Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ciemno- brązowe płytki w łazience

piwosz1

Recommended Posts

Bardzo spodobały mi się płytki Selecta Keros:

http://www.irena-wnetrza.pl/asortyment/keros/selecta/85

Chciałamym je dac do mojej łazienki.Lazienka ma wymiary 133/235.

na krótszych ścianach będą drzwi i po przeciwnej stronie otwarty prysznic.Na lewej ścianie bedzie wc i zlew. No i moje pytania:

1 Czy brązowa podłoga i ściana prysznicowa nie będą zbyt przytłaczały takiej łazienki.

2 Jak by to ewentualnie zaaranżować?

3 Co powoduje kolor brązowy optycznie : powiększa , pomniejsza? wydłuża?

Dokładnie. Ten Keros przecież oprócz ciemnobrązowych ma też jasne beżowe więc możesz się pobawić i połączyć je tak aby nie przytłoczyć łazienki ciemnym kolorem i dodać kontrastu.

Ja w gościnnej łazience na parterze mam płytki Paradyż Markiza (http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/markiza-markiz). Tam też jest ciemny brąz oraz jasny beż.

Łazienka ma 156x117 + wnęka prysznicowa 90x90.

Na podłodze mam jasne płytki (beż) i pas pojedynczych ciemnych od drzwi w poprzek łazienki.

Na ścianach 3 pierwsze warstwy są ciemne, potem ciemne cygaro a następnie jasny beż i pod sufitem pasek dekorów.

Płytki na ścianach są ułożone "poziomo" przez co optycznie powiększyły pomieszczenie.

Wyszło bardzo fajnie.

Trzeba pamiętać o oświetleniu. Jeżeli dasz intesnywne światło halogenów to łazienka nie ma szans wyjść jak "ciemna nora".