myszkaxs 07.09.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 zostało mi kilka sztuk ok 15 to chyba 30m2 siatki zbrojeniowej o oczku 10x10, moze ktos potrzebuje, to chetnie sie tego pozbede, u nas juz po wylewkach, szkoda,zeby sie zmarnowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 08.09.2006 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Myszkaxs dołączysz do stalych mieszkańców na Boże Narodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 08.09.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 oj niestety nie, takie bylo zalozenie jeszcze w marcu, ale teraz to daj Boze na przyszle Boze Narodzenie - wszystko idzie powoli,za wolno jak by sie chcialo, nie ma fachowców itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 08.09.2006 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Myszkaxs a ci od wylewek - może są wolni. Mam znajomych, którym ekipa się nie stawiła. Kq kilka lat temu wydawało mi się, że jest ciężko, bo ekipy jakieś takie nie rynkowe - brak odpowiedniego podejścia do klienta. Ale teraz dopiero widzę, że zamiast coraz lepiej to jest coraz gorzej. Tak się rozbestwili, że nie dość, że drenują kieszeń, to jeszcze niegdy nie masz pewności, że przyjądą - bo to czy w terminie to już nie ważne, ale czy w ogóle. Znajoma buduje się w Kącku - i terminy spóźnień 3 tygodnie - to standard - zaczęła uwzględniać to w harmonogramie, ale najgorsze jest to że jak już poczeka te opóźnione 3 tygodnie, to i tak nie przyjadą, bo znaleźli lepszą fuchę. A sądu się nie boją, więc wolna amerykanka. I tutaj następuje refleksja - ja to mam już za sobą - czego wam wszystkim serdecznie życzę - jak dobijecie do końca to potem już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 08.09.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 wylewki robil mi Eimund , ale termin bukowalismy na 1,5m-ca do przodu, tel.503 065 286 , moze akurat cos im wypadlo, niech dzwoni. no o tym drenowaniu kieszeni to ja cos wiem, ale wg nich to oni sa wielcy fachowcy a ty to taki zwykly ludzik, no i dal warszawki inne sa ceny-niz gdzie indziej, choc ja w Warszawie zarabiam znacznie mniej niz moi koledzy np w Sanoku, ale to nie wytlumaczy,ze masz kredyt na 30 lat, 2 etaty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 13.09.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 gdzie kupowaliscie płyty gips-kartonowe, pilnie potrzebuje kupic 2,0m nigdzie takich nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.09.2006 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 EuroBud w Sulejówku. Najpierw zadzwoń. Nie mam ich nr telefonu, ale znajdziesz ich stronę w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 13.09.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 tam juz dzwoniłam, nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.09.2006 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Jest jeszcze taki skład budowlany w Wesołej przy ulicy Wspólnej - nie pamiętam nazwy, ale zadzwoń do Krzysztofa Dzieniszewskiego (tego który woził ci ziemię) on tam parkinguje pod składem czekając na klientów - więc może się dowiedzieć, a poza tym ewentualnie wie gdzie są składy w okolicy. Jakby co to powołaj się na jego siostrzenicę z Izabeli i poproś o pomoc - to uczynny facet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 16.09.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 plyty kupione,az w Markach, ale transport gratis, ceny konkurencyjne i w dodatku takie jakie chcialam 2,0m. Po raz kolejny potwierdzil sie fakt,ze hurtownia Kowalczyka nie stara sie o klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 04.10.2006 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Coś się dzieje na lini Romanów?Ktoś się tam zaczyna budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaC 05.10.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Adres: izabela dwadzieścia cośtam B. - We wsi nie ma nazwy głównej ulicy to tym bardziej nie moze być nazwana żadna boczna. A właśnie, że nie prawda Ta ulica w Izabeli, gdzie buduje się TVN ma już, bądź zaraz będzie mieć nazwę (jeśli się nie mylę, to jest, bądź będzie: ul. Malinowa ) Ja też w Pponiedziałek wybieram się Gminy po liste ulic, których nazw nie można nadać. Zobaczymy jak mi pójdzie. A tak w ogóle to cześć. Też buduję w Izabeli pod numerem (na razie) 13 coś - więc sami rozumiecie, że zależy mi na nazwie Teraz jestem na etapie tynków wewnętrzych i mam problem... bo moi tynkarze wystawili mnie do wiatru... Może macie kogoś, kogo moglibyście polecić... Jeśli tak, to proszę o kontakt. A wprowadzić się zamierzamy w przyszłym roku wiosna/lato - bez pośpiechu, bo mamy gdzie mieszkać. Z melioracją nie miałam problemów, bo rów melioracyjny jest w granicy mojej działki (i właśnie rośnie tam - w granicy - (jeszcze mały) DĄB i zamierzam go zostawić, bo to piękna ozdoba działki. Niestety sąsiedztwo mi nie dopisało - za wyjątkiem jednego sąsiada, którego bardzo lubimy Trzeba się trochę podlizać A nie dopisało, bo okazało się, że jedni z wyboru, a inni ze zrządzenia losu kupili działki dookoła mnie .... pod inwestycję I sąsiadów bliskich mieć mie będę. A szkoda. No to tyle. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 05.10.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 A właśnie, że nie prawda Ta ulica w Izabeli, gdzie buduje się TVN ma już, bądź zaraz będzie mieć nazwę (jeśli się nie mylę, to jest, bądź będzie: ul. Malinowa ) JaNo to tyle. Dorota Jaki TVN????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaC 05.10.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jaki TVN????????????? Jadąc główną drogą w Izabeli od strony Warszawy boczna po prawej stronie - ulica dosyć już zabudowana zupełnie nowymi budynkami. Czy w Twojej ulicy są wszystkie media? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 05.10.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ale dlaczego TVN sie nazywa, ktos tam mieszka z TVN?, wiem gdzie ta ulica jest -rzeczywiscie domki tam rosna jak grzyby po deszczu. ja mieszkam (prawie mieszkam) kolo Moiry, w naszej alejce sa woda i prad,a niedlugo bedzie i gaz, bo jest juz po etapie papierkowym czekamy tylko na finalizacje prac ziemnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaC 05.10.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ale dlaczego TVN sie nazywa, ktos tam mieszka z TVN?, wiem gdzie ta ulica jest -rzeczywiscie domki tam rosna jak grzyby po deszczu. ja mieszkam (prawie mieszkam) kolo Moiry, w naszej alejce sa woda i prad,a niedlugo bedzie i gaz, bo jest juz po etapie papierkowym czekamy tylko na finalizacje prac ziemnych. Podobno buduje się... A gdzie mieszka Moira? I jak udało Wam się załatwić wodę i gaz - nam i jedni i drudzy odmówili twierdząc, że to za daleko od linii (ok. 200m), a wcześniejszych działek właścicielka nie chce sprzedać, bo trzyma "dla wnuków"... I mamy studnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 05.10.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 My mieszkamy na koncu Izabeli przy Michalówku, za soltysem jeszcze. U nas prad i woda byly, gaz zalatwilismy z gazownią - troche trzeba bylo podreptac tam ale dalo rade - dla 5 osób, odcinek jakies 250m. Moira nie ma wodociagu bo mieszka alejke przede mna - tam nie bylo zainteresowania w dociagnieciu wsród mieszkańców podobnie z gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 06.10.2006 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 To dziwne z tymi nazwami ulicy, bo sąsiedzi, którzy pół roku temu poszli po adres niestety nie mieli wyboru dostali numerek i literkę. Ale jeśli jest tak jak pisze Dorota to będzie Super, mam nadzieję że zgodzimy się gromadnie na jakąś smaczną nazwę. Dorota, czy ty przypadkiem nie budujesz się tam gdzie tylko dwa domy stoją potem puste pole a potem już wieś - oczwyiście patrząc od strony lasu. Pozdrawiam Moira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaC 13.10.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 nie mieli wyboru dostali numerek i literkę. Dorota, czy ty przypadkiem nie budujesz się tam gdzie tylko dwa domy stoją potem puste pole a potem już wieś - oczwyiście patrząc od strony lasu. Moira Nie mieli wyboru, bo puki co, ulice w Izabeli nie są nazwane. Ale w poniedziałek byłam w Gminie: doinformowałam się, wzięłam listę z nazwami ulic, których nie można nadać, przez WE zamierzam zebrać podpisy zainteresowanych i wniosek składam w poniedziałek. Następnie czekam aż "Zarząd" (czy coś w tym stylu) zbierze się i wyda decyzję w tej sprawie. Jak się dowiedziałam - mogą nie wydać od razu, bo jak Pani Urzędniczka mnie poinformowała, Izabelę pod względem nazewnictwa ulic będą rozpatrywać globalnie. Na wszelki wypadek składam swój wniosek, by zmniejszyć prawdopodobieństwo, że jeśli będą wieś rozpatrywać globalnie, nie przypadła naszej ulicy nazwa pochodząca od nazwiska jakiegoś dygnitarza, itp. Co do mojego domku - faktycznie tam się buduję. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.10.2006 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Dorota to witaj w klubie. Jak to zrobiliście, że wam media ciągną - a te słupy to telefon, czy prąd? Dorota mozna się do ciebie uśmiechnąć po listę z nazwami ulic - my też szybko zgłosimy wniosek. Bardzo się cieszę, że coraz więcej nas w klubie. A tak poza tym - dziewczyny czy zgłosili się do was ludzie ze wsi z prośbą o pieniądze na drogę. Tak się zastanawiam, że zaraz po zmianie sołtysa, nowy sołtys pełen zapału i dobrych chęci zrobił zbiórkę funduszy licząc 50 zł od domu i 150 zł od samochodu, aby utwardzić tą drobę przez wieś. Było to w 2004 roku - pamiętam bo byłam wtedy w ciąży. Po dwóch miesiącach droga znowu nie nadawała sie do jazdy. No i mineło 2 lata a zgłosiła się do nas jakaś kobieta ze wsi - nie sołtys (więc to mnie zastanawia) i poprosiła o pieniądze, że znowu będą utwardzać Podobno Izabela dostała fundusze z gminy w wysokości 1700 zł na utwardzenie, ale to za mało i oni chcą zebrać resztę wśród mieszkańców. Powiem szczerze - szkod mi kolejnych pieniędzy wyrzuconych w dziury - wolę za to wymienic amortyzatory. Czy do was też ktoś się zgłosił? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts