Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Kupiłem w castoramie drzwi zewnętrzne bardzo kiepskiej jakości.Pora na ich wymianę, gdyż strasznie przemarzają, a pod nimi czuć powiew zimnego powietrza, które zaburza komfort termiczny.

Zastanawiam się nad kupnem drzwi firmy CAL.Jeżeli Państwo posiadacie takowe, to bardzo proszę o opinie.Cena +- 3000zł.Ewentualnie innej firmy solidne.Nie dmucha?, nie przemarza?

Pozdrawiam.

Hej, my mamy drzwi firmy Cal....nie przymarzaja, nie dmucha ale...po ok miesiacu zaczeła pękac okleina na wysokosci zamka-reklamowalam pol roku temu i nadal cisza. Błedem bylo ze wzielismy drzwi sosnowe zamiast debowych-niestety patrzelismy na cene;( Teraz jesli nie przeklucze gornego zamka drzwi sie nie zamkna, Takze wybór nalezy do Ciebie:)

Dzisiaj był u mnie pan na pomiarze, drzwi zamówiłam przed Sylwestrem.

Wybrałam sosnowe malowane na grafit. Drzwi będą pod całkowitym zadaszeniem, nie padnie na nie nigdy promień słońca ni deszcz - przy takich warunkach i malowaniu kolorem z palety RAL naet nie myślałam o dębowych.

Mam nadzieje że nic się z nimi nie będzie dziać, a Tobie się dziwie że przez x miesięcy jeszcze im firmy nie ....., czekasz aż gwarancja minie???

Dzisiaj był u mnie pan na pomiarze, drzwi zamówiłam przed Sylwestrem.

Wybrałam sosnowe malowane na grafit. Drzwi będą pod całkowitym zadaszeniem, nie padnie na nie nigdy promień słońca ni deszcz - przy takich warunkach i malowaniu kolorem z palety RAL naet nie myślałam o dębowych.

Mam nadzieje że nic się z nimi nie będzie dziać, a Tobie się dziwie że przez x miesięcy jeszcze im firmy nie ....., czekasz aż gwarancja minie???

Wiesz co gwarancja nie minie bo ja juz oficjalnie zglosilam reklamacje, byl pan porobil zdjecia i od tego czasu minelo pare mc i czekamy...bylam tam juz kilka razy sie upomniec. Ja jestem spokojna do czasu ale juz moja cierpliwosc dobiega konca wiec pewnie przyjdzie ten dzien kidy pojade i im ta firme ...........:):)

Nasze drzwi tez sa zadaszone i od strony wschodniej wiec to slonce tez w sumie nie pada bezposrednio ale juz zdazyly sie obwiesic:) Byc moze winni sa monterzy, nie wiem. Moze u was bedzie inaczej i tego Wam zycze!

Zastanawiam się nad kupnem drzwi firmy CAL.Jeżeli Państwo posiadacie takowe, to bardzo proszę o opinie.Cena +- 3000zł.Ewentualnie innej firmy solidne.Nie dmucha?, nie przemarza?

Pozdrawiam.

za 3k pln nie kupisz dobrych drzwi Cala niestety. Sam się przymierzałem do dębowych Cal i po upuście 10% z montażem i okuciami padła cena 5,5 k pln. Niestety musiałem podziękować. Zakupiłem dębowe drzwi K&P (3,3k pln) ale miesiąc po montażu zaczęło się coś wypaczać - tzn jak się zamknie drzwi to uszczelka przy zamku nie jest prawie wcale ściśnięta a na górze i na dole drzwi jest ściśnięta na maxa przez to żeby zamknąć drzwi trzeba nimi trzasnąć... :x

Już raz mi montażyście podregulowali te drzwi ale po tej robocie po jakimś czasie się jeszcze pogorszyło. Drzwi są osłonięte sporym daszkiem wiatrołap jest ogrzewany. Może dlatego się wypaczają? na dworze -15 w wiatrołapie + 20... Nie wiem czy wszystkie drzwi drewniane tak mają?

Poza tym drzwi ok nic nie przemarza, pomimo problemów przez uszczelkę nie dmucha - drzwi ciepłe.

Witam

Ja właśnie mam dylemat czy drzwi metalowe czy drewniane. Nie ukrywam, że mam też ściśle określony budżet około 3000-3500zł. za tą cenę mogę mieć drzwi metalowe Gerdy lub drzwi drewniane WESTO i tu mam dylemat. Boje się, że po jakimś czasie drzwi drewniane mogą się wypaczyć. Drzwi drewniane firmy WESTO są od środka wykonane z sosny + pianka izolacyjna i skeljka a na zew. mają fornir dębowy i sprzedawcy mówią, że są dobrze polakierowane i można spać spokojnie :). Zadaszenie jakie mam nie jest duże około 1m. Co radzicie?

Witam

Ja właśnie mam dylemat czy drzwi metalowe czy drewniane. Nie ukrywam, że mam też ściśle określony budżet około 3000-3500zł. za tą cenę mogę mieć drzwi metalowe Gerdy lub drzwi drewniane WESTO i tu mam dylemat. Boje się, że po jakimś czasie drzwi drewniane mogą się wypaczyć. Drzwi drewniane firmy WESTO są od środka wykonane z sosny + pianka izolacyjna i skeljka a na zew. mają fornir dębowy i sprzedawcy mówią, że są dobrze polakierowane i można spać spokojnie :). Zadaszenie jakie mam nie jest duże około 1m. Co radzicie?

Wziąć gwarancję od sprzedawcy na spokojny sen.

drzwi zewnętrzne firmy CAL - kupione w lipcu 2007

uzytkowane dość porzadnie, zwłaszcza przez majstrów, trzaskali nimi jak ch...

do dzisiaj jest ok,

nie przemarzają,

my kupiliśmy debowe, bez naswietleń i innych bajerów, całe zabudowane

kosztowały około 3000 - i ta cena nas skusiła, jesteśmy zadowoleni

Witam

Wziąć gwarancję od sprzedawcy na spokojny sen.

A jak gwarancja minie po 2 latach?