Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy Beaty i Arka

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

witam

obserwuję wasze poczynania od jakiegos juz czasu i musze pochwalic, piekny domek sie wylania, na zewnatrz rewelacja, a w srodku bajka... a to jeszcze nie koniec :D

od kilku miesiecy oszalalam na punkcie luksferow i jak zobaczylam w twoich scianach w wiatrolapie luksfery tylko upewnilam sie w swoim przekonaniu-ja planuje je umiescic w gornej lazience.

Bede trzymac kciuki i nadal was podgladac... jak wielki brat :D

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Witam się u Ciebie :) Słusznie ktoś wcześniej napisał, że daliście drugie życie temu domkowi. Na pierwszych zdjęciach wyglądał na opuszczony i niszczejący, a teraz to już nie domek to rezydencja. Dużo pracy włożone, ale i dużo serca a to wszystko za sprawą pomocników, których macie na miejscu. To prawdziwy skarb :yes:

Pozdrawiam Was :bye:

• 2 months później...
Witam sąsiadkę po dłuższej przerwie:). Widzę, że działacie sami. Jakie plany na najbliższy czas?

Pozdrawiam:)

Witam sąsiada :) sufit w holu był do ogarnięcia samemu :). Nawet nie przypuszczaliśmy, że pójdzie nam tak sprawnie, a przy tym zaoszczędziliśmy grosza. Sutit nie jest jeszcze skończony, musimy dokupić taśmę LED, sterownik z pilotem, transformatory, wzmacniacze sygnału i resztę żarówek. Na reszcie sufitu musimy położyć jeszcze gładź i wszystko raz jeszcze przetrzeć i pomalować, założyć taśmę i obsadki. Szkoda, że urlop był tak krótki i nie zdążylśmy zrobić wszystkiego. Do końca roku mamy w planach wymurowanie i obsadzenie bramy, założenie siłowników do jej otwierania, załżenie wideofonu,a także zakup drzwi wewnętrznych. Chcieliśmy też w tym roku zrobić kostkę ale w tej w chwili doprowadzana jest woda i działka będzie rozkopywana więc wstrzymaliśmy się. Jak uda nam się założyć wideofon i cała insalacja w holu będzie skończona to planujemy położyć w wiatrołapie, holu i klatce schodowej tynk trawertyn. Jak się uda zrealizować te plany to będziemy bardzo szczęśliwi :). Pozdrawiam gorąco.

• 2 weeks później...

Przychodzę z rewizytą zobaczyć co u Was się dzieje :bye: No i widać, że się dzieje :) pięknie macie. Okolica cudna i jakie widoki.

Gratuluję, domek zapowiada się ślicznie :yes: Zazdroszczę wanny. Ja też o takiej marzyłam ale zabrakło miejsca. Może w następnym domu… ;) Pozdrawiam.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witaj beatagl , widzę że pracowity mieliście urlop. Ten styropian to jakiś specjalny? Nie będzie się topił od rozgrzanych światełek? Chociaż pewnie będą LEDy, a one się nie nagrzewają, dobrze myślę?

Ja właściwie w sprawie kuchni, mi też wydaje się że czerwono-czarna będzie za ciemna.ale gdyby górne szafki były białe a dolne czerwone, pewnie wypracujecie jakiś kompromis. A co myślisz o funkcjonalności takiej kuchni? Nie myślicie żeby np zlewozmywak dać pod okno a tylko płytę zostawić na wyspo-stole? Nie żebym się wymądrzała ale bardzo mało miejsca pomiędzy zlewem i płytą a z tyłu tyle pustego blatu. Jakoś mi to nie pasuje.

Pozdrawiam.