Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

No to teraz: wykładzina dywanowa na podłogówce...

Ania i Bartek

Recommended Posts

basia228 a możesz podać producenta takich drewnianych paneli? Masz je już założone? Ja czytałam o finishparkiecie (inna nazwa lamparkiet) i finishdesce, ale po pierwsze w sklepach, w których byłam w naszym mieście nikt o nich nie słyszał, a po drugie opinie w sieci są różne. Nie mam nic przeciwko takim drewnianym podłogom - drewno to zawsze drewno:)

Hihi, u mnie na razie stan surowy z początkiem instalacji. A po drewnianej podłodze chodziłam u koleżanki - myślałam,że ma podłogówkę a to drewno dawało takie uczucie ciepła. Drewnianych paneli wszędzie pełno, dzisiaj byłam na przykład w castoramie - jest tego mnóstwo. Co do finiszparkietu to mam namiary ale na firmę z Bielska - Białej - Tobie chyba nie bardzo po drodze?

Hihi, u mnie na razie stan surowy z początkiem instalacji. A po drewnianej podłodze chodziłam u koleżanki - myślałam,że ma podłogówkę a to drewno dawało takie uczucie ciepła. Drewnianych paneli wszędzie pełno, dzisiaj byłam na przykład w castoramie - jest tego mnóstwo. Co do finiszparkietu to mam namiary ale na firmę z Bielska - Białej - Tobie chyba nie bardzo po drodze?

:) no średnio:) chyba, że mają sprzedaż wysyłkową:)

Mam podłogówkę w całym domu, również w sypialni i nie zmieniłabym już na kaloryfery. Działa drugi sezon zimowy - rewelacja.

A co do opini , że np. w sypialni czy kuchni nie, to tak mówią ale jak zapytasz dlaczego to nikt nie potrafi rzeczowo odpowiedźieć...

info znajdziesz między innymi http://www.muratordom.pl/eksperci_wnetrza/odpowiedz/podloga-na-ogrzewanie-podlogowe,15192,9-0.htm

ale co do podłogówki w sypialni to niestety słyszałam niezbyt dobre opinie i ogólnie podobno nie robi się tego w pomieszczeniach gdzie się śpi ... tak słyszałam od kilku wykonawców robiących podłogówkę, ale może ktoś ma i wypowie jak to jest w rzeczywistości ...

Trochę już bywam na forum i też zauważyłam dziwną prawidłowość, że Ci co mają podłogówkę to chwalą a Ci co nie mają to nie polecają :) Jestem zdecydowana na ogrzewanie podłogowe a facet,który ma nam robić projekt ogrzewania namieszał w głowie mojemu mężowi, żeby absolutnie nie robić podłogówki w sypialni i w pokojach dzieci bo ..... niezdrowo! Myśli nie rozwinął...

Trochę już bywam na forum i też zauważyłam dziwną prawidłowość, że Ci co mają podłogówkę to chwalą a Ci co nie mają to nie polecają :) Jestem zdecydowana na ogrzewanie podłogowe a facet,który ma nam robić projekt ogrzewania namieszał w głowie mojemu mężowi, żeby absolutnie nie robić podłogówki w sypialni i w pokojach dzieci bo ..... niezdrowo! Myśli nie rozwinął...

No właśnie myśli nie rozwinął.....dlaczego??? bo zapewne nie potrafi...

U dzieci to jest fajne rozwiązanie, bo jak wiadomo one wiecznie siedzą na podłodze ....

Mam sprawdzoną podłogówkę w całym domu i polecam.

Jedyne kaloryfery to drabinki dodatkowo w łazienkach,

No właśnie myśli nie rozwinął.....dlaczego??? bo zapewne nie potrafi...

U dzieci to jest fajne rozwiązanie, bo jak wiadomo one wiecznie siedzą na podłodze ....

Mam sprawdzoną podłogówkę w całym domu i polecam.

Jedyne kaloryfery to drabinki dodatkowo w łazienkach,

----------------------

Dlaczego nie? Jedna odpowiedz, bo NIE!

To samo jest z kominkiem z DPG, z kominkiem z plaszczem wodnym, mata grzewcza przed wejsciem, ogrzewaniem podlogowym, solarami, PC, takze z autem etc. Czego nie mam to to jest beeee i zalozenia. Tez nie rozumiem takiego podejscia. W koncu kazdy ma to, co ma, co chce i moze miec.

Pozdrawiam:)

Mam podłogówkę tylko na dole (na górze jedynie w łazienkach) i gdybym budowała dziś, to zrobiłabym wszędzie.

Zdarza mi się zdrzemnąć na kanapie w salonie i w głowę nie jest mi za gorąco. A uwielbiam chodzić na bosaka, więc podłogówka to jest to.

mamy podłogówkę w calusieńkim domu, łącznie z sypialnią. mieszka i śpi nam się baaaardzo dobrze :lol: holl, kuchnia i inne tego typu pomieszczenia w kafelkach, pokoje w panelach ( na ogrzewanie podłogowe, oczywiście z odpowiednim podkładem ), a w naszej sypialni spełnienie jednego z dawnych, niewytłumaczonych, może niepraktycznych :wink: , i niestety kosztownych marzeń - gruba, włochata, kremowa wykładzina ( 21 m2 ) kupiona w komforcie ( przystosowana do ogrzewania podłogowego ). użytkuje się całkiem dobrze ( bo mało się po niej chodzi, dziecko raczej do sypialni nie zagląda 8) ), lekko przebija się przez nią ciepło i jest tak, jak miało być :lol:

kulasiek podpowiedz prosze jaki to odpowiedni podkład pod panele

A ja się zastanawiam nad położeniem na podłogówkę w sypialniach wykładziny z naturalnej wełny - Berga (taka jak na zdjęciu) - tylko taką biorę pod uwagę, nic sztucznego!

Nie mam pojęcia czy to w ogóle jest możliwe... :roll:

Opis:

Berga. Wykładzina posiada jasne i stonowane barwy. Swoje piękno zawdzięcza naturalnym surowcom użytym do produkcji. Idealnie komponuje się zarówno ze stylem eko, jak i nowoczesną aranżacją. Posiada powłokę ochronną Protect Plus. Surowiec: wełna. Gwarancja: 2 lata.

http://img36.imageshack.us/img36/7701/komfort1berga0811936081.jpg