Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Michałówek i Izabela

Moira

Recommended Posts

Suka, to może się szeroko uśmiechnę do ciebie. Ponieważ mój mąż zaanektował na potrzeby myśliwskie moją wyżlicę to nie mam psa (wyglądającego groźnie) na leśne spacery. Mogę oczywiście spacerować z Norą (wyżlicą), ale i tak już gadają po wsi o jakiejś głupiej chodzącej po lesie z okrzykiem "Waaaaruj" i jednocześnie slutowaniem a'la Hitler.

.

Ależ bardzo proszę -Giga przyzwyczajona do szkolenia ;) a respekt widokiem wzbudza chociaż ona jest przyjaciel wszystkich ludzi - jakis niewydarzony ten mój owczarek :D

A Katowicami sie nie przejmuj - od znajomych wiem, że tam było więcej wpadek :(

W Warszawie wystawiacie swoja piękną ? Wybieram się ale sama

pozdrawiam

Mwanamke

• Odpowiedzi 650
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A o jakim psie mysłałas dla córki i ile ona ma lat?

pozdrawiam

Mwanamke

Córka wspominała mi o dalmatyńczyku (to po bajce: 101 i 102 dalmatyńczyków :) ) Bardzo jej się podobały szczeniaczki.

Ale sąsiedzi mają owczarka niemieckiego i teraz będą mieli dla niego "babkę" i może za rok będą szczeniaczki.... Może jak się ładnie uśmiechniemy do sąsiadki, to jeden szczeniak nam kapnie :) Pies jest piękny i mądry, w lesie groźnie wygląda i dobrze broni. I chyba o to chodzi.

Pozdrawiam.

Dziewczyny, powiedzcie, brałyście kredyt? Moira chyba brała, bo coś czytałam w dzienniku. Czy to wszystko musi być takie męczące?

Już myślałam, że pójdzie jak po maśle, a co zajdę do banku, to jest inna osoba i mówi coś innego, że jeszcze jakiś dokument i jeszcze jakiś.... po prostu można się załamać. :evil: Czy oni nie mogą się zdecydować na jeden komplet dokumentów? Dołujące. :x

Dana jak brałam w PKO BP. Wniosek złożyłam coś koło 10 grudnia, umowa 10 stycznia, pieniądza 13 lutego. Ale nam się nie spieszyło już tak bardzo.

Wejdź na stronę PKO BP i tam sobie znajdź listę rzeczy, które musisz złożyć w banku (możesz też sobie wydrukować wnioski i inne ich formularze).

Myśmy pojechali do banku z przygotowanymi zaświadczeniami o zarobkach (na formularzu pko), AKTEM NOTARIALNYM, dziennikiem budowy, pozwoleniem na budowę, projektem, kosztorysem wykonanym przez uprawnionego technika budowlańca (nie ma potrzeby wyceny nieruchomości), dowody osobiste, książeczka wojskowa męża (na wszelki wypadek), polisy na życie. Wniosek wypełnialiśmy na miejscu przy okienku - 1 h minimum. Panie były bardzo miłe (oddział przy Geant), ale radzę ci jeżeli zdecydujesz się na PKO od razu iść do PKO przy Promenadzie- tam trafiły nasze dokumenty.

Po podpisaniu umowy trwało tak długo bo myśmy długo załatwiali złożenie wniosku o wpis do hipoteki _ Otwock leży nie po naszej trasie, no i jeszcze jakieś polisy, cesje itd.

Moja suka niejest wystawowa mimo , że " z dobrej rodziny", ja raczej planuje niedzielę ale właściwie to bez cisnienia - mogę i w sobotę ;)

Własciwie to powinnam byc w niedziele bo powstała akcja przeiw sprzedawaniu i kupowaniu psów z akwarium w galeriach handlowych i musze odebrac koszulkę z prostestem :D

Dajcie hasło i juz...a kibicowac w takim razie bedziemy wyżełce;)

Mwanamke

Dziewczyny okazuje sie jednak że mąż wystawi tylko Moirę. Z góry zakłada że Iga nie zdobędzie żadnego medalu, a Zadziorowi brakuje trzech dni do 9 miesięcy. Ale i tak będziemy razem z córka kręcić się po wystawie i dopingować Moirę.

Mwanamake (za każdym razem muszę sprawdzać poprawność pisowni 8) nie wystawiamy wyżełki (chociaż rasowa), ale okazało się że ma wadę zgyzu i już nie będzie hodowlana.

No to zmieniam temat.

W sobotę dzięki forum trafiłam do firmy Kominki Bielawski w Żabiej Woli i szczerze polecam.

A już teraz jak macie ochotę rozporwadzać rurkami ciepełko narysujcie sobie którędy. Ja przyjełam że można wzdłuż komina na strych i ze strychu do sypialni na górze. Ale. Właśnie ale. Wyloty na suficie oznaczają, że będzie na górze cieplej, zaś przy podłodzie zimno (ciepło i tak zawsze idzie w górę). Po świętach ma pojawić się polecony przez firmę fachowieć i rozprowadzi nam te rurki tak żeby było dobrze. Mam tylko nadzieję że oprócz dobrze będzie również ładnie.

Dziewczyny okna są po prostu prześliczne - i nic to że wydają mi się trochę ciemniejsze niż zakładałam (miał być golden teak, na próbce wyglądał tak słonecznie, tu trochę ciemniej) i nic to że klamki miały być srebrne mat, a przyjechały w kolorze starego złota (bardzo ładnie się komponują z tymi oknami).

Okna super, mąż mi wczoraj dziękował że zmusiłam go do kupienia okien drewnianych: cytuję: "Człowiek jakoś tak bardziej się cieszy z tego drewna, z plastiku bym się tak nie cieszył"

Oczywiście obejrzeliśmy je wczoraj dokładnie (przynajmniej te na dole) i znaleźliśmy lekko uszczerbioną ościeżnicę - mają przyjechać z firmy i zaszpachlować.

Dziasiaj będą już wszystkie zamontowane to im się dokładniej przyjrzę krytycznym wzrokiem.

Moira, ciesze się razem z Tobą :D

Dana15, już taka jestem, że czasami weszę we wszystkim podstęp. Rozesłaliśmy z mężem mnustwo zapytań ofertowych ze specyfikacją naszych okien. Nikt nie dał nam takiego rabatu jak VEKA, mało tego w cenie trzy komorowych chcą nam sprzedać pięcio komorowe. Dziwne.... a może nie ma w tym podstępu tzn. kiepska jakość albo co???? Tak czy inaczej zdaje sie na "nos" męża, chyba weźmiemy te okna :-?