Rafal111 06.01.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Od tygodnia miaszkamy w nowm domku Wszystko ok ale ogrzewanie coś nie daje rady ... napisze o co mi chodzi. 1. Jaka macie ustawioną temp komfortowa i obniżoną 2. Jaka krzywą grzewczą ustawić bo jak np damna 5 to piec grzeje już do 80 stopni i to chyba juz nie działa jako kondensacyjny - tyle doczytałem 3. Hydraulik mi ściemnia że podłogówka i kaloryfery mają "chodzić" cały czas. Wg mnie to bez sensu. Powinno sie włączać i wyłączać jak np grzałka w akwarium - po histerezie 4. Bardzo często np mam ustawione na 21 stopni, piec nagrzewa do 21.5 i nadal widze że działa. 5. Kaloryfery są gorące a temp na górze jakby nie mogła się "przebić" przez 21 stopni. 6. Na dole w jednym pomieszczeniu mam niższą temp o kilka stopni pomimo ze wszedzie jest podłogówka - na mieszaczu na full odkręcone Prosze o pomoc bo mnie rachunki za gaz zabiją. I prosze nie pisac "kup se piec na miał" bo to nie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekZ1719503286 06.01.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witaj Mieszkamy od pół roku i nadal próbuję znaleźć optymalne ustawienia na piecu. Nie mam niestety podłogówki. Wcześniej miałem ustawione tak: krzywa 1.2, temp. miałem ustawioną na 16 st., w domu miałem ok. 22 st. (dla mnie to za ciepło trochę). Teraz krzywą mam ustawioną na 0.5 i temp. taką jaką chcę mieć tzn. w dzień 20 st, a w nocy 19. (a i tak jest o 1-2 st więcej) Tyle informacji ode mnie. Napisz jeszcze jaki masz piec, regulator, inni użytkownicy zaraz będą Cię o to pewnie pytać. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 06.01.2010 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 immergas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.01.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 07.01.2010 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 znalazła sie usterka na regulacji było ustawione ze w podłoge ma iśc max 20 stopni taki precyzyjny niebieski rezystorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts