tommi5 22.01.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 A mnie się ten post przydał . Nawet jeśli niektórym rozpoczynanie budowy wydaje się sprawą prostą to są jeszcze tacy, którzy o tym nie mają bladego pojęcia i ja do takich ludzi należę. Kierownik budowy i owszem może pomóc, ale dopiero wtedy kiedy ta budowa już będzie. U mnie jeszcze daleko do wyboru kierownika i jak dotąd sam sobie radzę z podejmowaniem wszelakich decyzji, a takie posty pomagają mi bo pocieszam się, że nie jestem osamotniony w swojej niewiedzy . Z budową ruszam (może) na wiosnę i dzięki autorowi tego tematu oraz tym którzy zechcieli udzielić odpowiedzi wiem od czego mam zacząć moje poszukiwania (nie tylko cenowe). Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość dla niedoświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 22.01.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Peterka, mój wykonawca mówił mi co potrzebuje, chociaz najczęściej na zasadzie : jest sobota 16.37 - na poniedziałek gruszka betonu b-15 na siódmą rano, ale jak chciał jakieś duperele typu jedna płyta na szlunek półokrągłej ściany a nie powiedział tego jak zamawiał deski to sobie sam jechał i tak go powolutku wychowywałem, jak chcesz zobaczyc co ja kupowałem zobacz w wątku , http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=20091&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= tam jest wszystko co do gwoździa, z tym że nie ma desek, stempli i części szalunków, bo część dostałem a reszta była wykonawcy (zwykle kupuje inwestor).A tak naprawdę potrzeba ci zapału i czasu na użeranie sie z wykonawcami i dostawcami, chyba że masz duuuużo kasy i będziesz tylko płacić rachunki co sobotę. a w ogóle to ja od potencjalnych wykonawców dostawałem zestawienie materiałów w ramach oferty, był tam zawsze punkt - inne (10-15%) a to sa własnie te duperele.Nie przejmuj sie tylko czytaj forum.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 22.01.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Do bws22. Czy Ty jesteś pewien, że zamieściłeś te informacje w poście: "jak obniżyć koszty budowy"?. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 22.01.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=20091&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= muszę skończyć z brzydkim zwyczajem otwierania kilku okien na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 22.01.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Super!!! Dzięki - tego mi było potrzeba. Mam zajęcie na kilka wieczorów . Będę analizował linijka po linijce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 22.01.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Popieram Tommi5. Ja tez zaczne dopiero na wiosne lub latem. Nie mam jeszcze kierownika budowy, a wiedze na temat budowania mam mala. Byc moze zaczne od kupienia materialow, aby zdazyc przed Vat. I kto mi pomoze? Mysle, ze moj architekt, ale licze tez na forumowiczow. Dlatego takie watki jak ten sa potrzebne. Pozdrawiam wszystkich zielonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukins 23.01.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 A mnie się ten post przydał . Nawet jeśli niektórym rozpoczynanie budowy wydaje się sprawą prostą to są jeszcze tacy, którzy o tym nie mają bladego pojęcia i ja do takich ludzi należę. Kierownik budowy i owszem może pomóc, ale dopiero wtedy kiedy ta budowa już będzie. U mnie jeszcze daleko do wyboru kierownika i jak dotąd sam sobie radzę z podejmowaniem wszelakich decyzji, a takie posty pomagają mi bo pocieszam się, że nie jestem osamotniony w swojej niewiedzy . Z budową ruszam (może) na wiosnę i dzięki autorowi tego tematu oraz tym którzy zechcieli udzielić odpowiedzi wiem od czego mam zacząć moje poszukiwania (nie tylko cenowe). Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość dla niedoświadczonych No tak, jak pisałem, zostałem sprowokowany, stąd ten napastliwy ton, choć faktem jest, że tak nie do końca uwierzyłem, iż nie jest to prowokacja (jakieś poblaski z forum onetu). Sam z chęcią odpowiadam na pytania, jeśli się komuś przydały. Myślę, że czytając forum wzdłuż i wszerz conajmniej blade pojęcie się uzyskuje. Pozdrawiam z placu boju (budowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts