piwosz1 06.01.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Bardzo spodobały mi się płytki Selecta Keros:http://www.irena-wnetrza.pl/asortyment/keros/selecta/85Chciałamym je dac do mojej łazienki.Lazienka ma wymiary 133/235.na krótszych ścianach będą drzwi i po przeciwnej stronie otwarty prysznic.Na lewej ścianie bedzie wc i zlew. No i moje pytania:1 Czy brązowa podłoga i ściana prysznicowa nie będą zbyt przytłaczały takiej łazienki.2 Jak by to ewentualnie zaaranżować?3 Co powoduje kolor brązowy optycznie : powiększa , pomniejsza? wydłuża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.01.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 do takiej malutkiej łazienki ???????jasne, tylko jasne !W tych plytkach to bedzie taka nora, prawie grób.Ciemne kolory w małych wnętrzach pomniejszają i przytłaczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.01.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Coś mi się wydaje, że Renia ma rację Chyba, że lubisz ciemne wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 06.01.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ja bym dala ciemne na podłogę, jasne na ścianę z ciemnymi dekorami (np. 1 lub 2 pasy). Ew. możesz od dołu dać na ścianę ciemne kafelki, a na gore jasne. U znajomych tak jest i wcale nie przytłacza, jest bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 06.01.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Dokładnie. Ten Keros przecież oprócz ciemnobrązowych ma też jasne beżowe więc możesz się pobawić i połączyć je tak aby nie przytłoczyć łazienki ciemnym kolorem i dodać kontrastu. Ja w gościnnej łazience na parterze mam płytki Paradyż Markiza (http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/markiza-markiz). Tam też jest ciemny brąz oraz jasny beż. Łazienka ma 156x117 + wnęka prysznicowa 90x90. Na podłodze mam jasne płytki (beż) i pas pojedynczych ciemnych od drzwi w poprzek łazienki. Na ścianach 3 pierwsze warstwy są ciemne, potem ciemne cygaro a następnie jasny beż i pod sufitem pasek dekorów. Płytki na ścianach są ułożone "poziomo" przez co optycznie powiększyły pomieszczenie. Wyszło bardzo fajnie. Trzeba pamiętać o oświetleniu. Jeżeli dasz intesnywne światło halogenów to łazienka nie ma szans wyjść jak "ciemna nora". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts