sokole_oko 08.01.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem kompletnie zielony z budownictwa i mam pytanie do specjalistów.Chodzi mi o zwiększenie wysokości nadproża.Dokładnie sprawa wygląda tak.Przyjechali specjaliści mierzyć wymiary bramy garażowej i wyliczyli że muszę zwiększyć nadproże o 5 cm bo nie zmieści się brama z napędem. Więc się zgodziłem przyjechali i zamontowali bramę teraz faktycznie jest tam szczelina na jakieś 4,5-5cm.Czym ją zakleić czy nie wystarczy jak dam tam piankę montażową albo poprostu styropian lub styrodur na kleju i po sprawie.Czy tak mogę zrobić ?Proszę o pomoc.Za wszelkie porady ogoromnie dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.01.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 ....wystarczy jak dam tam piankę montażową albo poprostu styropian lub styrodur na kleju i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.01.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Przyjechali specjaliści mierzyć wymiary bramy garażowej i wyliczyli że muszę zwiększyć nadproże o 5 cm bo nie zmieści się brama z napędem. za cholerę tego nie kapuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokole_oko 08.01.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jak tylko będę miał możliwość to zrobię zdjęcie i prześlę. Moja nadproże ma 8cm a potrzeba przynajmniej 13 żeby zmieściła się brama z napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlom 08.01.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ja bym wstawił tam na kleju i kołkach właśnie jakiś twardszy styropian, na całą grubość nadproża i dodatkowo jeszcze siatką wzmocnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 08.01.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jak tylko będę miał możliwość to zrobię zdjęcie i prześlę. Moja nadproże ma 8cm a potrzeba przynajmniej 13 żeby zmieściła się brama z napędem. U mnie było tak samo. Za wysoko było nadproże: http://lh5.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/Sc4G98nzpiI/AAAAAAAADHg/kt1Zh9wwo3g/s640/P3280032.JPG Podczas robienia elewacji przyklejono (z kołkami) do nadproża styropian i pociągnięto klejem/tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.01.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 ot i dylemat przestał nim być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 08.01.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 ot i dylemat przestał nim być Wystarczy pomyśleć. Moja ekipa budowlana miała jakiś problem z nadprożami. Brama garażowa jak widać Okno tarasowe na 235wysokie (a okna 220) - wstawiony ceownik Otwory drzwiowe na poddaszu za wysokie o 30cm - wstawione bloczki na szpilkach (nie krawieckich ) kleju przez tynkarzy - od czerwca nic nie pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.01.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 no to nie nadproże jest za małe, tylko dziura za duża!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokole_oko 08.01.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Dziękuje pięknie !!!Myślałem że tylko ja mam taki problem jak widać myliłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon_3 08.01.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Miałem taki sam problem . Dałem twardy styropian, zaciągnąłem siatką i tynkiem i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts