my musielismy robic odkrywki bo wg mapy przechodzi niby kanalik melioracyjny na naszej działce, jak sie okazało, niczego oczywiście nie było, a kase gość zarobił, zreszta kolega tego co wydawał w tych melioracjach zgode do pozwolenia na budowe - no cóz transakcja wiązana, szkoda tylko,ze za moją kase i na darmo. dużo zarobił ?? bo będe miał to samo pewnie;-(( wg mapy przez środek planowanego domu przechodzi rura melioracyjna.. sam pokopie i bede wiedzial czy jest , ale jak będzie ..to załamka.. a na tej działce pewnie byłem .. bo nieraz tam spacerowałem.. a działkę ma Izabeli mam już z 5- 7 lat ... ale zwróce szczególną uwagę jak bede .. poz aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 11.07.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 nie pamietam ale cos koło 800zl chyba, poza tym nie wystarczy ze sam pokopiesz bo musi to byc albo osoba uprawniona do kopania z melioracji , albo Ty kopiesz na odpowiednia głebokośc wzdłuż i wszerz z tolerancją kilku metrów w boki bo mapy są niedokładne !!! a gość z melioracji przyjeżdża i robi wizje,z e jest albo nie ma rurki , nam szkoda było czasu i zdrowia na kopanie stad wolelismy aby to sami zrobili tzn polecona firma przez tego pana w melioracji. Nie wiem czy jest tak dalej ale on był wtedy przedsiebiorstwem jedoosobowym, wiec wiadomo robi co chce. Moze teraz cos sie zmieniło. Ponadto kierownik budowy musiał wpisać podczas budowania ,ze nie natrafił na kanalik w razie gdyby kopanie wczesniejsze bylo niedokładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 12.07.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 nie pamietam ale cos koło 800zl chyba, poza tym nie wystarczy ze sam pokopiesz bo musi to byc albo osoba uprawniona do kopania z melioracji , albo Ty kopiesz na odpowiednia głebokośc wzdłuż i wszerz z tolerancją kilku metrów w boki bo mapy są niedokładne !!! a gość z melioracji przyjeżdża i robi wizje,z e jest albo nie ma rurki , nam szkoda było czasu i zdrowia na kopanie stad wolelismy aby to sami zrobili tzn polecona firma przez tego pana w melioracji. Nie wiem czy jest tak dalej ale on był wtedy przedsiebiorstwem jedoosobowym, wiec wiadomo robi co chce. Moze teraz cos sie zmieniło. Ponadto kierownik budowy musiał wpisać podczas budowania ,ze nie natrafił na kanalik w razie gdyby kopanie wczesniejsze bylo niedokładne eeee mam plany gdzie powinna być rura.. pokopię i sprawdze sam .. a za osiem paczek to wole zabalowac lub prezent zonce kupić ... a drzewo na działce w taki upał to przecie wspaniał sprawa.. bede w piętak to zobacze tego dęba .. sam mam dwa na działce Lisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 12.07.2006 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Aigel, nie jestem pewna czy samo kopanie zaoszczędzi ci te 8 stówek. Najpierw dowiedz się w gminie czy przypadkiem i tak nie chcą jakiś mapek, zaświadczeń (oczywiście płatnych). Bo ty sobie pokopiesz (oczywiście na zdrowie ci to wyjdzie), ale potem okaże się, że i tak będzie musiał brak rurki potwierdzić geodeta, lub inny meliorant A to że wykopane to raczej nie będzie argument za bezkosztowym załatwnieniem sprawy. Ostatnio załatwiając odbiór okazało się że na mapie geodezyjnej do odbioru (którą robiliśmy trzy lata temu) brak jest zbiornika z gazem i rur gazowych do domu. I co z tego że brakowało tylko tego elementu - i tak musieliśmy zapłacić geodecie 680 zł za nową mapkę do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 12.07.2006 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Myszkaxs jaki kolorek domku będziecie mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 12.07.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Myszkaxs jaki kolorek domku będziecie mieć? waniliowo-kawowy a co do kopania rurek my tez mielismy najpierw mapke i na poczatek myslelismy tak jak Ty,ze sami pokopiemy, ale działka jest duza pan powiedział,ze mapy sa niedokładne róznica moze byc nawet kilku metrów wiec i tak trzeba by wszystko odkopywac, a on potem na innej mapce przystawiał swoja pieczatke i jakies tam zapiski robi i to sie dawało do starostwa, w warunkach zabudowy powinienes miec napisane gdzie to uzganiac. jak nie dasz zarobic jednemu to i tak inny skasuje a kiedy fundamenty bedą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 12.07.2006 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 waniliowo-kawowy - brzmi pysznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 12.07.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Myszkaxs jaki kolorek domku będziecie mieć? waniliowo-kawowy a co do kopania rurek my tez mielismy najpierw mapke i na poczatek myslelismy tak jak Ty,ze sami pokopiemy, ale działka jest duza pan powiedział,ze mapy sa niedokładne róznica moze byc nawet kilku metrów wiec i tak trzeba by wszystko odkopywac, a on potem na innej mapce przystawiał swoja pieczatke i jakies tam zapiski robi i to sie dawało do starostwa, w warunkach zabudowy powinienes miec napisane gdzie to uzganiac. jak nie dasz zarobic jednemu to i tak inny skasuje a kiedy fundamenty bedą??? dobra, dobra ... pokopiemy ..zobaczymy..jak nie bedzie rurek to sie uciesze. Zobaczymy co mi tam napiszą w pozwoleniu na budowe. fundamanty mam nadzieje we wrześniu.. poz aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 17.07.2006 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Myszkaxs śliczny ten kolorek. Ja bardzo chciałam właśnie taki jaśniutki i cieplutki, ale ze względu na psy i częste uszkodzenia tynku wybraliśmy praktyczny biały, który zawsze łatwo załatać. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 31.07.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 a tu co tak cicho??? szybko zdawac relacje z postepów na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 01.08.2006 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Myszkaxs to raczej ty powinnaś nas tu uraczyć długą historią - tyle się u ciebie działo. U mnie już tylko papierkologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 witam zglaszam sie dowas z ogromna prosba o pomoc w znalezieniu jakiejkolwiek ekipy do uzupelnienia kawalkow sciany pod wiezba oraz odeskowania wiezby i opapowania pierwsza ekipa nawalila a druga niemogac sie doczekac dokonczenia swojejj roboty obecnie moze przyjsc dopiero we wrzesniu(wcale sie im niedziwie , ale teraz stoje w miejscu od 3 tygodni ) prosze poratucie namiarami na jakies ekipy, bede dzwonic i spradzac moze gdziessie wstrzele roboty mam gdzies na tydzien ekiopy tynkarskie wewnetrzne i do ocieplen tez sa mile widziane, glazurnicy itp bardzo chetnie przyjme dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 03.08.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 a kiedy chcesz robic te tynki? zapytam sie swoich majstrów, ale musze wiedziec na jaki miesiąc?dekarza niestety nie polece, jest tak zawalony robota ze nie ma czasu do nas przyjsc dokończyć;a gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.08.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 sama niewiem na kiedy najchetniej na juz, ale czy oni maja czas, chetnie wezme namiar i bede sie dogadywac a do drobnych robotmurarskich dokonczenie tego co mam rozgrzebane mozesz poratowac buduje w komowrowie kolo pruszkowa ale juz szukam namiarow wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 17.08.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Myszkaxs jaki kolorek domku będziecie mieć? waniliowo-kawowy a co do kopania rurek my tez mielismy najpierw mapke i na poczatek myslelismy tak jak Ty,ze sami pokopiemy, ale działka jest duza pan powiedział,ze mapy sa niedokładne róznica moze byc nawet kilku metrów wiec i tak trzeba by wszystko odkopywac, a on potem na innej mapce przystawiał swoja pieczatke i jakies tam zapiski robi i to sie dawało do starostwa, w warunkach zabudowy powinienes miec napisane gdzie to uzganiac. jak nie dasz zarobic jednemu to i tak inny skasuje a kiedy fundamenty bedą??? odkrywki zrobione. drenu nie stwierdziłem . Myszka i Moira , dostaliście jakieś specjalne pismo potwierdzające z melioracji że nie ma żadnych drenów na planowanym obszarze zabudowy ?? czy tylko potwierdzenie z pieczątką na mapce?? aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts