majka112 05.01.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Na ścianie mam położone grafitowe płytki Organic z Opoczna. Pomiędzy nimi jest szara fuga Mapea. Chciałam uzyskać taki efekt, aby nie było widac podziałów, czyli wybrałam barwę fugi bardzo podobną do barwy płytek.Problem jest w tym , że z ta fuga coś jest nie tak. Na poczatku myślałam,żę jeszcze dobrze nie wyschła, ale ona jest już ponad 3 tygodnie i nadal efekt jettaki, żę jest bardzo nierówno wybarwiona. Miejscami jestszara i matowa, a miejscami dużo ciemniejsza, taki ciemny grafit i błyszcząca.Żle połozona, żle wymieszana czy też jakś inna jest tego przyczyna?czy można to jakos poprawić, czy tez trzeba tę fugę wydłubac i kłaść jeszcze raz?Majster, który ja kładł ma przyjechać, obejrzeć i zadecydowac co dalej. Przez telefon stwierdził,że nie miał jeszcze takiego efektu i nie wie co jest nie tak.Możę ktos wie co było nie tak zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 05.01.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 był już taki wątek na forum. Poszukaj. Nie pamiętam dokłanie jaka moze być tego przyczyna, ale chyba moze to być złe wymieszanie składników albo zaszla reakcja z klejem do płytek, który jeszcze nie wysechł. Też mam ten problem w jednej łazience ,ale już nie mam zdrowia poprawiać i chyba zostawię tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 05.01.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 http://forum.muratordom.pl/post1458314.htm?highlight=ekspert mapei#1458314tutaj jest coś na ten temat. Było jeszcze w innych wątkach, ale na szybko nie mogę odszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 06.01.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Też tak mam w kuchnii, ale ja z kolei miałem fugę Atlasu. Zostawiłem ją tak, bo co innego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 06.01.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Tez mam to samo u siebie, i u znajomego tez to samo jest. Gdzieś na forum przeczytałam, że wyszorowanie płynem do mycia klinkieru pomogło. Jeszcze nie próbowałam, więc nic nie mogę powiedzieć czy skutkuje. A problem się pojawia chyba u wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts