BOHO 05.01.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 witam i mam pytanie..... Zakład Energetyczny każe mi płacić za plombowanie zabezpieczenia przedlicznikowego.... w umowie mam zapis, że "granicę eksploatacji ustala się na zaciski na połączeniu przyłącza z WLZ".... czy "zabezpieczenie przedlicznikowe" to WLZ czy przyłącze ? ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 05.01.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 witam i mam pytanie..... Zakład Energetyczny każe mi płacić za plombowanie zabezpieczenia przedlicznikowego.... w umowie mam zapis, że "granicę eksploatacji ustala się na zaciski na połączeniu przyłącza z WLZ".... czy "zabezpieczenie przedlicznikowe" to WLZ czy przyłącze ? ? ? ? A gdzie masz licznik? w WLZ czy przyłaczu.ps. I tak ZE ma zawsze rację http://www.ise.pl/forum/download/file.php?id=277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.01.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 gdzie jest to zabezpieczenie przedlicznikowe ? gdzieś tak chyba troszkę przed licznikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.01.2010 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 bez wątpienia! ale czy to WLZ czy przyłącze ? cholera wie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 05.01.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 bez wątpienia! ale czy to WLZ czy przyłącze ? cholera wie..... Gdzie masz licznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 05.01.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 BOHO napisał:Zakład Energetyczny każe mi płacić za plombowanie zabezpieczenia przedlicznikowego.... czyżby w twojej okolicy grasował kolekcjoner plomb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.01.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 BOHO napisał:Zakład Energetyczny każe mi płacić za plombowanie zabezpieczenia przedlicznikowego.... czyżby w twojej okolicy grasował kolekcjoner plomb cholera wie..... przyjechali, nie było plomby, zaplombowali i wystawili fakturę..... tyle, że cała ta skrzyneczka jest na zewnątrz i każdy ma do niej dostęp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 05.01.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Ile każą płacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.01.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 128 złotych..... kilka piw jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 05.01.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 zapłać,załóż kłodkędobrze że licznik zostawiła znam taki przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.01.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 co za czasy ! no dobra, ale co z tym "zabezpieczeniem przedlicznikowym" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 05.01.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 1 przyłącze2 zabezpieczenie przedlicznikowe(z plombą)3 mostek do licznika4 licznik(z plombą)5 wlz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon_3 05.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 128 złotych..... kilka piw jest..... to niezłą cene walneli U mnie plomba co prawda na skrzynce z ogranicznikiem przydziału mocy za pierwszą 25,05 zł, a każda następną 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.01.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 wygląda to tak - na ścianie budynku wielorodzinnego jest mała skrzyneczka i teraz jest ona zamknięta plombą...... co ciekawe nie ma żadnej kłódki, a więc każdy może podejść, zerwać plombę i pogrzebać w skrzyneczce..... nie mam pojęcia co się tam dokładnie znajduje ale jest to właśnie "zabezpieczenie przedlicznikowe".....na korytarzu, na parterze są cztery liczniki- każdy do osobnego lokalu, bo lokale w budynku są cztery....te liczniki też są plombowane ale do nich nie ma dostępu ze strony osób postronnych bo korytarz jest zamykany.....i tak to wygląda......pytanie: czy owa skrzyneczka na elewacji budynku należy do ZE ? dlaczego ja mam płacić za to, że ktoś w niej grzebie i zrywa plomby ? w umowie mam zapis, że "granicę eksploatacji ustala się na zaciski na połączeniu przyłącza z WLZ".... i gdzie się zaczyna owa tajemnicza WLZ ? ktoś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 05.01.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 może jesteś adminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.01.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 może jesteś adminem co takiego ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 05.01.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 administrator,właściciel budynku(dlatego tobie każą płacić)niestety w kraju jest wiele budynków(również jednorodzinnych)które są w podobny sposób zasilane(zabezpieczane)niestety za tą plombe musi płacić właściciel budynkudlaczego,niewiem(monopol) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 05.01.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 1 przyłącze 2 zabezpieczenie przedlicznikowe(z plombą) 3 mostek do licznika 4 licznik(z plombą) 5 wlz myśle że pkt 2,3,4,5 można podpiąć pod definicje WLZ(niestety) możesz też podejść do swojego ZE i zapytać ciekaw jestem co powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.01.2010 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 też jestem ciekaw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2010 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 wygląda to tak - na ścianie budynku wielorodzinnego jest mała skrzyneczka i teraz jest ona zamknięta plombą...... co ciekawe nie ma żadnej kłódki, a więc każdy może podejść, zerwać plombę i pogrzebać w skrzyneczce..... nie mam pojęcia co się tam dokładnie znajduje ale jest to właśnie "zabezpieczenie przedlicznikowe"..... na korytarzu, na parterze są cztery liczniki- każdy do osobnego lokalu, bo lokale w budynku są cztery....te liczniki też są plombowane ale do nich nie ma dostępu ze strony osób postronnych bo korytarz jest zamykany..... i tak to wygląda...... pytanie: czy owa skrzyneczka na elewacji budynku należy do ZE ? dlaczego ja mam płacić za to, że ktoś w niej grzebie i zrywa plomby ? w umowie mam zapis, że "granicę eksploatacji ustala się na zaciski na połączeniu przyłącza z WLZ".... i gdzie się zaczyna owa tajemnicza WLZ ? ktoś wie ? a gdzie byłeś jak projektowano to wszystko? WLZ - wewnętrzna linia zasilająca (inaczej mówią "pion") przyłącze - to jest to, co dochodzi do obiektu z sieci: może być linia napowietrzna, może być kabel Coś tu ktoś naknocił nieludzko. Skad liczniki na górze? Czy zakładał je ZE? Jutro ci powiem resztę, bom niezdrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts