kmad 05.01.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam wszytskich Zamieszkuje pietro domku jednorodzinnego i chcialbym aby parter i pietro mialy odzielne wejscia. Domek jest budowany ze styropianowych klockow zalewanych betonem. Moze robil juz ktos cos takiego? Od czego zaczac? Czy taka przebudowe mozna komus powierzyc ew moze ktos poleci mi dobra-sprawdzona firme. Dodam ze domek stoi w Łodzi. Z gory dzieki za kazda rade Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 06.01.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Moze robil juz ktos cos takiego? Od czego zaczac? Czy taka przebudowe mozna komus powierzyc ew moze ktos poleci mi dobra-sprawdzona firme. Zacząć trzeba od architekta oczywiście. Z umawianiem się z ekipą lepiej się wstrzymaj bo na pozwolenie na budowę można czekać kilka miesięcy a oni będą chcieli przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmad 07.01.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Rozumiem ze taki architekt wypowie sie czy to nie uszkodzi konstrukcji domu, zrobi projekt i oszacuje koszt przebudowy. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie: Czy sama technologi budowy domu tj chodzi mi o te klocki styropianowe zalane betonem ulatwia cala przebudowe czy wrecz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.01.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Rozumiem ze taki architekt wypowie sie czy to nie uszkodzi konstrukcji domu, zrobi projekt i oszacuje koszt przebudowy. W zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanie: Czy sama technologi budowy domu tj chodzi mi o te klocki styropianowe zalane betonem ulatwia cala przebudowe czy wrecz przeciwnie. Wg mnie wręcz przeciwnie. Kucie w betonie jest trudniejsze niż w cegle (przy wycinaniu bez różnicy), a obrobienie też nie wydaje mi się łatwiejsze. Plusem może być (choć pewny nie jestem) brak konieczności nadproża w nowym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmad 07.01.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 zbigmor, william.bonawentura dzieki za rady. Juz wiem od czego zaczac mam nadzieje ze reszte wyjasni mi architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pbart86 18.01.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam A jaki jest mniej wiecej koszt takiej dobudowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmad 22.01.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Jetem juz po rozmowie z architektem, ktory nieco rozjasnil mi temat.Liczylem ze zamkne sie w kwocie ok 20 tys zl jednak kwota moze okazac sie za mala. Bardziej realna suma to jakies 30 tys. Ale pewnosci tez nie ma. Sam projekt bedzie kosztowal ok 3000zl. Z tego co widze na niniejszym forum bardziej popularne sa dobudowy pieter niz wejsc zatem tez do konca nie wiem. Mysle ze cos wiecej bedzie wiadomo po wykonaniu projektu i rozmowie z wykonawca. Jak bedzie cie to interesowac to oczywiscie moge napisac. Obecnie zalatwiam formalnosci, a jak wiadomo w Polsce no najwieksza przeszkoda dla inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrborkowski 15.02.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Z takimi sprawami niema problemu są to sprawy architektonicznie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.02.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jetem juz po rozmowie z architektem, ktory nieco rozjasnil mi temat. Liczylem ze zamkne sie w kwocie ok 20 tys zl jednak kwota moze okazac sie za mala. Bardziej realna suma to jakies 30 tys. Ale pewnosci tez nie ma. Sam projekt bedzie kosztowal ok 3000zl. Z tego co widze na niniejszym forum bardziej popularne sa dobudowy pieter niz wejsc zatem tez do konca nie wiem. Mysle ze cos wiecej bedzie wiadomo po wykonaniu projektu i rozmowie z wykonawca. Jak bedzie cie to interesowac to oczywiscie moge napisac. Obecnie zalatwiam formalnosci, a jak wiadomo w Polsce no najwieksza przeszkoda dla inwestora. Zaraz za finansami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmad 19.02.2010 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Z takimi sprawami niema problemu są to sprawy architektonicznie proste. Byc moze jednak w Urzedzie poinformowano mnie ze wniosek rozpatrza w ciagu 3-4 miesiecy:) Mozna zatem wyciagnac wniosek ze sprawy bardzuej skomplikowane np. budowa altany:) ciagna sie u nich 3-4 lata Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts