mme33 08.01.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam.Planujemu białe meble w kuchni,czarny blat z garnitu i Pani ze studia zapytała jaki kolor wewnątrz szafek?Dla mnie sprawa była oczywista że również biały a ona ,że nam zżółknie itd.Osobiście nie wyobrażam sobie innego koloru,dodatkowo zasugerowała aby boki szafek zrobić w jasnym kolorze drewna.....Co o tym sądzicie i jak to wygląda w praktyce u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 08.01.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jak blat ma być w czarnym granicie to może korpusy tez w takim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 08.01.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Też bym zrobiła białe. Z drugiej strony dziwne jest dla mnie stwierdzenie, że białe korpusy szafek zżółkną...Ja nie mam białej kuchni (zebrano), ale całe szafki (korpus + front) jest z tego samego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 08.01.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ta jak u nich żółkną to moze lepiej zmienić studio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 08.01.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ta jak u nich żółkną to moze lepiej zmienić studio? No właśnie, to co fronty nie żółkną a środek tak? Zresztą, zauważyłam, że teraz większość poleca korpusy w innym kolorze niż fronty znajomi się dali na to namówić i według mnie dziwnie to wygląda. Jeszcze jak korpus jest ciemny a front jasny to jest fajnie, ale już w innych kolorach średnio :/ przynajmniej według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 08.01.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Dziękuję wszystkim i popieram to co piszecie. To jest pierwsza wizyta kogoś od kuchni i za tydzień mamy mieć wstępny projekt.Oczywiście popytam też w innych miejscach bo chcę miec porównanie W każdym razie z całą pewnością zachowam własną koncepcję bieli wszędzie Cały czas gryziemy się z wyborem płyty: gazowa czy indukcja? Dużo czytałam na ten temat na forum i szala przeważa na indukcję,tylko u nas jest gaz, więc nie wiem czy jest sens kombinować? Dodam ,że kuchnia jest do totalnego remontu w aktualnie zamieszkałym przez nas domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 08.01.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ja mam w kuchni zabudowę wysoką z frontami biały lakier, a cale wnętrze,boki z białego mdfu. niska zabudowa fornir palisander a wnętrze i niewidoczne boki mdf palisander. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 08.01.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Dziękuję wszystkim i popieram to co piszecie. To jest pierwsza wizyta kogoś od kuchni i za tydzień mamy mieć wstępny projekt.Oczywiście popytam też w innych miejscach bo chcę miec porównanie W każdym razie z całą pewnością zachowam własną koncepcję bieli wszędzie Cały czas gryziemy się z wyborem płyty: gazowa czy indukcja? Dużo czytałam na ten temat na forum i szala przeważa na indukcję,tylko u nas jest gaz, więc nie wiem czy jest sens kombinować? Dodam ,że kuchnia jest do totalnego remontu w aktualnie zamieszkałym przez nas domu Ja tez się zastanawiałam i wybrałam indukcje. Gaz podobno jest tańszy od prądu, ale podobno wychodzi porównywalnie. Za to pomijając cenę indukcja ma same zalety, szybko się gotuje na boosterze, łatwe w utrzymaniu, nie przypala się, garnki się nie przypalają i nie odkształcają. No i nie ma tej tłustej powłoki na szafkach. Nie wiem jeszcze jak w gazowych, ale w indukcji masz ciekawe funkcje - płyta się sama wyłącza po zadanym czasie (przestałam przypalać jedzenie) albo funkcja memo. No i wygląd ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wysoki połysk 11.01.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 A ja zdecydowałam się na płytę gazową,jakoś nigdy nie miałam indukcji ani elektrycznej i chyba ciężko byłoby mi się przestawić na takową.Pozatym czyszczenie szkła mnie przeraża,nigdy nie byłoby takie jak chciałabymZdecydowałam się na Tekę http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1654723Płyta jes ok ale koło pokrętła jest czarne szkło i doprowadza mnie do szału jego czyszczenie z płyty żeliwnej do grillowania nie korzystam,kupiłam 5-cio palnikową żeby mieć więcej miejsca do gotowania ale i tak jednocześnie 5 garów się nie mieści Odnośnie kolorów korpusów jeśli zależy Wam na czarno białym efekcie kuchni to korpusy zrobiłabym białe lub czarne nie dodawałabym innego koloruI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 11.01.2010 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Wysoki połysk już zdecydowaliśmy, że zostajemy przy gazie i na pewno nie będzie to szklana płyta ,bo znajomi odradzaja...ciężko utrzymać w czystości,a ja sporo gotuję. Odnośnie koloru korpusów to jeszcze nie wiem do końca jakie ,bo nie wiem co dam na podłogę-szare lub beżowe płytki.Dzisiaj jadę do Max-fliz szukać inspiracji Ogólnie pozostanę raczej tylko przy bieli i jedną ścianę zrobię na szaro a jadalniany wykusz na biało plus może szare rolety...oj rozpędziłam się,zwłaszcza że do końca długa droga mia123 dziękujębardzo za Twoje uwagi i gdybym robiła kuchnię w nowym domku to pewnie zdecydowałabym się na indukcję,ale sokro mam już gaz w kuchni to niech tak zostanie...zawsze mogę zmienić iva_marti czy można zobaczyć twoją kuchnię?Byłabym wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 11.01.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 tutaj jest troche zdjęć:http://forum.muratordom.pl/kuchnie-na-wymiar-w-krakowie,t174713.htmNiestety nie mam zdjęć gotowej kuchni ,bo wszystko pozasłaniane kartonami. Pewnie za około 2 tygodnie mogłabym zrobić nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 11.01.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Pytałam już w innym wątku ale nikt nie odpowiedział. Mam już na oku płytę gazową gorenje i jest to płyta z witrocetamiki. No właśnie, co to ta witroceramika? Ktoś z Was użytkuje taką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 15.01.2010 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 iva_marti masz piękną kuchnię Czekam na resztę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 15.01.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 mme odpowiedź na pytanie dlaczego korpusy sa w innym kolorze niż fronty jest prosta: fronty z reguły sa z MDF Foliowanego a korpusy z płyty laminowanej, no chybaże ktoś chce i fronty z takiej płyty. Z doświadczenia zawodowego natomiast wiem, że mało kto decyduje się na korpusy z df chybaże jest mało boków widocznych, bo takie korpusy niestety podrażają sporo cenę kuchni. Pan ze studia wcale żle nie powiedział, często zdarza się, ze płyta biała żółknie możemy to spokojnie zaobserwować w kuchniach naszych rodziców gdzie meble były robione z płyty. zazwyczaj jednak klienci biorą fronty innego koloru niż biały i wtedy nie ma problemu ze środkiem. Podpowiedz jednej z osób aby kolor korpusów dopasować do koloru blatu może byc nietresująca kuchnia nie bedzie taka mdła i nijaka no i nie bedzie się zlewac z [płytkami czy ścianą. Poproś pana ze studia o wizualizacje z kolorami najbardziej odpowiadającymi rzeczywistości i zobaczysz jak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 15.01.2010 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 zetkalk488 wilkie dzięki Bardzo mi pomogłeś i rzeczywiście tak nam Pan ze studia powiedział odnośnie boków.Muszę zapytać jaka będzie różnica w cenie,zwłaszcza że u nas boków widocznych jest niewiele. Nie mogę niestety wkleić projektu,ponieważ facet robi je ..ręcznie rysując.I są naprawdę super. Czy cena 1900zł za mb (lakier biały połysk) to nie za dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneet 28.01.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 mme33 możesz mi powiedxzieć jak Twoja kuchnia? Jaki blat wybrałaś? Ja również mam w projekcie białą kuchnię z czarnym blatem i boję sie go okropnie, a z drugiej strony tak bardzo mi sie podoba, że nie moge wyobrazc sobie innego.A u Ciebie jak z wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 29.01.2010 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 aneet przykro mi ale moja kuchnia będzie gotowa za około ...pół roku Dopiero się rozglądamy i planujemy. A termin realizacji naszej kuchni jest tak odległy ponieważ musimy przygotować stara kuchnię od zera;skuwać tynki,zmienić instalacje,generalny remont.W nowych domach tego problemu niema Odnośnie czarnego blatu,to planujemy czarny granit i chyba zdecyduję się na star galaxy.Dodatkowo zlew też będzie z tego kamienia. Nadal nie wiem czy płytki na podłogę wybrać szare czy beże?Planujemy te same płytki w holu i kuchni. Mam dwie wyceny kuchni i jedna to 11tys. a druga 7.7.......spora różnica.Czekam na jeszcze dwie i dopiero zapadnie decyzja gdzie zamówić Aneet jak duża jest twoja kuchnia i czy masz już coś na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 29.01.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja mam fronty czerwone (również czarne blaty) a polecono mi srebrne wnętrza szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 29.01.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 O matko srebrne....i na jaki kolor się zdecydowałaś?Czy masz już gotową kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 29.01.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 No właśnie jeszcze się nie zdecydowałam. Ale srebrne? Bosz... Stawiam na białe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts