aneta s 06.01.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 jestem za wielkimi lustrami w obecnym domu mam wielkie od sufitu do podłogi, mam również synka, który regularnie zostawia na nim swoje rączki ale to nie problem, wystarczy dobra ścierka z mikrofibry i woda i lustro lśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 06.01.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 oczywiście zakładam, że nie wszystkie dzieci takie są wszystkie niestety potwierdzam lustro jako takie może nie mieć zbyt wielu śladów małych paluszków (i większych paluchów też) ale mam w przedpokoju wielkie przesuwne lustrzane drzwi od szafy i to jest dramat - wypalcowane od góry do dołu, bo jak otwierać je bez dotknięcia lustra??? Uwaga! Teraz będzie obrzydliwe!!! Moje starsze dziecko, kiedy było mniejsze, tak napluło na lustro, że mogło potem do niego przykleić wielki piankowy puzel Czy takie duże lustro może być wiszące, czy wszystkie są klejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 06.01.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 06.01.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 lustra są łatwe do czyszczenia - mamy w łązience długiie i wysokie lustro wzdłuż 2 umywalek i jego czyszczenie jest najszybszym i najprzyjemniejszym elementem sprzątania pomieszczenia zatem tym bym się nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 06.01.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ja również jestem za wielkimi lustrami, mam wielkie lustro w łazience. Oraz wielkie lustra w szafach komandor. Zdjęcia możesz obejrzeć w moim dzienniku (link pod postem) na 3 stronie, łazienkę chyba na 2 stronie.Bezproblemowe w myciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 06.01.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Mam 2 lustra w sypialni, mam dziecko , małą strojnisię, a ma raptem 3 latka. Nie przebywa w sypialni często , ale ilekroć tam wejdzie musi się poprzeglądać. Po tej czynności lustro do połowy (wyżej nie dosięgnie ) jest w opłakanym stanie. Po każdorazowej "wizycie" mycie obowiązkowo. Nie wyobrażam sobie lustra w miejscu gdzie moja pociecha przebywa stale. Jedno pocieszenie jak już ktoś dodał , że nasze dizeciaczki jednak rosną, a lustra są bezprzecznie piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 06.01.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 to co dzieci potrafią zrobić z lustrem w ciągu 2 godzin to jakaś masakra - wysmarowane jedzeniem, piciem, glutami, wylizane, pogryzione, porysowane, obite zabawkami - nie sądziłam, że małe dzieci są zdolne do takich rzeczy. dlatego stwierdziłam, że żadnych luster w zasięgu dzieci mieć nie będę. A ja stwierdziłam, że w zasięgu moich luster nie będzie żadnych dzieci. I też się sprawdza. Natomiast wielkie lustra uwielbiam (ale nie w szafach Komandor!!!). Marzy mi się wysokie na dwa metry, w wielkiej srebrnej ramie. Nonszalancko oparte o ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 06.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Natomiast wielkie lustra uwielbiam (ale nie w szafach Komandor!!!). Marzy mi się wysokie na dwa metry, w wielkiej srebrnej ramie. Nonszalancko oparte o ścianę. No właśnie, wielkie lustro w ramie - jak najbardziej, ale nie w szafie. Moi rodzice mają taką szafę u siebie i mimo, że w domu nie ma małych dzieci, to lustro co chwilę nadaje się do mycia. Po pierwsze: trudno otworzyć szafę nie dotykając lustra, po drugie: od pewnego czasu nasz pies upodobał sobie oglądanie oraz lizanie swojego odbicia w lustrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 06.01.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Wielkie lustra mamy praktycznie od zawsze.Dzieci zwykły zawsze jadać przy stole (nawet słodycze ).Po odejściu od stołu myły łapy.To się chyba nazywa wychowywanie Lustrami owszem,interesowały się.Mogły je nawet całowac i lizać ale tylko pod opieką i przyzwoleniem dorosłego.Wiedzialy,że ogólnie ze szkłem nie ma żartów.Starałam się również uczulać je na to,że ozdób w domu (obrazów,mebli,luster itp.nie jemy )I skutkowało Teraz jak wybrudzą lustro pryskając z paszczy pastą do zębów to po prostu muszą je po sobie umyć. P.S. A tak na marginesie-może są jakieś ładne naklejki na lustra,które z czasem można odkleić i nie będzie po nich śladu?Przeciez są takowe na szyby Można byłoby nalepić takie ustrojstwo w miejscu newralgicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 06.01.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 P.S. A tak na marginesie-może są jakieś ładne naklejki na lustra,które z czasem można odkleić i nie będzie po nich śladu?Przeciez są takowe na szyby Można byłoby nalepić takie ustrojstwo w miejscu newralgicznym? mamo gabora - są takie naklejki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzu 06.01.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 znalezione w necie , nie mam pojęcia czy skutecznie zabezpiecza http://szybka.pl/clearshield.html ja napewno będe mieć duże lustro , nawet dwa teraz mam jedno i nie wyobrażam sobie bez niego życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 07.01.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witajcie, My mamy takie lustra w wiatrołapie - drzwi szafy wnękowej, w sypialni te, które widać na zdjęciu, i w łazienkach. Faktycznie efekt jest super. Pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 07.01.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 A moje wymarzone wielkie lustro wygląda tak: http://decoratorium.blox.pl/resource/mirror2.jpg Teraz muszę je tylko znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 08.01.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Planuję wystrój holu i zastanawiam się, czy wielkie lustro, takie od podłogi do sufitu, to dobry pomysł. Chodzi mi o utrzymanie w czystości (mam 2 małych dzieci). Czy poźniej nie będę kląć na to lustro, bo zamiast ozdoby wnętrza będę miec wiecznie zapaćkaną taflę i tyle Posiadacze takich luster, pomóżcie, proszę. A moze ktoś wie, jakie lustro wybrac, zeby bylo jak najlatwiejsze w utrzymaniu w czystości? Czy cos takiego w ogole jest? ------------------------ Lustro od podlogi do ziemi fantastycznie bedzie wygladalo. Zwaz, ze male dzieci, ze wzgledu na wzrost pobrudza (bo pobrudza!) lustro tylko na dole:) Z czasem podrosna, ale i zmadrzeja, i jak mama umiejetnie poprosi, by nie dotykaly paluszkami - to dotykac nie beda:) Nie mozna sie ograniczac, realizuj marzenia:) Umycie lustra, to nie najciezsza z prac domowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 08.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mam duże lustro w przedpokoju od 19 lat. Zarówno domownicy jak i goście go uwielbiają. Niestety mój 24 latek nie wyrósł z mazania po nim paluchami, ale teraz sam go czyści, więc nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 08.01.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 A moje wymarzone wielkie lustro wygląda tak: http://decoratorium.blox.pl/resource/mirror2.jpg Teraz muszę je tylko znaleźć... ---------------------- Mysle, ze nie bedziesz miala z tym klopotu, bo identyczne z meblem tapicerowanym w zebre widzialam w jednym ze sklepow galerii w moim miescie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 08.01.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Mam duze lustro w przedpokoju. Mam tez niespelna 2 letnia coreczke. Lustro trzeba czesto pucowac, bo u dolu zawsze jest wysmarowane. Mala uwielbia przygladac sie w lustrze, stroic miny, macac.To samo zreszta z dzwiami balkonowymi. Mimo to nie zrezygnowalabym z duzego lustra. Bardziej uciazliwy bylby dla mnie brak tego lustara niz jego mycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nea 08.01.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 ja też zdecydowanie jestem za dużym lustrem, i niedogodność częstszego wycierania spowodowana zapędami poznawczymi dzieciaczków , to nic w porównaniu z efektem jaki daje nawet najprostsze lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madomator 10.01.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 A ja stwierdziłam, że w zasięgu moich luster nie będzie żadnych dzieci. I też się sprawdza. U mnie na chwilę obecną dzieci brak, ale bez problemu na lustrze w obecnym- jeszcze mieszkaniu- dolę odwala pies rasy bokser- poza lustrem też daje radę z drugą sztuką psią- na szczęście rasy bez-faflowej, ale zmodyfikowałam wobec tego pomysł z duuużym lustrem na przyszłe mieszkanie co je właśnie wykańczam i duże ma być ale w sypialni i w poprzek ściany- dłuuugie a niewysokie, za to poza polem rażenia mojego zwierzyńca. Tylko znaleźć takie trochę problem, bo ścianę mam cienką i boję się, że mi na zwierzyniec łupnie. Ale mimo wszelkich niedogodności za lustrami jestem zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 10.01.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 P.S. A tak na marginesie-może są jakieś ładne naklejki na lustra,które z czasem można odkleić i nie będzie po nich śladu?Przeciez są takowe na szyby Można byłoby nalepić takie ustrojstwo w miejscu newralgicznym? mamo gabora - są takie naklejki . Hehe,wiem,że są To było takie "pytanie-problem" aby moja wypowiedź nie okazała się zbyt ex cathedra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts