darsalam 07.01.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Czy w Waszych piecach tłokowych możecie regulować czas podawania paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigrw 07.01.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 oczywiscie.....że tak....w moim jest taka mozliwość że nastawiam mu czas podawania, przerwy pomiędzy podawaniem (skrajnym)....histerezę.....i inne....Myslę że w twoim tez powinno cos takiego być....poszperaj w instrukcji....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 07.01.2010 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 W instrukcji pisze "Podajnik tłokowy zostanie uruchomiany na czas niezbędny do wykonania pełnegoruchu i pozycjonowania tłoka przez czujnik" mam obawy co do zmieniania tego czasu.Tym bardziej,że są to nastawy serwisowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 07.01.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Czas pracy podajnika tłokowego jako parametr w sterowniku jest determinowany przez rzeczywisty czas pracy tegoż podajnika. Jeśli czas tego parametru będzie krótszy od czasu rzeczywistego pracy podajnika, sterownik wejdzie w stan awarii podajnika. Zmiana tego parametru nie pociąga za sobą wymiernych korzyści. Czym innym jest zmiana interwału z jakim mają występować kolejne cykle pracy podajnika. Tutaj jest pole do popisu i można poeksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigrw 08.01.2010 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 ja ekperymentowałem.....bo jak kociołek pracował na nastawionych parametrach pracy.....przy 45 st. C podajnik starczał mi tylko na 2,5 dnia....(histereza 2 st. C)gdy zmieniłem mu temp. na 52 st C to okazało sie że czas który był nastawiony na podajniku 4 s nie wystarczał na to aby piec osiągnął swoja temperaturę na jednej porcji miału....i podawał zbyt duzo miału...ja obecnie mam nastawioną pracę na 8 s histerezę na 3 st. C i czas krańcowy pomiędzy podawaniami 18 minut (a czas podtrzymania palenia 50 minut)obecnie podajnik starcza mi na 4,5 dnia.....130 kg także juz zaczyna mnie to satysfakcjonować....ale budynek jeszcze się nie wygrzał zbyt dobrze.....więc liczę że za jakieś dwa trzy tygodnie dojdzie spokojnioe do 5 - 5,5 dniamusze jednak tutaj powiedzieć że sam fakt że nastawinioe ja mam tak ustawione to nie znaczy że u kogoś będzie to działało, gdyz piece są różne....sterowniki też.....a co najważniejsze paliwa najbardzie.....ja grzeję miałem 19 z Janiny....i jest ok....kupiłem 4 t i mysle że do końca kwietnia bez problemu mi to starczy.... dlatego każdy powinien poprostu potestować własne jakies ustawienia ....i zobaczyć reakcje pieca.....powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 08.01.2010 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 No tak tylko ja mam pozycjonowanie tłoka i za każdym razem szuflada otwiera się na całego ,zabiera porcje paliwa i zamyka się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts