Ania i Bartek 09.01.2010 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 basia228 a możesz podać producenta takich drewnianych paneli? Masz je już założone? Ja czytałam o finishparkiecie (inna nazwa lamparkiet) i finishdesce, ale po pierwsze w sklepach, w których byłam w naszym mieście nikt o nich nie słyszał, a po drugie opinie w sieci są różne. Nie mam nic przeciwko takim drewnianym podłogom - drewno to zawsze drewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 09.01.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Hihi, u mnie na razie stan surowy z początkiem instalacji. A po drewnianej podłodze chodziłam u koleżanki - myślałam,że ma podłogówkę a to drewno dawało takie uczucie ciepła. Drewnianych paneli wszędzie pełno, dzisiaj byłam na przykład w castoramie - jest tego mnóstwo. Co do finiszparkietu to mam namiary ale na firmę z Bielska - Białej - Tobie chyba nie bardzo po drodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 09.01.2010 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Hihi, u mnie na razie stan surowy z początkiem instalacji. A po drewnianej podłodze chodziłam u koleżanki - myślałam,że ma podłogówkę a to drewno dawało takie uczucie ciepła. Drewnianych paneli wszędzie pełno, dzisiaj byłam na przykład w castoramie - jest tego mnóstwo. Co do finiszparkietu to mam namiary ale na firmę z Bielska - Białej - Tobie chyba nie bardzo po drodze? no średnio:) chyba, że mają sprzedaż wysyłkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 09.01.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tym wątkiem, dzięki Wam (bo sama też się troszkę udzielałam) jestem nareszcie STAŁYM BYWALCEM forum! wow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamca 09.01.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Mam podłogówkę w całym domu, również w sypialni i nie zmieniłabym już na kaloryfery. Działa drugi sezon zimowy - rewelacja. A co do opini , że np. w sypialni czy kuchni nie, to tak mówią ale jak zapytasz dlaczego to nikt nie potrafi rzeczowo odpowiedźieć... info znajdziesz między innymi http://www.muratordom.pl/eksperci_wnetrza/odpowiedz/podloga-na-ogrzewanie-podlogowe,15192,9-0.htm ale co do podłogówki w sypialni to niestety słyszałam niezbyt dobre opinie i ogólnie podobno nie robi się tego w pomieszczeniach gdzie się śpi ... tak słyszałam od kilku wykonawców robiących podłogówkę, ale może ktoś ma i wypowie jak to jest w rzeczywistości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 09.01.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Trochę już bywam na forum i też zauważyłam dziwną prawidłowość, że Ci co mają podłogówkę to chwalą a Ci co nie mają to nie polecają Jestem zdecydowana na ogrzewanie podłogowe a facet,który ma nam robić projekt ogrzewania namieszał w głowie mojemu mężowi, żeby absolutnie nie robić podłogówki w sypialni i w pokojach dzieci bo ..... niezdrowo! Myśli nie rozwinął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamca 09.01.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Trochę już bywam na forum i też zauważyłam dziwną prawidłowość, że Ci co mają podłogówkę to chwalą a Ci co nie mają to nie polecają Jestem zdecydowana na ogrzewanie podłogowe a facet,który ma nam robić projekt ogrzewania namieszał w głowie mojemu mężowi, żeby absolutnie nie robić podłogówki w sypialni i w pokojach dzieci bo ..... niezdrowo! Myśli nie rozwinął... No właśnie myśli nie rozwinął.....dlaczego??? bo zapewne nie potrafi... U dzieci to jest fajne rozwiązanie, bo jak wiadomo one wiecznie siedzą na podłodze .... Mam sprawdzoną podłogówkę w całym domu i polecam. Jedyne kaloryfery to drabinki dodatkowo w łazienkach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 10.01.2010 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Trochę już bywam na forum i też zauważyłam dziwną prawidłowość, że Ci co mają podłogówkę to chwalą a Ci co nie mają to nie polecają Jestem zdecydowana na ogrzewanie podłogowe a facet,który ma nam robić projekt ogrzewania namieszał w głowie mojemu mężowi, żeby absolutnie nie robić podłogówki w sypialni i w pokojach dzieci bo ..... niezdrowo! Myśli nie rozwinął... No właśnie myśli nie rozwinął.....dlaczego??? bo zapewne nie potrafi... U dzieci to jest fajne rozwiązanie, bo jak wiadomo one wiecznie siedzą na podłodze .... Mam sprawdzoną podłogówkę w całym domu i polecam. Jedyne kaloryfery to drabinki dodatkowo w łazienkach, ---------------------- Dlaczego nie? Jedna odpowiedz, bo NIE! To samo jest z kominkiem z DPG, z kominkiem z plaszczem wodnym, mata grzewcza przed wejsciem, ogrzewaniem podlogowym, solarami, PC, takze z autem etc. Czego nie mam to to jest beeee i zalozenia. Tez nie rozumiem takiego podejscia. W koncu kazdy ma to, co ma, co chce i moze miec. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.01.2010 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Mam podłogówkę tylko na dole (na górze jedynie w łazienkach) i gdybym budowała dziś, to zrobiłabym wszędzie. Zdarza mi się zdrzemnąć na kanapie w salonie i w głowę nie jest mi za gorąco. A uwielbiam chodzić na bosaka, więc podłogówka to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 10.01.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 wszystko pięknie ładnie tylko że autorka pyta o sens stosowania wykładziny dywanowej na podłogówke a nie samej podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 10.01.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 mamy podłogówkę w calusieńkim domu, łącznie z sypialnią. mieszka i śpi nam się baaaardzo dobrze holl, kuchnia i inne tego typu pomieszczenia w kafelkach, pokoje w panelach ( na ogrzewanie podłogowe, oczywiście z odpowiednim podkładem ), a w naszej sypialni spełnienie jednego z dawnych, niewytłumaczonych, może niepraktycznych , i niestety kosztownych marzeń - gruba, włochata, kremowa wykładzina ( 21 m2 ) kupiona w komforcie ( przystosowana do ogrzewania podłogowego ). użytkuje się całkiem dobrze ( bo mało się po niej chodzi, dziecko raczej do sypialni nie zagląda ), lekko przebija się przez nią ciepło i jest tak, jak miało być kulasiek podpowiedz prosze jaki to odpowiedni podkład pod panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.01.2010 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A ja się zastanawiam nad położeniem na podłogówkę w sypialniach wykładziny z naturalnej wełny - Berga (taka jak na zdjęciu) - tylko taką biorę pod uwagę, nic sztucznego! Nie mam pojęcia czy to w ogóle jest możliwe... Opis: Berga. Wykładzina posiada jasne i stonowane barwy. Swoje piękno zawdzięcza naturalnym surowcom użytym do produkcji. Idealnie komponuje się zarówno ze stylem eko, jak i nowoczesną aranżacją. Posiada powłokę ochronną Protect Plus. Surowiec: wełna. Gwarancja: 2 lata. http://img36.imageshack.us/img36/7701/komfort1berga0811936081.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 19.01.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Piękna! I sprawia wrażenie mięciutkiej. A gdzie można taka znaleźć? Mają ją w Komforcie?Zresztą, zaraz sama sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts