Moira 06.04.2004 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dziwczyny byłam wczoraj u fryzjera (pierwszy raz od 5 lat) i jestem taka szczęśliwa, że nareszcie ładnie wyglądam. W pracy skomentowali to tekste: jak na budującą to nieźle zaszalałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Raz na jakiś czas trzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 06.04.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Pewnie, Moira, bardzo dobry ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 07.04.2004 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Pewnie że dobry, czuję się jak nowo narodzona - albo przynajmniej o kilka lat młodsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 08.04.2004 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Zmiana tematu. Cudka sprawdzałaś może te PLOTKI O AUTOSTRADZIE równolegle do drogi Izabela Michałówek 200 m od tej drogi? Jak kupowaliśmy działkę to miało to być 0,5 km - bliżej Boryszewa, ale ostatnio mój znajomy od tych działek w Michałówku podesłał mi taką informację. A drugi znajomy uprzejmie doniósł, że obwodnica Wiązownej będzie biegła drogą przez Izabelę Byłaś może w urzędzie przed zakupem i sprawdzałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.04.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Witaj Moira, przed zakupem działki faktycznie byliśmy w gminie. Obwodnica wg. mapy przebiega dokładnie zaraz za pasmem lasu na tyłach Izabeli (tzn. po prawej stronie drogi głównej. ) Od naszej działki odległość jaką na oko przyjął mój mąż tj. ok. 700-800 m Niemniej jednak jak będzie naprawdę przebiegać??? kto to wie, tak jest wg. map w gminie. Co do drogi w Izabeli, to wspomniał nam o niej p.Dybek. Droga ta ma przecinać Izabelę i łączyć nitką obwodnicę z drogą na Mińsk. Mam nadzieję, że to będzie za 100 lat. Rozumiem , że w związku z pogodą błoto na naszych terenach kwitnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 08.04.2004 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Z tą nitką do obwodnicy to mnie strasznie martwi, Chociaż to i tak z 800 m od nas. ale w końcu się okaże, że mieszkamy w trójkącie komunikacyjnym - dwa ramiona już są trasa lubelska i trasa mińska. Mam nadzieję że nie znikniemy wtedy jak ci trójkąta bermudzkiego. A błoto, no cóż nie tylko u ciebie. My dzisiaj nie próbowaliśmy naszej zwykłej drogi przez las - tylko grzecznie przez wieś - nie mogę się często spóźniać i za każdym razem tłumaczyć, że ugrzęźliśmy. W końcu i tak nie zrozumią mojej aluzji co do potrzeby kupienia dżipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.04.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Niech zajączek szczodry będziei z jajeczkiem do was przybędzie, niech święconka smaczna będzie,a w Dyngusa woda wszędzie. Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i wesołego śmigusa dyngusa życzy Maksiu z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 09.04.2004 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Jakie miłe życzenia. Dziękuję.I sama życzę wszystkim moim bliższymi i dalszym sąsiadom udanych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.04.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Ja też życzę Wam miłych i spokojnych Świąt. Odpoczywajcie i radujcie się w gronie swoich najbliższych. Nabierajcie sił, bo we wtorek już czas biec na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Witam po krótkim acz treściwym wypoczynku. Moira, w sobote nawiedziliśmy z mężem nasze tereny. Chodziliśmy chyba ze cztery godziny . Nasza działka niby sucha , ale żeby do niej dojechać trzeba wynająć amfibję Wspominałam już o zasypanych rowach u sasiadów Teraz mamy tego efekty. Niektóre działki zamieniły sie w jeziorka Łaziliśmy tak i łaziliśmy, spotkaliśmy 4 sarenki (cudo widok), miłych ludzi i bardzo gadatliwego i uroczego człowieka, który mieszka tam całe życie, zna chyba wszystkich i oczywiście..... widzieliśmy.... przepiękne okna!!! Moira Wasze okna!!! Dom wygląda super, a one jak się prezentują!!! Pogratulować. A swoją drogą w osłupienie wprawił mnie dom , który wyróśł na przeciwko Was. Pamiętam, że nie tak dawno będąc z córką u Ciebie właściciel karczował ten teren. To było chyba z miesiąc temu??? Mąż wpadł na pomysł ażeby wykopać na działce na wysokości zalanej drogi ( niestety na naszej wysokość) potężny dół, ażeby szybciej "ściągnąć" tą wodę i w końcu zacząć ryć w ziemi, zwozic materiał i ruszac z budową . Pozdrawiam wszystkich. Oby do lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.04.2004 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Cudka serdeczne pozdrowienia. Szkoda że nie się nie spotkałyśmy. Dzięki za okna - dom nareszcie zaczyna ujawniać swój styl. dom za płotem wyrósł w pięć dni : w sobotę (tę w którą się spotkałyśmy) wykopali dołki pod ławy (tak nawiasem mówić chyba nie zdjeli humusu), w poniedziałek mimo że stała woda wylali ławy, we wtorek postawili fundamenty, w środę połowę wysokości parteru, w czwartek do końca parter, w piątek wieniec. Tempo ekspresowe - zastanawiam tylko się czy styl budowy wynika z nieznajomości etapów procesu budowy, czy też z narodowości właściciela (podobno to włoch). Co do pomysłu z dołem - myślę że jest super, tym bardziej że woda będzie długo stała. O ile pamiętam to ta woda w rowach płynie nawet wtedy kiedy susza w kraju panuje. Ale rozwiązaniem docelowym powinno być raczej odblokowanie rowów melioracyjnych - przecież ten wasz sąsiad narusza prawo i stosunki społeczno sąsiedzkie. Rozmawialiście z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.04.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Rozmowy z niektórymi sasiadami są troszkę "kwadratowe" więc nie będzie lekko. W sobote mąż ma zamiar też troszkę podreperować naszą wewnetrzną drogę. Wszystko po to aby mógł w końcu wjechać ciężki sprzęt. Obgadał już możliwość pozyczenia prądu od sąsiada z ulicy za nami. Wszyscy czekamy tylko na możliwość wjazdu na budowę. Widzę jednak , że w składzie u Kowalczyka porothermu nie ubywa, czyżby wszyscy jeszcze zwlekali z rozpoczęciem prac??? O zgrozo...- chodziliśmy po lesie. Skóra cierpnie i włos staje na plecach jak się widzi w lesie starą wersalke, szafkę, kupę gruzu i innych śmieci A co do Twojego sąsiedztwa... może być ciekawie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.04.2004 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 A co byliście w kąciku wypoczynkowym a la Babunia Mnie też szlag trafia, ale na pocieszenie wiedz że ta część lasu była dwa/ trzy lata temu sprzątana. Za to las w moją stronę to zgroza, nei dość że go systematycznie wyrąbują to jeszcze co dzień doworzą dowody cywylizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 14.04.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Co do lasu, to obok mnie jest to samo. Nawet wstyd pójść na spacer z gośćmi, bo można spotkać wiele ciekawych przedmiotów, włącznie z fotelami samochodowymi. Jest też mnóstwo opon.... okropność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 15.04.2004 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Ciekawe skąd w ludziach takie kulturalne zachowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 15.04.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Nie wiem. Prawdę mówiąc nie mam teraz ochoty sprzątać lasu, bo na działce jest mnóstwo roboty. Może w przyszłym roku trzeba będzie uderzyć do gminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 15.04.2004 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Do gminy uderzyć trzeba zbiorowo bo to lepiej działa. Kolka lat temu był w urzędzie taki pan od ochrony środowiska i miał pasję. Teraz jak dzwonimy to ciągle słyszymy nie ma kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.04.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Każdy potrzebuje kasy. Skąd ją brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 19.04.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Hej, dziewczyny, co porabiacie, chyba jak się sezon zaczął, to już nie będziecie przychodzić? Wpadniecie czasem na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts