autorus 21.07.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 tylko pamiętaj o aprobatach, certyfikatach itd bo każdy może napisać ze jego pianka ma 0.002. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janciownik 21.07.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Wiem - pamiętam, tylko że papier i oferta może zawierać wszystko... Isobooster i Thermoreflex też zawiera pełno aprobat, certyfikatów a jakos nikt nic sensownego o tych rozwiązaniach nie potrafi powiedzieć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warcislaw 21.07.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 snisz chlopie, ze 15cm piany zastapisz 25cm welny Nie śnię kolego, trzeba brać pod uwagę że pianka to 100% izolacji ( zamknięte wszystkie przestrzenie), wełna tego nie załatwi i to że pianka nie nasiąka wodą. A poza tym jak zawsze trochę wyobraźni też nie zaszkodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warcislaw 21.07.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Wiem - pamiętam, tylko że papier i oferta może zawierać wszystko... Isobooster i Thermoreflex też zawiera pełno aprobat, certyfikatów a jakos nikt nic sensownego o tych rozwiązaniach nie potrafi powiedzieć ... Wszystkie inne izolacje poza izolacjami natryskowymi mają jedną podstawową wadę, nie da się ich ułożyć, NIE DAAA! z 100% szczelnością : styk krokwi ze ścianą szczytową, przestrzenie za murłatą, miejsca styku krokwi z jętkami, przestrzenie naokoło okien połaciowych itp. A potem kamera termowizyjna mówi: "kochany Masz ok. 30 - 40 % dziur termicznych w połaci dachowej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 21.07.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam, tak na marginesie - czy ktoś zna jakąś sprawdzona firmę niedaleko Radomia ? Poczytałem trochę o tej piance i zaczyna do mnie przemawiać... Z początku najarałem się na Isobooster, (pomijam fakt że jeden nawiedzony forumowicz mnie posądzał o marketing i że jestem sprzedawcą isobostera), ale niestety nie mogę się doprosić ani doszukać sensownych informacji na jego temat, stąd zainteresowanie tą pianką. U mnie wyjdzie około 200m2 dachu, myślę że jakbym dał jakieś 20-25 cm tej pianki (5cm na krokwie). Cenowo to wiem z powyższych postów że wyjdzie masakra, ale powinno być szczelnie i ciepło Pozdrawiam Janciownik 25 cm grubości SELECTION 500 to współczynnik przenikania U = 0.15 a opór cieplny 6,71 , parametry dla domu pasywnego . A kontakt do autoryzowanych wykonawców dostaniesz na stronie http://www.pgin.org/ tam znajduje się mapka autoryzowanych wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 21.07.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 tylko pamiętaj o aprobatach, certyfikatach itd bo każdy może napisać ze jego pianka ma 0.002. AW posiadają wszystkie dokumenty dopuszczające na rynek europejski i polski oraz od kończ czerwca ITB wszystko jest do wglądu i do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 22.07.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dodam swoje kilka groszy Nie jestem przekonany że takie ocieplenie zapewni ochronę przeciwpożarową na poddaszu (zgodnie z europejską klasyikacją nie osiągają klasyfikacji A1/A2 - wiecej szczegółów odnosnie klasyfikacji materiałów tutaj - http://www.rockwool.pl/dlaczego+we%c5%82na+rockwool/bezpiecze%c5%84stwo+po%c5%bcarowe/klasyfikacja+ogniowa). Oczywisćie pożary w domkach jednorodzinnych są bardzo rzadkie, ale chyba lepiej chuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janciownik 22.07.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Palność też brałem osobiście pod uwagę, ale wg mnie to porządny system do wykrywania pożarów plus dobre ubezpieczenie u sensownego ubezpieczyciela powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 22.07.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Na pewno aktywne systemy to dobre rozwiazanie. Ale pasywne, w postaci materiałow to również dobre rozwiązanie. Co do tego ubezpieczenia - to tutaj słyszałem że, narazie w przypadku inwestycji uzytecznosci publicznej, sprawdza sie kwestie zastosowanych materiałow i ich niepalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janciownik 22.07.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 To wiem, ale ja generalnie nie traktuję siebie i mój dom jako użyteczność publiczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel232 22.07.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dodam swoje kilka groszy Nie jestem przekonany że takie ocieplenie zapewni ochronę przeciwpożarową na poddaszu (zgodnie z europejską klasyikacją nie osiągają klasyfikacji A1/A2 - wiecej szczegółów odnosnie klasyfikacji materiałów tutaj - http://www.rockwool.pl/dlaczego+we%c5%82na+rockwool/bezpiecze%c5%84stwo+po%c5%bcarowe/klasyfikacja+ogniowa). Oczywisćie pożary w domkach jednorodzinnych są bardzo rzadkie, ale chyba lepiej chuchać na zimne. W jaki sposob welna ma ochronic dom przed pozarem??? ja mam niestety dosc niemile doswiadczenia z welna. mieszkanie (dwupoziomowe na poddaszu) w ktorym teraz mieszkamy - podczas pierwszej zimy 30% powierzchni skosow bylo rozebrane (mozecie sobie wyobrazic jaki to balagan) bo tak 'fachowcy' welne poukladali ze byly puste przestrzenie i skosy przemarzaly. dlatego wybralem piane bo tam raczej nie sposob czegos spitolic przy 'montazu'. a ja nie mam ani czasu ani wiedzy zeby ludzi od welny 'pilnowac' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.07.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 A jak jest z gwarancja na pianke? Chodzi o konkretnego wykonawce. Np jak sie okaże ze z zewnątrz pęknie i będzie sie przedostawała woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 22.07.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dodam swoje kilka groszy Nie jestem przekonany że takie ocieplenie zapewni ochronę przeciwpożarową na poddaszu (zgodnie z europejską klasyikacją nie osiągają klasyfikacji A1/A2 - wiecej szczegółów odnosnie klasyfikacji materiałów tutaj - http://www.rockwool.pl/dlaczego+we%c5%82na+rockwool/bezpiecze%c5%84stwo+po%c5%bcarowe/klasyfikacja+ogniowa). Oczywisćie pożary w domkach jednorodzinnych są bardzo rzadkie, ale chyba lepiej chuchać na zimne. Domy zaizolowane wełną też się palą , każda wełna jest obłożona z dwóch stron folą łatwo palną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 22.07.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 A jak jest z gwarancja na pianke? Chodzi o konkretnego wykonawce. Np jak sie okaże ze z zewnątrz pęknie i będzie sie przedostawała woda. Piana otwarto komorowa SELECTION 500 jest paro przepuszczalna, lecz po namoknięciu jak dach jest uszkodzony piana swobodnie wyschnie i posiada pełne właściwości . Piana SELECTION 500 posiada aprobatę ITB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.07.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 To akurat mi się podoba i pasuje do mojej koncepcji. Ale wolałbym żeby jednak nie przeciekała. No i nie pękała na dachu. Ile jest gwarancji na położona pianke na dachu i jak wygląda sprawa z jej renowacja/ naprawianiem gdyby jednak coś pękło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 22.07.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) To akurat mi się podoba i pasuje do mojej koncepcji. Ale wolałbym żeby jednak nie przeciekała. No i nie pękała na dachu. Ile jest gwarancji na położona pianke na dachu i jak wygląda sprawa z jej renowacja/ naprawianiem gdyby jednak coś pękło? Piana otwarto komorowa SELECTION 500 jest pianą elastyczną dach może swobodnie pracować i piana nie pęknie , Dlatego też autentyczna SEALECTION 500 posiada DOŻYWOTNIĄ jakościową gwarancję producenta obejmującą okres ,,życia budynku” ! Jest wystawiany na piśmie przez DEMILEC USA Piana zamknięto komorowa nie przecieka lecz ma skłonności do pękania na dachu drewnianym i odklejać się od krokwi , twardą pianę stosuje się na dachy betonowe lub tarasy jako hydro i termo izolację , twardą piane o gęstości 80 kg /m3 można ją zastosować do izolacji piwnic jako izolację wodną i cieplna Edytowane 22 Lipca 2011 przez jozek131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warcislaw 22.07.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam, tak na marginesie - czy ktoś zna jakąś sprawdzona firmę niedaleko Radomia ? Poczytałem trochę o tej piance i zaczyna do mnie przemawiać... Z początku najarałem się na Isobooster, (pomijam fakt że jeden nawiedzony forumowicz mnie posądzał o marketing i że jestem sprzedawcą isobostera), ale niestety nie mogę się doprosić ani doszukać sensownych informacji na jego temat, stąd zainteresowanie tą pianką. U mnie wyjdzie około 200m2 dachu, myślę że jakbym dał jakieś 20-25 cm tej pianki (5cm na krokwie). Cenowo to wiem z powyższych postów że wyjdzie masakra, ale powinno być szczelnie i ciepło Pozdrawiam Janciownik Zapraszam do mnie to wyjaśnie Ci wszystkie wątpliwości wcale nie bedzie to tak drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 23.07.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Witam, tak na marginesie - czy ktoś zna jakąś sprawdzona firmę niedaleko Radomia ? Poczytałem trochę o tej piance i zaczyna do mnie przemawiać... Z początku najarałem się na Isobooster, (pomijam fakt że jeden nawiedzony forumowicz mnie posądzał o marketing i że jestem sprzedawcą isobostera), ale niestety nie mogę się doprosić ani doszukać sensownych informacji na jego temat, stąd zainteresowanie tą pianką. U mnie wyjdzie około 200m2 dachu, myślę że jakbym dał jakieś 20-25 cm tej pianki (5cm na krokwie). Cenowo to wiem z powyższych postów że wyjdzie masakra, ale powinno być szczelnie i ciepło Pozdrawiam Janciownik Adres wykonawcy jest na twojej skrzynce:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warcislaw 24.07.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 a możesz umieścić na forum zdjęcia na dowód twoich słów ?? bo mnie to trochę przypomina pokazywanie brakoróbstwa u układaczy wełny jako zaleta do hiper drogiej pianki, a tymczasem odpowiedź prawidłowa brzmi, przypilnować ekipę układająca wełnę żeby robili zgodnie z normą czyli sznurowali gęsto i folię dawali solidnie bez przerw + klejenie taśmą i już żadna z twoich hiobowych przepowiedni nie ma szans się sprawdzić, czyli realnie będziemy mieli cieplej i taniej przez najbliższe 100 lat PS i jak ten komin spalinowy zapianowany przez waszą ekipę ?? poprawiliście to czy czekacie aż się dom spali ?? Kolego drogi, jak już się wypowiadasz w tym temacie to powinieneś widzieć że dzisiaj np. kominy Schidla są izolowane grubą warstwą wełny prasowanej i ich zewnętrzna temperatura w tym miejscu niewiele odbiega od temperatury otoczenia, ale paplać każdy może! a możesz zdradzić cenę ?? ile więcej ciebie naciągnęli ?? 5 razy drożej od tradycji czy więcej ?? Kolego drogi, jak już się wypowiadasz w tym temacie to powinieneś widzieć że dzisiaj np. kominy Schidla są izolowane grubą warstwą wełny prasowanej i ich zewnętrzna temperatura w tym miejscu niewiele odbiega od temperatury otoczenia, ale paplać każdy może! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warcislaw 24.07.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Proszę sobie obejrzeć film gdzie porównano wady i zalety obu kontrowersyjnych izolacji!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts