Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wielkie lustro to dobry pomysł?

asizo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oczywiście zakładam, że nie wszystkie dzieci takie

wszystkie :lol: :lol: :lol:

niestety potwierdzam :D

lustro jako takie może nie mieć zbyt wielu śladów małych paluszków (i większych paluchów też)

ale mam w przedpokoju wielkie przesuwne lustrzane drzwi od szafy i to jest dramat - wypalcowane od góry do dołu, bo jak otwierać je bez dotknięcia lustra???

Uwaga! Teraz będzie obrzydliwe!!! :D

Moje starsze dziecko, kiedy było mniejsze, tak napluło na lustro, że mogło potem do niego przykleić wielki piankowy puzel :roll: :o :-?

Czy takie duże lustro może być wiszące, czy wszystkie są klejone?

Mam 2 lustra w sypialni, mam dziecko , małą strojnisię, a ma raptem 3 latka. Nie przebywa w sypialni często , ale ilekroć tam wejdzie musi się poprzeglądać. Po tej czynności lustro do połowy (wyżej nie dosięgnie :) ) jest w opłakanym stanie. :( Po każdorazowej "wizycie" mycie obowiązkowo. Nie wyobrażam sobie lustra w miejscu gdzie moja pociecha przebywa stale. Jedno pocieszenie jak już ktoś dodał , że nasze dizeciaczki jednak rosną, a lustra są bezprzecznie piękne.

to co dzieci potrafią zrobić z lustrem w ciągu 2 godzin to jakaś masakra - wysmarowane jedzeniem, piciem, glutami, wylizane, pogryzione, porysowane, obite zabawkami - nie sądziłam, że małe dzieci są zdolne do takich rzeczy. dlatego stwierdziłam, że żadnych luster w zasięgu dzieci mieć nie będę.

A ja stwierdziłam, że w zasięgu moich luster nie będzie żadnych dzieci. I też się sprawdza. ;-)

Natomiast wielkie lustra uwielbiam (ale nie w szafach Komandor!!!). Marzy mi się wysokie na dwa metry, w wielkiej srebrnej ramie. Nonszalancko oparte o ścianę. :-)

Natomiast wielkie lustra uwielbiam (ale nie w szafach Komandor!!!). Marzy mi się wysokie na dwa metry, w wielkiej srebrnej ramie. Nonszalancko oparte o ścianę. :-)

No właśnie, wielkie lustro w ramie - jak najbardziej, ale nie w szafie. Moi rodzice mają taką szafę u siebie i mimo, że w domu nie ma małych dzieci, to lustro co chwilę nadaje się do mycia. Po pierwsze: trudno otworzyć szafę nie dotykając lustra, po drugie: od pewnego czasu nasz pies upodobał sobie oglądanie oraz lizanie swojego odbicia w lustrze.

Wielkie lustra mamy praktycznie od zawsze.Dzieci zwykły zawsze jadać przy stole (nawet słodycze :wink: ).Po odejściu od stołu myły łapy.To się chyba nazywa wychowywanie :wink: Lustrami owszem,interesowały się.Mogły je nawet całowac i lizać ale tylko pod opieką i przyzwoleniem dorosłego.Wiedzialy,że ogólnie ze szkłem nie ma żartów.Starałam się również uczulać je na to,że ozdób w domu (obrazów,mebli,luster itp.nie jemy :) )I skutkowało 8) Teraz jak wybrudzą lustro pryskając z paszczy pastą do zębów to po prostu muszą je po sobie umyć.

P.S. A tak na marginesie-może są jakieś ładne naklejki na lustra,które z czasem można odkleić i nie będzie po nich śladu?Przeciez są takowe na szyby :roll:

Można byłoby nalepić takie ustrojstwo w miejscu newralgicznym? :)

Planuję wystrój holu i zastanawiam się, czy wielkie lustro, takie od podłogi do sufitu, to dobry pomysł. Chodzi mi o utrzymanie w czystości (mam 2 małych dzieci). Czy poźniej nie będę kląć na to lustro, bo zamiast ozdoby wnętrza będę miec wiecznie zapaćkaną taflę i tyle :roll:

Posiadacze takich luster, pomóżcie, proszę.

A moze ktoś wie, jakie lustro wybrac, zeby bylo jak najlatwiejsze w utrzymaniu w czystości? Czy cos takiego w ogole jest?

------------------------

Lustro od podlogi do ziemi fantastycznie bedzie wygladalo.

Zwaz, ze male dzieci, ze wzgledu na wzrost pobrudza (bo pobrudza!) lustro tylko na dole:) Z czasem podrosna, ale i zmadrzeja, i jak mama umiejetnie poprosi, by nie dotykaly paluszkami - to dotykac nie beda:)

Nie mozna sie ograniczac, realizuj marzenia:) Umycie lustra, to nie najciezsza z prac domowych:)

A moje wymarzone wielkie lustro wygląda tak: :-)

http://decoratorium.blox.pl/resource/mirror2.jpg

Teraz muszę je tylko znaleźć...

----------------------

Mysle, ze nie bedziesz miala z tym klopotu, bo identyczne z meblem tapicerowanym w zebre widzialam w jednym ze sklepow galerii w moim miescie.

Mam duze lustro w przedpokoju. Mam tez niespelna 2 letnia coreczke. Lustro trzeba czesto pucowac, bo u dolu zawsze jest wysmarowane. Mala uwielbia przygladac sie w lustrze, stroic miny, macac.To samo zreszta z dzwiami balkonowymi. Mimo to nie zrezygnowalabym z duzego lustra. Bardziej uciazliwy bylby dla mnie brak tego lustara niz jego mycie.

A ja stwierdziłam, że w zasięgu moich luster nie będzie żadnych dzieci. I też się sprawdza. ;-)

U mnie na chwilę obecną dzieci brak, ale bez problemu na lustrze w obecnym- jeszcze mieszkaniu- dolę odwala pies rasy bokser- poza lustrem też daje radę z drugą sztuką psią- na szczęście rasy bez-faflowej, ale zmodyfikowałam wobec tego pomysł z duuużym lustrem na przyszłe mieszkanie co je właśnie wykańczam i duże ma być ale w sypialni i w poprzek ściany- dłuuugie a niewysokie, za to poza polem rażenia mojego zwierzyńca. Tylko znaleźć takie trochę problem, bo ścianę mam cienką i boję się, że mi na zwierzyniec łupnie.

Ale mimo wszelkich niedogodności za lustrami jestem zdecydowanie.

P.S. A tak na marginesie-może są jakieś ładne naklejki na lustra,które z czasem można odkleić i nie będzie po nich śladu?Przeciez są takowe na szyby :roll:

Można byłoby nalepić takie ustrojstwo w miejscu newralgicznym? :)

mamo gabora - są takie naklejki ;-).

Hehe,wiem,że są :D To było takie "pytanie-problem" aby moja wypowiedź nie okazała się zbyt ex cathedra :wink: