zbigmor 12.01.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 A jakie sa wady samozacisku? Tak, z praktyki? Po pierwsze to siła dokręcenia będzie możliwa większa z kluczykiem, po drugie z czasem ucwyt się wyciera i łatwiej o poślizg wiertła i po trzecie jest on droższy i bardziej skomplikowany, czyli więcej rzeczy do zepsucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 12.01.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Swiat idzie do przodu. Kto dzisiaj kupuje wiertarki z kluczykiem Podkreslam - do domowych zastosowan wystarczy Ci z powodzeniem samozacisk. Bedziesz z niego zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fallen 12.01.2010 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 W tej chwili mam jakas 20-letnia ruska wiertarke z kluczykiem i jestem do niego przyzwyczajony, wiec nie bedzie mi przeszkadzal - jesli do tego ma pewniej trzymac wiertlo niz samozacis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 12.01.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jeśli już ma być z kluczykiem,to najlepiej zamocować go na kablu jakąś taśmą,będzie zawsze pod ręką.A lubi się gubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 12.01.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jeśli chcesz zakupić wiertarkę udarową to tylko z uchwytem samozaciskowym dwuczłonowym (inna nazwa dwupierścieniowym). Mamy w firmie wiertarkę Atlas Copco z takim zaciskiem i strach wiercić w stali wiertłami większymi niż 13mm przy mocy 650W. Miała sprzęgło bezpieczeństwa, ale zostało uszkodzone Jeśli ma to być wiertarka do majsterkowania to najlepiej jakby była dwu-biegowa. Jednobiegowe wiertarki mają jedną podstawową wadę to duża prędkość obrotowa i przy niej najwyższą moc. Przez co przy wierceniu w betonie należy uzbroić się w cierpliwość lub w zapasowe wiertła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 12.01.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Duzo testow elektronarzedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 27.07.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 W podanym przedziale cenowym mamy do zaproponowania dwa niezawodne modele. Pierwszym z nich jest GSB 1600 RE - wygodna w użyciu wkrętarka o mocy 701 W z regulacją prędkości i systemem Electronic, umożliwiającym precyzyjne wiercenie. Druga, nieznacznie droższa to dwugiegowa GSB 18-2 RE o mocy 800 W z metalową obudową przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 01.08.2017 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) A jaką młotowiertarkę polecacie? Tu czytałam, jakie powinna mieć możliwości, ale kompletnie nie wiem, jaki konkretnie model wybrać. Pomożecie? Edytowane 14 Listopada 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 24.08.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 A jaką młotowiertarkę polecacie? Tu http://maxmag.pl/wiertarka-wkretarka-czy-moze-mlotowiertarka/ czytałam, jakie powinna mieć możliwości, ale kompletnie nie wiem, jaki konkretnie model wybrać. Pomożecie? Młotowiertarki są urządzeniami przeznaczonymi do ciężkich prac, przeważnie w betonie czy żelbecie. Są przy tym często narażane na przeciążenia, zapylenia i liczne uszkodzenia, dlatego też nie warto stawiać na nietrwały sprzęt, który posłuży niecały rok. Dobrym rozwiązaniem, jakie polecamy, jest Bosch GBH 2-20 D. Wytrzymały i lekki młot udarowo-obrotowy z możliwością dłutowania. Posiada sprzęgło przeciążeniowe, które chroni tak urządzenie, jak i użytkownika. Jego moc nominalna to 650 W. Urządzenie po zarejestrowaniu objęte jest trzyletnią gwarancją. Do cięższych prac budowlanych, również z uchwytem SDS-plus, najlepiej sprawdzi się Bosch GBH 4-32 DFR. Posiada on możliwość wiercenia oraz dłutowania, przy mocy 900 W i energii udarowej 5 J. Przy bardzo wymagających pracach budowlanych polecamy ciężkie powyżej 5 kg młoty z systemem mocowania SDS-max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 05.09.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Dzięki za podpowiedzi! Sprawdziłam ten sprzęt i ostatecznie zdecydowaliśmy się na tego Boscha GBH2-20 D. Póki co sprawdza się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts