RadziejS 08.01.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jak połączyć schody drewniane z panelami, aby było estetycznie i trwale. Panele muszą być jakoś usztywnione, żeby się nie podnosiły. I czy ostatni trep jest na tym samym poziomie co panele, czy 1 niżej. Z góry dziękuję za porady i fotki w miarę możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.01.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jak połączyć schody drewniane z panelami, aby było estetycznie i trwale. Panele muszą być jakoś usztywnione, żeby się nie podnosiły. I czy ostatni trep jest na tym samym poziomie co panele, czy 1 niżej. Z góry dziękuję za porady i fotki w miarę możliwości. Choć ich nie mam i nadal czekam to ci powiem ,że ostatni trep ten na górze wymierzył mi tak ,że będzie równo z deską.Co do usztywnienia to przecież z jednej strony będzie przecież król.Z drugiej strony od ściany zaproponował mi także króla mocowanego do ściany a zarazem przymocowało to by deskę w pobliżu ostatniego trepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 08.01.2010 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 co to jest król??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.01.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 co to jest król??? Taki starszy,stabilniejszy stopniem od tralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 08.01.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Taki starszy,stabilniejszy stopniem od tralki tralka to słupek z poręczy a nie stabilniejszy stopień u mnie ostatni stopień będzie na równo z podłogą poddasza a łączenie przykryje listwa maskująca , w kolorze schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 08.01.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Nie mam paneli ale na górze deska barlinacka. Podłoga pływająca i to i to więc się wypowiem. Moi schodziarze zrobili mi taki bardzo cienki próg/listwe (ma pewnie z 5 mm grubości - i szerokośc około 8-10 cm) i ten prożek dociska mi deskę barlinecką. Czyli nachodzi na deskę na zakładkę. Nic się nie unosi nie podskakuje nie odpada Innym pomysłem było zlicowanie i listwa ale ta opcja mi się nie podobała. Jeżeli się niejasno wypowiedziałem to daj maila i podeslę Ci wieczorem fotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Taki starszy,stabilniejszy stopniem od tralki tralka to słupek z poręczy a nie stabilniejszy stopień u mnie ostatni stopień będzie na równo z podłogą poddasza a łączenie przykryje listwa maskująca , w kolorze schodów Dopierutko zauważyłem.Czytaj ze zrozumieniem .Dotyczy to króla który jest stabilniejszy od tralki ze względu na wielkość i wymiar.Posłużyłem się trochę przenośnią porównując ją stopniowaniem np. w wojuu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts