Gość 22.02.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam zimowo http://t2004.fm.interia.pl/t_z2.html ja bardziej bałabym się tej trasy A2 ( niż tzw. obwodnicy wschodniej) , właśnie prześledziłam kawałek drogi, który niebezpiecznie blisko przechodzi przez nasze tereny. Jeszcze wyjdzie na to, że uciekłam z miasta na wieś i będę mieszkać gdzieś pod "ślimakiem" w środku węzła Mihałówek Pozdrawiam oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 22.02.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 http://www.bip.wiazowna.pl/public/get_file.php?id=92931 tu trzeba pisac jakies protesty zeby odsunącten wezeł michałówek dalej przeciez po naszej stronie jeszcze nic nie uzgodnione i nie wytyczone, poza tym przeciez jakis radny mieszka w Michałówku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 22.02.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 http://www.bip.wiazowna.pl/public/get_file.php?id=92931 tu trzeba pisac jakies protesty zeby odsunącten wezeł michałówek dalej przeciez po naszej stronie jeszcze nic nie uzgodnione i nie wytyczone, poza tym przeciez jakis radny mieszka w Michałówku. dobra , to zrobimy pikietę przed UG Wiązowna i przed chatą tego radnego z Michałówka .. a gdzie mieszka ten Szyszko co afere rozpętał??? wie ktoś może ?? może i u niego zrobić pod chatą??? aigel PS. NIE CHCĘ MIESZKAĆ NA AUTOSTRADZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 22.02.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 ten szyszko mieszka w wesołej dlatego odsunął od siebie do halinowa, ale w halinowie juz protestuja, wystraczy dobre nagłosnienie w mediach z odpowiednia intencja, w kazdym razie halinów napisał protest, mozna zobaczyc na stronie halinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 22.02.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 ten szyszko mieszka w wesołej dlatego odsunął od siebie do halinowa, ale w halinowie juz protestuja, wystraczy dobre nagłosnienie w mediach z odpowiednia intencja, w kazdym razie halinów napisał protest, mozna zobaczyc na stronie halinowa ale dla nas to chyba dobrze ze odsunął ?? to może wiec poparcia zrobimy ?? aigel NIE CHCĘ MIESZKAĆ NA AUTOSTRADZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Coś nie otwiera mi się ta strona protestacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 24.02.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Coś nie otwiera mi się ta strona protestacyjna Jesli chodzi o strone wiazownej to to jest informacja i decyzja ministra. Plik PDF duzy na 8 mega wiec ciagnie sie jak flaki z olejem. Nie widze tam miejsca na podpisy protestacyjne. Jesli ktos wie gdzie mozna sie podpisac pod protestem - prosze o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derifter 24.02.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 w halinowie juz protestuja, wystraczy dobre nagłosnienie w mediach Moze nie wystarczyc. Nasze wladze maja gdzies nawet protesty Unii wiec poziom radnego z gminy to moze byc malo. Teksty typu "... zawsze jest ktos niezadowolony ..." zalatwia na szaro kazdy protest. No ale cos robic trzeba. Ja sie podpisze wszedzie gdzie sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaC 28.02.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 No, nareszcie koniec (przynajmniej na jakiś czas) użerania się z urzędnikami w Gminie. Uchwała zapadła - pierwsza ulica w Izabeli będzie miała nazwę: MODRA Teraz tylko na następnej Sesji ma być Uchwała podpisana przez Radnych, potem zatwierdzona przez Burmistrza, czy kogoś tam, potem mają jeszcze cos zrobić w Geodezji (chyba nanieść na mapy) i JUŻ pod koniec kwietnia może dostaniemy decyzję i będziemy mogli postawić tabliczkę. W Michałówku też jakaś ulica ma nadaną nazwę - nie wiem która i nie pamiętam jaką, ale jakaś tam będzie (chyba też pierwsza nazwana ). Co do obwodnicy - gdy kupowaliśmy działkę - oczywiście zaglądaliśmy w plan zagospodarowania terenu i panowaną obwodnicę, W projekcie było, że będzie przechodziła po prawej stronie od "asfaltu gminnego, czy powiatowego" na naszej wysokości ok. 1,5 km od drogi i jadąc dalej wzdłuż wioski miała się zbliżać do niej. Z tego powodu kupiliśmy działkę po lewej, a nie po prawej stronie "asfaltówki". A przymierzaliśmy się wstępnie do tych działek, gdzie tak szybko wyrosło osiedle, nazwijmy je - "TVN" Po prawej stronie drogi. Obawiam się jednak, że i tak hałas z obwodnicy nas dopadnie - teraz jesteśmy 2km od Traktu Brzeskiego a i tak słuchać szum drogi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 DorotaC, my z tych samych przyczyn kupiliśmy działkę po lewej stronie drogi, też chcieliśmy najpierw w tzw uliczce "TVN", ale po zapoznaniu się z planami w gminie zrezygnowaliśmy z niej. Nawet dziwiliśmy się, że domy powstają jeszcze za działką na którą my mieliśmy ochotę , nam się wydawało że będziemy mieszkać przy samej trasie. Tak czy inaczej dziłkę w Michałówku kupiliśmy ze świadomością sąsiedzwa nowej drogi w okolicy 1-1,5 km. Ale to co proponują nam w tej chwili nie wygląda różowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość rocker 28.02.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam, zamiast robić pikiety pod domem radnego zapraszam na spotkanie z ministrem Szyszką, które odbędzie się w piątek 02.03 o godzinie 15:00 w Halinowie w Zespole Szkół przy ul. Okuniewskiej 115, na którym będziemy mogli wyrazić swój protest także w formie pisemnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 godzinę to chyba wymyślili specjalnie wbrew zainteresowanym. W piątek o 15-ej to chyba nieliczni dotrą na rozmowę z panem Szyszką. Wierzę w siłę protestu mieszkańców Halinowa, chociaż nie ukrywam, chciałabym być na tym spotkaniu i złożyć swój włąsny protest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 05.03.2007 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 No Cudka faktycznie niebezpieczenie blisko przechodzi ta droga od twojej działki. Myślałam, że ten węzeł zrobią za osiedlem bliżników a nie przed. A co do radnego z Michałówka - to w zeszły poniedziałek wracając z pracy zaszłam do sklepu w Zakręcie i nagle jaskaś kobitka zaczęła atakować kolesia stojącego przede mną - cytuję" No i co Panie Robercie będzie ta autostrada u nas czy nie będzie". usłyszałam tylko jeszcze potaknięcie ze strony Pana Roberta - niestety dalsze wymiany zdań nie dosłyszałam, gdzyż staneli po mojej prawej stronie - a akurat grypa mi zaatakowała prawe ucho. Głupio mi też było podejść do nich i bezczelnie podsłuchiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 05.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 No Cudka faktycznie niebezpieczenie blisko przechodzi ta droga od twojej działki. Myślałam, że ten węzeł zrobią za osiedlem bliżników a nie przed. A co do radnego z Michałówka - to w zeszły poniedziałek wracając z pracy zaszłam do sklepu w Zakręcie i nagle jaskaś kobitka zaczęła atakować kolesia stojącego przede mną - cytuję" No i co Panie Robercie będzie ta autostrada u nas czy nie będzie". usłyszałam tylko jeszcze potaknięcie ze strony Pana Roberta - niestety dalsze wymiany zdań nie dosłyszałam, gdzyż staneli po mojej prawej stronie - a akurat grypa mi zaatakowała prawe ucho. Głupio mi też było podejść do nich i bezczelnie podsłuchiwać. to ten węzeł ma być od naszej strony ??gdzieś konkretniej ?? aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 05.03.2007 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Tak Aigel - dostaliśmy takie mapki z narysowanym przebiegiem A2 i jest ona niebezpieczenie blisko nas. Wydaje mi się, że idzie bliżej niż trasa Mińska, a dodatkowo będziemy otoczeni przez trasy szybkiego ruchu - z jednej strony Mińska z drugiej A2, a zaraz za osiedlem widocznych domków w Michałówku łącznik. I jeszcze dostali przyspieszenia - kiedyś czytałam, że będzie to gdzie około 2013 roku, a teraz straszą rozpoczęciem już, już, a zakończenie 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 05.03.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Tak Aigel - dostaliśmy takie mapki z narysowanym przebiegiem A2 i jest ona niebezpieczenie blisko nas. Wydaje mi się, że idzie bliżej niż trasa Mińska, a dodatkowo będziemy otoczeni przez trasy szybkiego ruchu - z jednej strony Mińska z drugiej A2, a zaraz za osiedlem widocznych domków w Michałówku łącznik. I jeszcze dostali przyspieszenia - kiedyś czytałam, że będzie to gdzie około 2013 roku, a teraz straszą rozpoczęciem już, już, a zakończenie 2011. FAK ! Za dużo dobrych informacji to nie napisałaś .... ;-( Możesz wrzucić mi na meila zeskanowaną taką mapkę ?? aige Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 05.03.2007 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Aigel dzisiaj nie mam przy sobie tej mapki, ale jutro postaram się zeskanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 05.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Aigel dzisiaj nie mam przy sobie tej mapki, ale jutro postaram się zeskanować. dzięki... pewnie w warunkach zabudowy mam 10 m wysokości , bo wyżej już jest zaplanowany slimak od A2 ... ;-( Przynajmniej nie będzie mi na glowę kapać... jak będe miał chatę pod ślimakiem aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 05.03.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 no nie wydaje mi sie zeby zrobili to przed tymi blizniakami tylko za, przeciez tam jest osiedle domków i wypadałoby nad nimi prawie ze, dlatego mysle,ze to bedzie za blizniakami, ta trasa ma sie łaczyc docelowo z autostrada A2 taki wezeł to potrzebuje duzo miejsca, nie sądze,zeby wysiedlali nas bo to by ich za duzo kosztowało. Chyba trzeba napisac protest do gminy, popodpisywac sie i zaniesc. Jeszcze nic nie przesądzone, Halinów bedzie protestował i ma wsparcie w GDDKiA wiec co nam zalezy dorzucic swoje 3 grosze.Logicznym wydawałby sie fakt,ze wezeł bedzie za bliźniakami bo tam sa juz tereny rolne i łatwiej bedzie pozyskac grunty.Ale w Polsce to nic nie wiadomo, zmienia sie plany od 20lat planowane na inne bo jakis minister mieszka w wesołej. Dla pocieszenia dodam,ze jak to zbuduja tpo kierowcy i tak beda omijac bo za duzo beda nakładac km w bok.Ale prosze przeslij mi tez ta mapke.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 05.03.2007 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Myszkaxs niestety mylisz się z tej mapki, którą roznosili po domach w Michałówku (a także tej wygrzebanej z internetu) jasno wynika że węzeł będzie na wysokości początków Michałówka, a łącznik przebiegać będzie równolegle do naszych dróżek zaraz za domem cudki ( no parę metrów dalej), ale napewno przed tą drogą która łączy Michałówek z trasą Mińską. Aigel a dlaczego masz 10 m. - ja mam 8 - pamiętam bo była awantura, że przekroczyliśmy o 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts