rafikW 06.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Przed pianowaniem trzeba przykrecic wszystkie potrzebne wieszaki to stelazy. Stelaze po pianowaniu Ale położenie wieszaków przed zakładaniem stelaży trzeba chyba korygować (trochę przekręcić, obniżyć) ? A skoro są "zapianowane" to ich ruszenie spowoduje uszkodzenia struktury twardej piany. Więc może należy zamontować wieszaki oraz stelaże a przed pianowaniem stelaże zdjąć ? Jak to wyglądało u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel232 06.08.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 jak zakladali wieszaki to latali z elementami stelaza i patrzyli czy bedzie pasowac. gosc od wykonczeniowki jest facetem ktory pracuje tylko dla naszej architekt. starszy facet + 2 synow. widzielismy wnetrza ktore ona projektowala i oni wykanczali wiec dla nas robia super. a pianowanych poddaszy oni b. duzo wykanczaja wiec maja z tym stycznosc na co dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podros 08.08.2011 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Skoro nie da się zepsuć to po co dają gwarancje? Tak jak wspomniałeś to są tylko ich przedstawicielstwa a w umowach masz zapisy mówiące co i gdzie w razie konfliktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 09.08.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Skoro nie da się zepsuć to po co dają gwarancje? Tak jak wspomniałeś to są tylko ich przedstawicielstwa a w umowach masz zapisy mówiące co i gdzie w razie konfliktu. Czy ty kiedyś w twoim życiu reklamowałeś Gąbkę która się znajduje w rożnych miejscach twojego domu n/p wersalka, samochód itp . i nigdzie nikt nie reklamuje Gąbki bo tam niema co się zepsuci , a piana to podobny poliuretan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel232 16.08.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Mi dzisiaj firma przyslala fakture za pianowanie razem z protokolem zdawczo/odbiorczym i gwarancja na 10 lat na izolacje. gwarancja obejmuje ciaglosc, przyczepnosc i spoistosc oraz zachowanie parametrow izolacji, itp... pelen profesjonalizm Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez marcel232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bblack 22.08.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mi dzisiaj firma przyslala fakture za pianowanie razem z protokolem zdawczo/odbiorczym i gwarancja na 10 lat na izolacje. gwarancja obejmuje ciaglosc, przyczepnosc i spoistosc oraz zachowanie parametrow izolacji, itp... pelen profesjonalizm Józek131 a jak długa jest Twoja gwarancja i co obejmuje? Tak jak powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 23.08.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Józek131 a jak długa jest Twoja gwarancja i co obejmuje? Tak jak powyżej? U nas jest gwarancja wystawiana w ten sposób ; Piana miękka SELECTION 500 od producenta jest wystawiana gwarancja na materiał dożywotnia tak jak budynek stoi że nie traci parametrów i nie ulatnia się a od nas na wykonanie i szczelności na okres 10 lat Przy pianie twardej wewnętrznie zastosowaniu i izolacja fundamentów tak samo jak firma konkurencyjna na 10 lat na materiał i przyczepności przy pianie twardej lecz stosowanej na dachu gwarancja jest na 3 lata lub na 10 lat lecz z warunkiem ze będzie przez naszą firmę wykonywany przegląd gwarancyjny odpłatny jak są uszkodzenia to je uzupełniamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 24.08.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 I wychodzi szydło z worka Ciekawe jakie , Polska jak weszła do UNII to gwarancja na produkt i wykonanie wynosi 2 lata lecz jak producent go przedłoży to jego wola , to nie rozumiem twojego zdziwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mam jeszcze pytanko odnośnie pianki na zewnątrz, konkretnie na dach. Wiadomo że równo sie jej nie natryśnie. Ale czy robiliście taki patent aby na piankę dać tynk na np siatce plastikowej? Czy takie rozwiązanie ma w ogóle sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozek131 25.08.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Mam jeszcze pytanko odnośnie pianki na zewnątrz, konkretnie na dach. Wiadomo że równo sie jej nie natryśnie. Ale czy robiliście taki patent aby na piankę dać tynk na np siatce plastikowej? Czy takie rozwiązanie ma w ogóle sens?[/QUOT Na każde piany można nałożyć siatkę na kleju i tynk po 20 następnego miesiąca będziemy nakładać pianę naścinanie budynku wspólnoty mieszkaniowej co na niej będzie nakładana siatka i tynk , na fundamenty nakładamy pianę na nią jest tylko nałożony klej ten który stosuje się do siatki i cienką warstwę tynku oraz zasypuje się to ziemią jest to izolacja termiczna i wodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ. 26.08.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 włączę sie do dyskusji...Zainteresowałem się "pianą" i moje pytanie - czy dach musi być deskowany do pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farmi 26.08.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Ja miałem natrysk bezpośrednio na membranę- dekarz który wprawiał okna dachowe powiedział ze wszystko sie super usztywniło ( a mamy pianę miekką- otwartokomórkową) - piana ładnie przylega do tej membrany, wszystko jest szczelne i ciepłe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ. 29.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 czyli zwykła membrana pod dachówkę i do tego przykleja się piana? Nie odkształca membrany, nie wyciska dachówek itp.? Trzyma sie to wszystko razem?Tak zakłada technologia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farmi 29.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 membrana występuje w odmianach od 2zł do 20 zł(a może i więcej) /m2. Mnie dekarz namówił na porządną membranę a nie jakieś "papiery śniadaniowe" (a chciałem robić deskowanie) i musze przyznac że jestem bardzo zadowolony. Moja membrana wyglądała jakby z zewnątz była podgumowana a od srodka jakby wyłożona filcem i całość jakby zbrojona jakimiś włóknami- we 4 chłopa nie daliśmy rozerwać paska tego materiału. A piana doskonale sie do tego przykleiła i wszystko pięknie dodatkowo usztywniła. Ta piana nie ma właściwości rozprężnych - rośnie przez 5 sek i potem jest już sztywna i gotowa do cięcia- moim zdaniem niewiele ma wspólnego z pianką z puszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJ. 31.08.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jeśli zalepiasz membranę pianą, to wszystkie swoje "magiczne właściwości" właśnie traci. Chyba..?No i jak to wygląda w uzytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 03.09.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Witam zaciekawiła mnie ta piana PUR w moim wykonaniu bedzie to dach płaski odwrucony więc jestem zmuszony dać XPSA i zastanawia mnie ta piana PUR . Jestem ciekaw ile bym zapłacił za 120m2 dachu. grubości 20-30 cm jeszcze nie zdecydowałem. Zastanawia mnie xps czy wody pod warstwę nieocieploną nie przepuści? Tak samo zastanawia mnie czy mozna ocieplac tym fundament. Ale chyba w fundamencie wyjdzie taniej styro na pianke przyklejić tak samo na ściany.I czy zagląda tu jakas firma z Wielkopolski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.09.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 A czy ty chcesz to dać na dach czy pod dach bo to różnice są spore Powiem tak dostałem wycenę i różnice są że tak powiem kolosalne. 1. 250zł/m2. + vat za 20cm 2. 135zł/m2 + vat za 20cm Tylko to jest na zewnątrz uprzedzam. Wewnątrz powinno być taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 04.09.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Palność też brałem osobiście pod uwagę, ale wg mnie to porządny system do wykrywania pożarów plus dobre ubezpieczenie u sensownego ubezpieczyciela powinno być ok Wiesz ile kosztuje porządny system a nie dzwonek ? Znasz sensownego ubezpieczyciela u nas ? bo ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janciownik 04.09.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Wiesz ile kosztuje porządny system a nie dzwonek ? Znasz sensownego ubezpieczyciela u nas ? bo ja nie Wiem - ja mam po prostu kilka czujek dobrej klasy, spięte z systemem alarmowym i powiadomieniem. A ubezpieczenia są dobre, tylko jak ktoś myśli że za 200 czy 500 zł rocznie będzie miał mega super ubezpieczenie - to jest w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 07.09.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 A ubezpieczenia są dobre, tylko jak ktoś myśli że za 200 czy 500 zł rocznie będzie miał mega super ubezpieczenie - to jest w błędzie. Powodzianom też tak mówiono jak płacili składke ,a co było jak wypłacali to widziałes i ile ? Sa dobre tylko nie u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts