Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Michałówek i Izabela

Moira

Recommended Posts

Myszkaxs niestety mylisz się z tej mapki, którą roznosili po domach w Michałówku (a także tej wygrzebanej z internetu) jasno wynika że węzeł będzie na wysokości początków Michałówka, a łącznik przebiegać będzie równolegle do naszych dróżek zaraz za domem cudki ( no parę metrów dalej), ale napewno przed tą drogą która łączy Michałówek z trasą Mińską.

Aigel a dlaczego masz 10 m. - ja mam 8 - pamiętam bo była awantura, że przekroczyliśmy o 30 cm.

a nie wiem ..pytali sie mnie ile potrzebuje .. to powiedziałem że z 10 m ...

to tyle dali..

GDZIE JEST DOM CUDKI ??

Gdzie bedzie ten łącznik ??

aigel

• Odpowiedzi 650
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aigel

Wiesz gdzie jest na początku Michałówka taki dom na sprzedaż (przy drodze przez Michałówek )? to za tym domem na łąkach z tyłu ma powstać węzeł Michałówek - będzie on łączył A2 idącą równolegle do drogi przez Izabelę (jakieś 800 m) z trasą Mińską.

Aigel

Wiesz gdzie jest na początku Michałówka taki dom na sprzedaż (przy drodze przez Michałówek )? to za tym domem na łąkach z tyłu ma powstać węzeł Michałówek - będzie on łączył A2 idącą równolegle do drogi przez Izabelę (jakieś 800 m) z trasą Mińską.

czyli to między tymi bliźniakami a takimi garażami co tam cieżarówki stoją ??

Wiesz co .. mój gg 225870 .. jak masz gg to prosze odzedzwij sie , będzie nam łatwiej sie dogadać ..

aigel

Witam,

ręce opadają. Moira ma racje co do tej lokalizacji NIESTETY !!!! :evil:

Wklejam ze strony Halinowa link do baardzo interesujących danych

http://www.halinow.pl/images_menus_big/135/45dac8c69eda9/mapa.jpg

Mama nadzieję, że jednak Halinów, wojsko, ekolodzy i nie wiem kto jeszcze storpedują pomysł pana Szyszki :evil:

Witam,

ręce opadają. Moira ma racje co do tej lokalizacji NIESTETY !!!! :evil:

Wklejam ze strony Halinowa link do baardzo interesujących danych

http://www.halinow.pl/images_menus_big/135/45dac8c69eda9/mapa.jpg

Mama nadzieję, że jednak Halinów, wojsko, ekolodzy i nie wiem kto jeszcze storpedują pomysł pana Szyszki :evil:

to ja biore urlop i sie do drzewa przykuwam ..

aigel

Aigel, Wesoła też się nie podda. Wiem bo sama jestem z Wesołej i mam tam ciągle meldunek - więc już kilka razy byłam zapraszana na wiece "NIE AUTOSTRADZIE". Trzeba by sprawdzić ilość mieszkańców - mamy szanse wygrać tę "bitwę"?

W takim razie mam pytaie czy Państwo odkupuje działki w jakiejść konkretnej odległości od projektowanej drogi ??? I za jaką cene ??

aigel

Moira,

mamy szansę na to żeby tej trasy obok nas nie było, tylko nie mamy szans żeby to przewalczyć MY jako Izabela czy Michałówek.

Nadzieja w wojsku, które się z tym projektem nie zgadza,

nadzieja w ekologach, którzy twierdzą , że na tych terenach są zwierzęta będące pod ochroną,

nadzieja w GDDKiA - oni też negują ten pomysł.

Sami nic nie zrobimy, jest nas za mało, czymże jest Michałówek w porównaniu z Wesołą.

Aigel wykupieniu/wywłaszeczeniu za odszkodowaniem równym wartości rynkowej z dnia ogłoszenia decyzji lokalizacyjnej podlegają grunty, które zostają zajęte pod drogi. Niestety my możemy tylko liczyć, że jak wejdzie kataster (podatek od nieruchomości uzależniony od wartości nieruchomości) to zapłacimy mniej niz ci z Wesołej :lol:

Aigel,

Na wykupienie działki przez państwo w "jakiejś odległości" od drogi absolutnie bym nie liczyła. Jest w Warszawie kilka ulic, które wręcz wciskają się w stojące tam domy :evil:

Pozdrawiam

Moira,

mamy szansę na to żeby tej trasy obok nas nie było, tylko nie mamy szans żeby to przewalczyć MY jako Izabela czy Michałówek.

Nadzieja w wojsku, które się z tym projektem nie zgadza,

nadzieja w ekologach, którzy twierdzą , że na tych terenach są zwierzęta będące pod ochroną,

nadzieja w GDDKiA - oni też negują ten pomysł.

Sami nic nie zrobimy, jest nas za mało, czymże jest Michałówek w porównaniu z Wesołą.

my sami nie ale z pomoca Halinowa, a on juz jest porównywalny z Wesołą. Musimy im dac jakos cynk ze sie solidaryzujemy.

Pozostaje jeszcze nadzieja,ze niedługo beda nowe wybory i Szyszko odejdzie.I zwycięzą racje ekonomiczne - liczmy na to,ze nie wysupłaja dodatkowych 150mln. poza tym,zeby to jeszcze mozna bylo z tego korzystac,a tu obawiam sie ze nic z tego nie bedzie.

A gdzie ten dom na sprzedaż - taka chałupa rozwalająca sie na przeciw tego gościa co ma te dźwigi?

Mi tez koniecznie tę mapkę wyslijcie.

I tak osiedle TVN ma gorzej - moze oni tez by sie dołaczyli do protestu. bo my jako wies nic nie zyskamy na tym - ani drogi ani dojazdu itd.

Do wszystkich zainteresowanych losem WOW!

Jutro tj w środę 7.03 o godz 19.00 w domu kultury w Halinowie odbędzie się spotkanie przeciwników wariantu WOW przez Halinów. Z tego co wiem planowane jest utworzenie stowarzyszenia społeczno-ekologicznego.

przelinkowane z grupy halinowskiej

moze pojedziemy tam tylko jeszcze nie wiem gdzie ten dom Kultury

myszkaxs,

Halinów już wie, że "jesteśmy z nimi", zbierane były (przynajmniej u nas w Michałówku) podpisy na tzw. proteście.

Ja też myślałam o przesunięciu trasy za bliźniaki, jednak podobno nie da się tak przesunąć lokalizacji 200 metrów w prawo lub w lewo ( dla mnie to może na szczęście, gdyż przesunięcie nie w tą stronę co trzeba mogłoby skończyć się trasą szybkiego ruchu dosłownie pod moimi oknami :evil: )

Tak czy inaczej trzeba czekać. Najbardziej irytujące jest to, że gmina Wiązowna NIC nie robi w tej sprawie, na swojej stronie internetowej zamieściła zaledwie kilku zdaniową informację, nieczytelną mapkę i postanowienie p.Szyszko. :evil: