aga2630 06.01.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Mam mały problem, wypadła mi szamotka z pieca przy końcu paleniska, szczerze nie wiem co teraz zrobić, czy moge palic dopuki nie wstawie tego, sami wiecie jak zimno teraz na dworzu, pomózcie, doradzcie, jak to wyglada no ja nie bardzo znam sie na piecach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.01.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Piec z gałganów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2630 06.01.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 nie piec nie jest z gałganów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 06.01.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Piec z gałganów? Chyba o cegle chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2630 06.01.2010 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 ja się tylko pyta że sprecyzuje że jak szamotka wypadnie ( tak to taka cegła w piecu) to czy można napalić, nie chciałabym się zatruć czadem zbytnio, a jak już mówiłam nie znam się zbytnio na piecach.... Ciężko jest wstawić samemu taka cegiełkę zwłaszcza że wpadła do środka, a zdun dopiero w poniedziałek może być... (niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.01.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Ale jaki to piec??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.01.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 daj już spokój z tą szmotką. To pewnie jest szamotka, inaczej cegła szamotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2630 07.01.2010 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 zwykły kaflowy piec, taki wolno stojacy w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2630 07.01.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 daj już spokój z tą szmotką. To pewnie jest szamotka, inaczej cegła szamotowa. co do kolegi tak się nazywa ta cegła wiec jak mam mówić, ja proszę o rade, nie poprawianie błedów,czepiasz się drobiazgów, wiem że tak cegła się nazywa szamotowa, jakie takie pojecie jeszcze mam, ale dzięki za pokazanie że "a" zjadłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 07.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 W sklepie "żelaznym" kupisz glinę szamotową do tymczasowej naprawy powinno wystarczyć Z wiazku z nizsza szczelnościa pieca nie zamykaj szybra na kominie i wypalaj staranie przy wysokim ciagu zasypane paliwo.Wtedy nie powinno byc problemu z czadem(wysokie podcisnienie w piecu = piec ssie a nie podmuchuje czadem) . Ale to jest rozwiazanie tymczasowe.Jak niemasz sama doswiadczenia z kaflakami to moze poproś może kogoś kto ma kaflaka i sie zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2630 08.01.2010 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 dziękuje za wyczerpująca odpowiedź i porade oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts