Hydraulik 06.01.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Jak w temacie właśnie mamy dokładnie taki okres że wiemy czy ten dodatek się przydaje a jeśli go nie mamy to czy nam go brakuje Ja u siebie oczywiście mam taki jamnik Purmo i jestem bardzo zadowolony Mam gdzie stawiać buty i rękawiczki mojej trzyletniej córki a zima tego roku jest bardzo ładna i obfita w śnieg Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.01.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 nie mam i żałuję troszku .... nawet był "dorobił", ale nie ma jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.01.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Jak w temacie właśnie mamy dokładnie taki okres że wiemy czy ten dodatek się przydaje a jeśli go nie mamy to czy nam go brakuje Ja u siebie oczywiście mam taki jamnik Purmo i jestem bardzo zadowolony Mam gdzie stawiać buty i rękawiczki mojej trzyletniej córki a zima tego roku jest bardzo ładna i obfita w śnieg Zapraszam do dyskusji Dyskutowano już o tym: http://forum.muratordom.pl/podlogowka-wodna-w-wiatrolapie-ma-to-sens,t29822.htm?highlight=podłogówka wiatrołapie http://forum.muratordom.pl/czy-dawac-grzejnik-w-garderobie-i-wiatrolapie,t46737.htm?highlight=podłogówka wiatrołapie http://forum.muratordom.pl/czy-ogrzewac-wiatrolap,t7675.htm?highlight=podłogówka wiatrołapie http://forum.muratordom.pl/ocieplenie-i-ogrzewanie-wiatrolapu,t160008.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart30 07.01.2010 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Hmm a co myslicie o zamontowaniu nad drzwiami wejsciowymi czegos na podobienstwo nagrzewnicy elektrycznej, jak to ma miejsce np. w sklepach?? Wiem ze do domu nie wchodzi sie tak czesto jak w tego typu obiektach, ale moze cos sterowanego kontraktronem lub fotokomorka, co by sie zalaczalo w chwili otwarcie drzwi a zatrzymywalo dajmy na to minute pozniej? Pytam bo tez nie mam tam grzejnika, a podlogowka jakos jest za slaba... wiatrolap kolem 2m2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 07.01.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Hmm a co myslicie o zamontowaniu nad drzwiami wejsciowymi czegos na podobienstwo nagrzewnicy elektrycznej, jak to ma miejsce np. w sklepach?? Wiem ze do domu nie wchodzi sie tak czesto jak w tego typu obiektach, ale moze cos sterowanego kontraktronem lub fotokomorka, co by sie zalaczalo w chwili otwarcie drzwi a zatrzymywalo dajmy na to minute pozniej? Pytam bo tez nie mam tam grzejnika, a podlogowka jakos jest za slaba... wiatrolap kolem 2m2?? To "coś" nazywa się kurtyną powietrzną i raczej stosowane jest tam, gdzie właśnie nie ma wiatrołapów. Też mam dylemat czy dokładać grzejnik w wiatrołapie - ale może lepiej niech już sobie będzie - najwyżej się go zamknie. trzeba pamietać by nie był zbyt blisko drzwi wejściowych jeśli się ma drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.01.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Nie mam grzejnika w wiatrołapie ... mam ogrzewanie podłogowe . Nie odczuwam potrzeby tudziez braku takiego sprzętu ... no i nie wiem gdzie miałabym se go zamontować - miejsca niewiele , wolę mieć szafkę na buty niż grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 07.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Mam i grzejnik i podłogówkę Obie rzeczy są strzałami w dziesiątkę, podłogówka pięknie suszy mokre ślady ale nie jest w stanie nagrzać pomieszczenia które ma odkrytej podłogi 1,4 x 1 i dodatkowo ma przejście do nieogrzewanego pomieszczenia gospodarczego.. Dlatego grzejnik normalnie niski a długi jest ustawiony pionowo (jakiś niski regulus 20cm wys normalnie) tuż prze drzwiach bo tylko tam miałem miejsce i służy do takich celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 07.01.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Mam w wiatrołapie i grzejnik (schną sobie rękawiczki dzieciaków, szaliki) i podłogowe (wysychają buty, błoto pośniegowe, przesycha nam tan nawet pies po szaleństwach w zaspach). Jakoś i bez grzejnika i bez podłogowego marnie by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 07.01.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Nie mam i też teraz żałuję, jakiś mały by się przydał, ale już po ptokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 07.01.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 A ja nie miałem i zainstalowałem elektryczny, 500W i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 07.01.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Mam grzejnik w wiatrołapie albo w sieni jak kto woli. Pomieszczenie 3,2 m2 więc nieduży grzejniczek Purmo V11 600x400 mm w zupełności wystarcza. Zakładanie wyziębionych butów mi nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 07.01.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Mam podłogówke i grzejnik i polecam i to i to. Wchodze do domu i wita mnie przyjemne ciepełno, drzwi szczelne więc jest prawie tak ciepło jak w domu Podłogówka wystarcza żeby było cieplutko więc grzejnik zakręcony głównie albo odkręcony minimalnie a jak coś trzeba wysuszyć np, rekawiczki i czapki to się odkreca i luuuuuuuz polecam takie rozwiązanie. Oczywiście grzejniczek najmneijszy jaki był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.01.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 a jam mam grzejnik i z niego nie korzystam.Uważam go za zbędny. W wiatrołapie nie potrzebuję 22C. Wystarczy kilkanaście które są uzyskiwane z sąsiadujących pomieszczeń. Po przyjściu z dworu jest ciepło (w końcu klilkanaście stopni). Po ubraniu się ciepłe ciuchy i czekająć na któegoś z domowników nie przegrzewam się za bardzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 07.01.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 ale buty zimne rano się zakłada.... Mielismy tak u rodziców i porównując oba rozwiązania polecam ogrzewany wiatrołap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.01.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 ale buty zimne rano się zakłada.... Mielismy tak u rodziców i porównując oba rozwiązania polecam ogrzewany wiatrołap Wow ... to takie ważne ??? aż z ciekawości zmierzę dokładnie temperaturę u siebie w wiatrołapie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.01.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 nie mam grzejnika tylko podłogówkę i u mnie takie rozwiązanie się super sprawdza - grzejnika i tak nie miałbym gdzie powiesić choć wiatrołap ma gdzieś około 5m2 - no ale jak wejdą szafy to zostanie z 3m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 07.01.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 dla samego komfortu bym dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 07.01.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Mam podłogówkę i grzejnik. Grzejnik tej zimy był odkręcany może ze 2 razy, ale podłogówka jest suuuuper Gdy stopy zmarznięte milutko jest stanąć na cieplutkiej podłodze Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart30 07.01.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Faktycznie prawidlowa nazwa tego "grzejnika" to kurtyna powietrzna. Mysle o niej z 3 powodow: 1. Wiatrolap jest na planie prostokata, dluzsza krawedzia do drzwi wejsciowych... chyba dla tego hydraulikowi nie udalo sie prawidlowo umiescic pex-ow od podlogowki...jakos wolno mnie sie ona nagrzewa, mimo temp na zasilaniu 42C...do konca nie wiem co jest grane 2. Drzwi KTM o czym pisalem na innym forum nie naleza do najszczelniejszych, wiec podwiewa i to zimno idzie na reszte domu 3. Prowadzimy na parterze dzialanosc i intnensywnosc trafficu jest wzmozona A propos dostalem wycene firmy Venture i scielo mnie z nog... 2.6 k!! za podwieszana kurtyne....szczeka opada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 07.01.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 A propos dostalem wycene firmy Venture i scielo mnie z nog... 2.6 k!! za podwieszana kurtyne....szczeka opada.... I pewnie ma jeszcze ok. 3-4kW mocy. Chyba lepiej dać grzejnik elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts