kp47 06.01.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam. Mam pytanie do osób, które budują swoje domy po sprzedaniu mieszkania. Czas potrzebny na wybudowanie powoduje, że gdzieś należy się podziać. Dla większości jest to sublokatorka, ale obecny koszt ok. 1800 PLN miesięcznie jest zabójczy. Ja osobiście zastanawiam się nad kupnem domku holenderkiego, którego koszt jest ok. 20000 PLN i zamieszkania w nim na czas budowy. Po zakończeniu mogę go sprzedać . Czy ,ktoś wziął taki wariant pod uwagę i jeżeli tak jak to wyszło w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.01.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 A sprzedawcy domków nie kradną ich klientom?Na podstawie doświadczeń znajomych właścicieli mieszkań budujących się śmiem podejrzewać, że większość bierze kredyt na budowę i sprzedaje mieszkanie w momencie, gdy można się już przeprowadzić do nowego domu przeznaczając pieniądze ze sprzedaży mieszkania na częściową spłatę kredytu (przynajmniej mają takie założenie) lub na wykończenie domu (z reguły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 07.01.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Na podstawie doświadczeń znajomych właścicieli mieszkań budujących się śmiem podejrzewać, że większość bierze kredyt na budowę i sprzedaje mieszkanie w momencie, gdy można się już przeprowadzić do nowego domu przeznaczając pieniądze ze sprzedaży mieszkania na częściową spłatę kredytu (przynajmniej mają takie założenie) lub na wykończenie domu (z reguły). Taa,mhm...nooooo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 07.01.2010 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Na podstawie doświadczeń znajomych właścicieli mieszkań budujących się śmiem podejrzewać, że większość bierze kredyt na budowę i sprzedaje mieszkanie w momencie, gdy można się już przeprowadzić do nowego domu przeznaczając pieniądze ze sprzedaży mieszkania na częściową spłatę kredytu (przynajmniej mają takie założenie) lub na wykończenie domu (z reguły). W tym rzecz,że ja nie należę do tej grupy. W miom przypadku kredyt nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.01.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 ostatnio słyszałem w radio że na Mazurach ktoś budował dom (bo poprzedni im się spalił). I mieszkał w tym czasie z rodziną w namiocie. Jakieś 5 lat budował, więc widać, że jak się bardzo chce albo musi to wszystko się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.01.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Na podstawie doświadczeń znajomych właścicieli mieszkań budujących się śmiem podejrzewać, że większość bierze kredyt na budowę i sprzedaje mieszkanie w momencie, gdy można się już przeprowadzić do nowego domu przeznaczając pieniądze ze sprzedaży mieszkania na częściową spłatę kredytu (przynajmniej mają takie założenie) lub na wykończenie domu (z reguły). W tym rzecz,że ja nie należę do tej grupy. W miom przypadku kredyt nie wchodzi w grę. mniej wiecej ja tak robiłam mieszkanie nie wystarczy ci na budowę, czyli musisz mieć i oszczędności za te oszczędności postaw stan surowy na etapie ścian szukaj kupca na mieszkanie i sprzedaj z opóźnionym terminem wyprowadzki- 3-4 msc powinno wystarczyć zakładaj budowę na pół roku wprowadź się do tego, co będzie - przy dobrej organizacji możesz mieć dom w stanie prawie wykończonym lub nawet wykończonym, jeżeli np dasz suche tynki zamiast normalnych i zrezygnujesz z parkietu na rzecz gresu (do parkietu musi być sucha wylewka) kanadyjczyka bym nie kupowała. Jeżeli już, to przyczepę, z tych nie jeżdzących a dużych. Ale zimę ciężko przetrwać i w jednym i w drugim. Czyli z zalożenia budowa zaczęta wczesną wiosną a wprowadzka późną jesienią. Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp47 07.01.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 W tym rzecz,że ja nie należę do tej grupy. W miom przypadku kredyt nie wchodzi w grę. mniej wiecej ja tak robiłammieszkanie nie wystarczy ci na budowę, czyli musisz mieć i oszczędnościza te oszczędności postaw stan surowyna etapie ścian szukaj kupca na mieszkanie i sprzedaj z opóźnionym terminem wyprowadzki- 3-4 msc powinno wystarczyćzakładaj budowę na pół rokuwprowadź się do tego, co będzie - przy dobrej organizacji możesz mieć dom w stanie prawie wykończonym lub nawet wykończonym, jeżeli np dasz suche tynki zamiast normalnych i zrezygnujesz z parkietu na rzecz gresu (do parkietu musi być sucha wylewka) kanadyjczyka bym nie kupowała. Jeżeli już, to przyczepę, z tych nie jeżdzących a dużych. Ale zimę ciężko przetrwać i w jednym i w drugim. Czyli z zalożenia budowa zaczęta wczesną wiosną a wprowadzka późną jesienią. Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Pytam jeszcze raz, czy ktoś przyjął taką opcie? Jeszcze raz odpowiadam : skoro da się przeżyć w namiocie, da się tym bardziej w jakimkolwiek domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 07.01.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Pewnie ktoś przyjął ...ale się nie ujawnia ....był ktoś kto jakiś taki domek chciał użytkować.....temat jest tylko trzeba poszukać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 21.10.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Jeszcze raz odpowiadam : skoro da się przeżyć w namiocie, da się tym bardziej w jakimkolwiek domku. Bez kitu...przeżyć w namiocie 5 lat budowy? A co w trakcie mrozów -20 st? Wstawić do namiotu kozy raczej się nie da....no chyba, że rozpalać ognisko na zawnątrz...duże ognisko, a do namiotu zabierać na noc termofory z gorącą wodą do śpiworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts