pawellyp 08.01.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 witam,dosłownie jak w temacie dom jest z maxa grubość sciany około 55cm od zewnątrz połówka maxa potem styropian na felcach chyba 5cm następnie cegła max i mam dylemat czy moge ocieplić styropianem dom ?czy nie stworzy sie termos który będzie trzymał zamiast ciepła ..zimno heh.mam zamiar tynkowac na wiosne i nie wiem czy ocieplac przed tynkami czy tylko sam tynkdawać prosze o fachową porade.pozdrawiam całe forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 08.01.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Było na forum. Poszukaj. Jak to zimno ma trzymać ? Policz czy w ogóle ci się opłaca ocieplać dodatkowo. Policz jaką masz przenikalność w tym momencie i co uzyskasz dodatkowym ociepleniem. Czy poniesione nakłady się zwrócą. Budowlańcem nie jestem ale była tak teoria że ściana między 2 warstwami styro nie oddycha czy coś. Ale czy to prawda nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 09.01.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 pawellyp jeśli tak czy siak zamierzasz tynkować całą elewację to kasa jaką wydasz na styropian będzie przy tym minimalna w porównaniu do reszty wydatków ale zanim wybierzesz grubość styropianu przydało by się żebyś policzył sobie punkt rosy, bo dawanie 3 albo 5 cm może spowodować więcej strat niż zysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts