mimitek 08.01.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Gdzie można kupić radio do łazienki ?? na necie znalazłem najtańsze za 599 zł. Może ktoś mi poradzi gdzie i tanio kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 08.01.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Kup samochodowe z zasilaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 08.01.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Dokładnie, kup samochodowe. Za niespełna 300zł będziesz miał radyjko dobrej firmy z mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.01.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 hmmm...czyzby problemem bylo 230 V? Wystarczy jakiekolwiek radio tyle tylko by w odpowiednim miejscu je usadowc - byleby nie jako towarzysza kąpieli w wannie - wrażenia mogż być co prawda ekscytujacę aczkolwiek krótkotrwałe i nie tylko dla odbiornika - słuchacz też może z tego doświadczenia nie wyjść cały i zdrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.01.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 hmmm...czyzby problemem bylo 230 V? Wystarczy jakiekolwiek radio tyle tylko by w odpowiednim miejscu je usadowc - byleby nie jako towarzysza kąpieli w wannie - wrażenia mogż być co prawda ekscytujacę aczkolwiek krótkotrwałe i nie tylko dla odbiornika - słuchacz też może z tego doświadczenia nie wyjść cały i zdrowy Oczywiście, że tak! Już w paru chałupach ciągnąłem do łazienki kable głośnikowe (głośniki w suficie). sprzęt stał w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.01.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 hmmm...czyzby problemem bylo 230 V? ...Oczywiście, że tak! ....Toć wiem, że 230 może nieżle popieśić, zwłaszcza jak dostanie sie do wanny pełnej wody W sumie nie widzę żadnych przeciwskazań by jakiekolwiek radio, nawet nieżle wypasione w łązience umilało czas kąpieli - byleby rozsądnie je umieścić a miejsce zapewne sie na nie znajdzie w każej łazience Ale i tak lepsze o jakiejkolwiek audycji są arie wykonywane samodzielnie przy goleniu hmmm... kurde... tylko ja sie nie golę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek 08.01.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 może coś takiegohttp://www.ravak.pl/?page=compacttanie to to nie jest niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimitek 09.01.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 może coś takiego http://www.ravak.pl/?page=compact tanie to to nie jest niestety fajny bajer ale to nie na moją kiszeń. jeż to radi jest dla mnie za drogie http://www.radiadolazienek.pl/index.php?cat_id=22 . Cholera, boję się bawić z radiem samochodowym z panelem w łazience podłączonym do stałego prądu. a jak wiadomo w łazience lubi być wilgoć. nie chodzi mi o radio zaraz prz ywannie, poprostu głośniki mają być w suficie podwieszanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimitek 09.01.2010 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 może coś takiego http://www.ravak.pl/?page=compact tanie to to nie jest niestety fajny bajer ale to nie na moją kiszeń. jeż to radi jest dla mnie za drogie http://www.radiadolazienek.pl/index.php?cat_id=22 . Cholera, boję się bawić z radiem samochodowym z panelem w łazience podłączonym do stałego prądu. a jak wiadomo w łazience lubi być wilgoć. nie chodzi mi o radio zaraz prz ywannie, poprostu głośniki mają być w suficie podwieszanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.01.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Skoro tak to kupiłbym radio na pilota. Głośniki w suficie. Wszelkie połączenia dokładnie zaizolowane dodatkowo jakąś taśma by wilgoć nie weszła. Samo radio także w suficie-za jakąś klapka. I tylko światłowod by sygnał z pilota przenieść do radia. Wystarczy kawałek pręta czy to szklanego czy też z przezroczystego pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 09.01.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Radyjko umieść gdzieś w rogu z dala od źródeł wody. Głośniki jeśli mają być w suficie to też zamontuj je tak by nie byly bezpośrednio nad wanną czy brodzikiem. Montowałem w ten sposób taką instalację ze 2 lata temu, wiem że do tej pory działa bezawaryjnie Innym sposobem jest (tak jak koledzy sugerowali) przeciągnięcie przewodów głośnikowych z pokoju do łazienki. Masz wtedy tylko głośniki w łazience, mniej elementów do uszkodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.01.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Cholera, boję się bawić z radiem samochodowym z panelem w łazience podłączonym do stałego prądu. a jak wiadomo w łazience lubi być wilgoć. Nie przesadzaj. 12V jest napięciem bezpiecznym. jesli zastosujesz zasilacz 12V z trafo separacyjnym, umieszczony poza łazienką, to swobodnie możesz radio umieścić nawet przy wannie. jak zalejesz, to najwyżej grać nie bedzie, dopóki nie wyschnie. Tobie nic nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts