Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAREKO - NAJLEPSZE OKNA i PROFESJONALNY MONTAŻ

Recommended Posts

i kolejna informacja w uzupełnieniu artykułu z marcowego Muratora.

Właściwie powoli zima zbliża się do końca i po rozmowie z Inwestorem u którego wymieniałem ukazane w artykule okna jest już jego pierwsza obserwacja

Koszta związane z ogrzewaniem zmalały mu o co najmniej 20%

W tym tempie Inwestycja w wymianę okien zwróci mu się po trzech latach

• 2 months później...
Jareko jesteś specem od okien, (poleconym na forum) dlatego też zwracam się do Ciebie z prośbą- Doradź mi! Chcę u siebie w salonie zamontować okno narożne (teraz w projekcie są dwa okna w rogu), nie mam pojęcia jakiej dać wielkości, aby było dobrze. Zależy mi, aby było duże i z jednej strony otwieralne, drugie może się nie otwierać w ogóle. W moim dzienniku jest projekt-zerknij proszę i doradź mi. W całym domu chcę okna plastikowe, więc i to również, chyba,że nie ma takiej opcji. Z góry bardzo, bardzo dziękuję za pomoc i czekam na odpowiedź.

• 6 months później...

Chciałbym wszystkich, kontaktujących się ze mnę od dwu dni, przeprosić za moją niecierpliwość, czasem irytację czy też niechęć do rozmowy, lub wręcz za brak możliwości skomunikowania się ze mną.

Mam w tej chwili sporo problemów z synem. Właściwie nie z nim ale jakby on jest tego powodem choć bardziej ojciec chłopaka z którym mój się pobił na przerwie na terenie szkoły

Dla mnie sytuacja normalna, gdzie 10 letni chłopcy czasem się posprzeczają i nawet pobiją urosła do rozmiarów zbrodni przeciwko ludzkości

Obdukcja, policja, zeznania, w perspektywie sąd rodzinny i cholera wie co mnie jeszcze czeka za trzy siniaki na ciele pokrzywdzonego, tylko dlatego, że dali sobie po razie w wyniku jakiegoś tam nieporozumienia.

Ze szkoły pamiętam jak nie raz szło się na "solówę" i nikt później nie zgłaszał tego na policję, gdy nikt realnie nie ucierpiał. Sprawy załatwiało się między sobą lub rodzice czynili to za nas.

Nie ważne.

Przepraszam Państwa za zwłokę w opracowywaniu ofert, za dłuższe oczekiwanie na odpowiedzi - szczerze mówiąc nie mam chwilowo do tego głowy

Edytowane przez jareko

• 4 months później...

Tak sobie pomyślałem, że może warto - za zgodą autorów - zamieszczać tu listy opisujące Wasze problemy i perturbacje z montażystami czy dostawcami. Przykłady totalnego olewania zarówno klienta jak i towaru jaki się montuje

I na pierwszy ogień idzie dzisiejszy mail, publikowany za zgodą Inwestorki i na jej prośbę z usuniętymi danymi salonu który jej te przeżycia zafundował

Witam

Panie Jarosławie

Podługiej batali z salonem XXXXXX doszlismy do porozumienia że zostana nam wstawione dwa poszerzenia od góry 3 cm i 4,5 cm oraz usztywniające poszerzenie dolne

Montaż (dodam że ciepły) miał być wykonany z nowych materiałów po usunięciu starych taśm z ramy.Niestety nowy montaz okazał sie totalną klapą i poskutkował uszkodzeniem okna.

Ponizej zamieszczam opis

Po pierwsze panowie zdjęli szyby , wyjęli ramy i położyli na styropianie potem przykręcili dwa górne poszerzenia i jak stwierdzili dolne nie jest zupełnie potrzebne

oparli okno w otworze po skrajnych końcach skrzydła na cegłach co poskutkowało wygięciem w łuko około 2 cm progu aluminiowego (dodam że mąż zauważył to gołym okiem) kiedy zwróciliśmy im uwagę na ten fakt niezwłocznie wyjęli okno i przykręcili poszerzenie założyli stare taśmy i wstawili po opianowaniu przy próbie otwarcia okna okazało sie ze okno nie chodzi tak jak należy, całe trze górą o ramę, dołem wylazła piankowa uszczelka a próg jest cały poobdzierany - niestety ja nie umiem tego fachowo wyjaśnić

już nie wiem co w tej sytuacji zrobić

acha nie dodałam jeszcze, że skrzydło te odsuwane całe górą lata i właśnie po docisnieciu nie dochodzi równo do ościeżnicy nawet po zamknieciu na górze odstaje i jest szczelina, bardzo prasze o to aby Pan spojrzał na załączone zdjęcia, na których widoczne są te uszkodzenia i proszę o informację czy jest ktoś taki jak rzeczoznawca zajmujący się oknami

pozdrawiam serdecznie

Niestety, próba załączenia zdjęć, po ich zmniejszeniu nie oddają stanu faktycznego

• 4 years później...
  • 8 months później...