Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Białe meble kuchenne a środek jaki?

mme33

Recommended Posts

A ja zdecydowałam się na płytę gazową,jakoś nigdy nie miałam indukcji ani elektrycznej i chyba ciężko byłoby mi się przestawić na takową.

Pozatym czyszczenie szkła mnie przeraża,nigdy nie byłoby takie jak chciałabym

Zdecydowałam się na Tekę

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1654723

Płyta jes ok ale koło pokrętła jest czarne szkło i doprowadza mnie do szału jego czyszczenie z płyty żeliwnej do grillowania nie korzystam,kupiłam 5-cio palnikową żeby mieć więcej miejsca do gotowania ale i tak jednocześnie 5 garów się nie mieści

Odnośnie kolorów korpusów jeśli zależy Wam na czarno białym efekcie kuchni to korpusy zrobiłabym białe lub czarne nie dodawałabym innego koloru

I

hmm, ja też wybrałam tę płytę

mówisz, że jest ok?

ja ją chcę ze względu na woka i na to, że ten środkowy palnik ma bardzo dużą moc

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mme33 nie miło mi jeśli chociaż trochę pomogłam :D ta cena która podałeś/łaś to oczywiście cena za metry gotowych juz mebli razem z podzespołami. Jeśli tak to w porównaniu z moim studiem jest ok ogólnie lakiery sa drogie szczególnie te na wysoki połysk. Nie wiem jak duza jest kuchnia i jakie ma podzespoły i dlaczego taka duza różnica w wycenach (oczywiście wyceniano ten sam projekt?). czasami warto zapłacić trochę więcej ale mieć pewność że wszystko jest dobrze złożone, np. czy skręcają na wkręty czy na konfirmaty- powinni na to 2, jak montują szafki w jakim systemie bo niestety sa jeszcze firmy które montują bezpośrednio do ściany.. :o :o :o :o no niestety sa. itd itd

iva_marti bardzo ładna ta Twoja kuchnia.

Mam pytanie w zabudowie wysokiej masz lodówkę?

Ja Ci się sprawuje? Jakiej firmy masz lodówkę, i czy Ci wystarcza, nie jest za mała?

Bardzo ładnie masz te fronty białe zrobione? Jak masz otwierane te szafeczki, czy to jest ten mechanizm push - coś tam coś tam ( nie pamiętam jak się dokładnie nazywa), czyli otwarcie po naciśnięciu??

aneet przykro mi ale moja kuchnia będzie gotowa za około ...pół roku :lol:

Dopiero się rozglądamy i planujemy.

A termin realizacji naszej kuchni jest tak odległy ponieważ musimy przygotować stara kuchnię od zera;skuwać tynki,zmienić instalacje,generalny remont.W nowych domach tego problemu niema :wink:

Odnośnie czarnego blatu,to planujemy czarny granit i chyba zdecyduję się na star galaxy.Dodatkowo zlew też będzie z tego kamienia.

Nadal nie wiem czy płytki na podłogę wybrać szare czy beże?Planujemy te same płytki w holu i kuchni.

Mam dwie wyceny kuchni i jedna to 11tys. a druga 7.7.......spora różnica.Czekam na jeszcze dwie i dopiero zapadnie decyzja gdzie zamówić :)

Aneet jak duża jest twoja kuchnia i czy masz już coś na oku?

no i ja przerabiam, ze starej kuchni:) też zmieniam instaleacje, montuję podłogówkę itp.:) Moja kuchnia ma ok 12 m, połaczona z salonem ok 30m, ale za nic nie moge jej rozplanować. zaraz zamierzam wrzucic projekt na forum (jak mi sie uda wkleić zdjęcie) i poprosić forumowiczów o uwagi:)

O czarnych blatach juz poczytałam i wcale nie jest źle. Mąż przyniósł mi od kamieniarza kawałek czarnego blatu i robię sobie na nim eksperymenty i faktycznie sprawdza się, choć on jest w kolofrze bardziej ciemnego grafitu. Bardziej boję sie ściany między szafkami:)

• 2 weeks później...
Gość ANSEXXX
Też bym zrobiła białe.

Z drugiej strony dziwne jest dla mnie stwierdzenie, że białe korpusy szafek zżółkną...

Ja nie mam białej kuchni (zebrano), ale całe szafki (korpus + front) jest z tego samego materiału.

możesz być dumna ze masz odpowiednio dobraną kuchnię :o :o :o :o a odnosnie białych korpusów to prawda każdy kolor sie utlenia od temperatury

basia228

PostWysłany: Pią, 8 Styczeń 2010 10:51 Temat postu: biała kuchnia

Ta jak u nich żółkną to moze lepiej zmienić studio?

masz rację zrób białą kuchnie korpusy w tym kolorze użytkuj to pare lat pózniej przeczytaj tego posta i sprawdz czy mialaś rację

• 1 year później...
  • 1 year później...

U mnie białe korpusy zrobiły się lekko kremowe ale nie widzę problemu, bo nie są wyeksponowane. Mnie nie przeszkadza a inni nie widzą. Jeden bok, który się rzuca w oczy był zrobiony z tej samej płyty co fronty, ale po zmianie blatu jest z tego samego co blat.

Goście Ci szperają po szafkach? Mnie włażą do lodówki po piwo, reszta ich nie interesuje :)