jareko 26.02.2011 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 i kolejna informacja w uzupełnieniu artykułu z marcowego Muratora.Właściwie powoli zima zbliża się do końca i po rozmowie z Inwestorem u którego wymieniałem ukazane w artykule okna jest już jego pierwsza obserwacjaKoszta związane z ogrzewaniem zmalały mu o co najmniej 20% W tym tempie Inwestycja w wymianę okien zwróci mu się po trzech latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Relda1 06.05.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Jareko jesteś specem od okien, (poleconym na forum) dlatego też zwracam się do Ciebie z prośbą- Doradź mi! Chcę u siebie w salonie zamontować okno narożne (teraz w projekcie są dwa okna w rogu), nie mam pojęcia jakiej dać wielkości, aby było dobrze. Zależy mi, aby było duże i z jednej strony otwieralne, drugie może się nie otwierać w ogóle. W moim dzienniku jest projekt-zerknij proszę i doradź mi. W całym domu chcę okna plastikowe, więc i to również, chyba,że nie ma takiej opcji. Z góry bardzo, bardzo dziękuję za pomoc i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.05.2011 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Tego rodzaju pytania proszę na mail adres jest po prawej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.12.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Chciałbym wszystkich, kontaktujących się ze mnę od dwu dni, przeprosić za moją niecierpliwość, czasem irytację czy też niechęć do rozmowy, lub wręcz za brak możliwości skomunikowania się ze mną.Mam w tej chwili sporo problemów z synem. Właściwie nie z nim ale jakby on jest tego powodem choć bardziej ojciec chłopaka z którym mój się pobił na przerwie na terenie szkołyDla mnie sytuacja normalna, gdzie 10 letni chłopcy czasem się posprzeczają i nawet pobiją urosła do rozmiarów zbrodni przeciwko ludzkościObdukcja, policja, zeznania, w perspektywie sąd rodzinny i cholera wie co mnie jeszcze czeka za trzy siniaki na ciele pokrzywdzonego, tylko dlatego, że dali sobie po razie w wyniku jakiegoś tam nieporozumienia.Ze szkoły pamiętam jak nie raz szło się na "solówę" i nikt później nie zgłaszał tego na policję, gdy nikt realnie nie ucierpiał. Sprawy załatwiało się między sobą lub rodzice czynili to za nas. Nie ważne.Przepraszam Państwa za zwłokę w opracowywaniu ofert, za dłuższe oczekiwanie na odpowiedzi - szczerze mówiąc nie mam chwilowo do tego głowy Edytowane 2 Grudnia 2011 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.04.2012 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Tak sobie pomyślałem, że może warto - za zgodą autorów - zamieszczać tu listy opisujące Wasze problemy i perturbacje z montażystami czy dostawcami. Przykłady totalnego olewania zarówno klienta jak i towaru jaki się montujeI na pierwszy ogień idzie dzisiejszy mail, publikowany za zgodą Inwestorki i na jej prośbę z usuniętymi danymi salonu który jej te przeżycia zafundował WitamPanie Jarosławie Podługiej batali z salonem XXXXXX doszlismy do porozumienia że zostana nam wstawione dwa poszerzenia od góry 3 cm i 4,5 cm oraz usztywniające poszerzenie dolneMontaż (dodam że ciepły) miał być wykonany z nowych materiałów po usunięciu starych taśm z ramy.Niestety nowy montaz okazał sie totalną klapą i poskutkował uszkodzeniem okna.Ponizej zamieszczam opisPo pierwsze panowie zdjęli szyby , wyjęli ramy i położyli na styropianie potem przykręcili dwa górne poszerzenia i jak stwierdzili dolne nie jest zupełnie potrzebneoparli okno w otworze po skrajnych końcach skrzydła na cegłach co poskutkowało wygięciem w łuko około 2 cm progu aluminiowego (dodam że mąż zauważył to gołym okiem) kiedy zwróciliśmy im uwagę na ten fakt niezwłocznie wyjęli okno i przykręcili poszerzenie założyli stare taśmy i wstawili po opianowaniu przy próbie otwarcia okna okazało sie ze okno nie chodzi tak jak należy, całe trze górą o ramę, dołem wylazła piankowa uszczelka a próg jest cały poobdzierany - niestety ja nie umiem tego fachowo wyjaśnićjuż nie wiem co w tej sytuacji zrobićacha nie dodałam jeszcze, że skrzydło te odsuwane całe górą lata i właśnie po docisnieciu nie dochodzi równo do ościeżnicy nawet po zamknieciu na górze odstaje i jest szczelina, bardzo prasze o to aby Pan spojrzał na załączone zdjęcia, na których widoczne są te uszkodzenia i proszę o informację czy jest ktoś taki jak rzeczoznawca zajmujący się oknamipozdrawiam serdecznieNiestety, próba załączenia zdjęć, po ich zmniejszeniu nie oddają stanu faktycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ore 03.01.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 hmmm...zima nadchodzi ponownie jak można sie z Panem skontaktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 03.01.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Obecnie na FM działa pod innym nickiem- nikt ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wierzyciel 17.09.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 (edytowane) jak można sie z Panem skontaktować? Najlepiej przez komornika albo ewentualnie adwokata. Ten Pan jest ekstra ekspert do momentu wpłaty zaliczki. Edytowane 17 Września 2017 przez Wierzyciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts