arkadiusz 06.01.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Zapowietrzyła mi się podłogówka w łazience. Jak ja odpowietrzyć?Mam "skrzynkę rozdzielczą" w ktorej od grubej rury odchodzą cieńsze rurki - do poszczególnych grzejników i do podłogówki. Przy każdej rurce jest zaworek. I co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.01.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 hm ... w tej skrzynce powinieneś mieć odpowietrzniki ... generalnie automatyczne .... jesli masz taki piździk z pokrętłem to znaczy , ze jest to odpowietrznik automatyczny - choć zdarza się , że czasem tylko z nazwy ... czyli sie czasem zawieszają , przytykają i nie działają .... nawet wczoraj u córy w pokoju taki mi sie zawiesił ... grzejnik cały dół zimny ... jak pokręciłam piździkiem to tyle powietrza uszło, że masakra ... czyli po prostu kręć piździkiem ... i słuchaj - czy powietrze wylatuje ... odpowietrz przy okazji na grzejnikach i jesli masz przy drabinkach łazienkowych manualne odpowiietrzniki - to też odkręć i odpowietrz .... na poddaszu koniecznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 po prostu kręć piździkiem ... i słuchaj - czy powietrze wylatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 06.01.2010 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Mam takie coś z czerwoną nakrętką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.01.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Mam takie coś z czerwoną nakrętką. http://www.instbud.com.pl/sklep/images/180656893.jpg pewnie coś w tym stylu ... ja mam inny , ale zasada działania pewnie ta sama ... kręć tą nakrętka , tylko delikatnie ... jak jestpowietrze i odpowietrznik działa , to nie ma bata - zejść musi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 06.01.2010 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 aaa to już teraz wiem. Super! dzieki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.01.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 niezamaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 06.01.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 daggulka dzięki za określenie pokrętła, zwsze się zastanawiam jak mam wytłumaczyć co trzeba odkręcić żeby odpowietrzyć grzejniki piździk się przyjmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts