ponury63 09.01.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Ech.. znów trzeba elementarne rzeczy tłumaczyć ? Zmieniłem tytuł, bo autorkę strasznie uwiera słowo 'spam' - poprzedni brzmiał tak: "[WYDZIELONY] SPAM za 1%, czyli jak zatłuc szczytną ideę" wielokrotne powielanie tego samego z reguły nazywa się spamem. I tylko o to tu chodzi. Dziękuję; zresztą to samo napisało tu już kilka osób, wyraźnie dając do zrozumienia, że powielanie postów jest spamem i daje efekt odwrotny do zamierzonego (jak nachalne reklamy) Jeśli Ponuremu dobrze to zrobi - przyznaje jestem Trollem! Nigdzie nie użyłem określenia 'troll' - staraj się pisać na temat Wydaje mi się jednak bardzo ważne uświadamianie ludzi w tak ważnej sprawie! (...) Jeśli przez moje działanie Ponury63 wyłączy swoje sumienie i nie odda 1%podatku nikomu - jesteś ignorantem bez serca! Jesteś tu ledwo pół roku, Forum istnieje od r. 2001 i zanim się zacznie rzucać na oślep bezpodstawne oskarżenia, warto trochę to Forum poczytać, m.in. o tym iż miało tu miejsce wiele akcji na rzecz 1% i każdy kto chce może zaproponować i cel, i OPP można o tym poczytać w dziale >>> http://forum.muratordom.pl/sos-pomoc-na-forum-sos,f146.htm A sama możliwość przekazania 1% istnieje nie od dziś, tylko bodaj od 2004 roku (i od tego czasu z niej korzystam). Jeśli ktoś płaci podatki, raczej wie o niej, nie trzeba go na siłę uświadamiać, a już na pewno nie przez seryjne wklejanie kilkudziesięciu postów Z jednej strony rozumiem zachowanie moderatora, a z drugiej bardzo mnie to wkurza (nie tylko wybiórczość na FM). Nie wiem czy do tego przywyknę - raczej nie! Trudno, jednak Forum na pewno nie przywyknie z tego powodu do działań sprzecznych z netykietą, przeszkadzających użytkownikom Moderator zamiast poinstruować, wolała skasować. Dziękuję za pomoc moderatorowi - spam zabija szczytną ideę. Tak - spam zawsze ulega skasowaniu i wielka szkoda że do Ciebie zupełnie nie dociera, że widząc ten sam tekst wklejony w n-tym z kolei wątku większość czytających okaże (w najlepszym wypadku) lekceważenie dla spraw w nim poruszonych. A poinstruowanie? wklejałaś seryjnie posty na temat ważnych spraw w dziale raczej rozrywkowym, stąd powstał mój pomysł wydzielenie tego tematu (i takie a nie inne zatytułowanie) m.in. po to by inni mogli wyrazić swoją opinię na ten temat Nie ma się co gorączkować .... Ja też ostatnio od Ponury63 dostałam informację na priv, żeby lepiej nie powielać wątków i jest do tego odpowiedni dział .... Poniekąd rozumiem podejście moderacji - dlatego nie upierałam się. Tak, powielanie wątków/postów zawsze odnosi przeciwny skutek, zwłaszcza jeśli w tych wpisach jest jakaś forma nakłaniania do czegokolwiek. Pisałem już o tym w watku licytacyjnym - większości ludzi to nie interesuje, a ci których to interesuje po prostu szukają takich tematów we właściwych działach tematycznych, specjalnie w tym celu utworzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.01.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 jeszcze tekst przesunięty z wątku >> http://forum.muratordom.pl/pracownia-rzeczy-roznych,t145208.htm bo wklejony tam był kompletnie pozbawiony sensu Jestem zaskoczona! Ponury 63 jednak ma serce i sumienie! Chłopie - podatku starczy dla wszystkich potrzebujących! To od osób wypełniających Pit'a zależy co wpiszą w "budkach". Mi zależało na tym, aby odwiedzić... poinformować szeroką rzeszę forumowiczów. I nie chodzi mi wyłącznie o Maciusia, a o ogólną informację!!! Jako nowa na forum (w ogóle w sieci ) - uczę się dobrych obyczajów itp. Nie podoba mi się, że od razu dostałam "kijem po głowie", zamiast upomnienia w formie jakiejś przyzwoitej - zwłaszcza w sprawie wielkiej wagi!!! Chyba że ta jest "ważniejsza" tylko jedna uwaga - 1% podatku nie starczy dla wszystkich potrzebujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.01.2010 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Nie będę oceniać ani moderatora (bo wiem, że [/b]ponury ma dobre serce) ani boratom (bo też wiem, że ma dobre serce). Chcę tylko zwrócić uwagę forumowiczów na liczbę odwiedzin we wontku "Nasze odpowiedzi na prośbę o pomoc". Jak od kilku lat czytam forum, to mam wrażenie, że tylko nagłośnione (często przez moderatorów właśnie) wątki mają szanse. Przedmiotowy wątek to trochę jak ulica miasta, na której zgromadzi się wszystkich żebraków (przepraszam za to słowo) i z góry wiadomo, że wszyscy będą ją omijać. Ale to forum budowlane, więc dyskutować nie powinniśmy, bo i tak w sprawach niebudowlanych zostało wiele zrobione. Złotego środka pewnie nie ma, ale nie dziwię się, że ktos zdesperowany chwyta się brzytwy i nie dziwię się, że ktoś odpowiedzialny za porządek musi być brzytwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.01.2010 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 No i jak zwykle popierniczyłam przyciski, ale nie będę poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.01.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 o tym samym można dyskutować w wymianie doświadczeńokna/szyby/parowanie/wentylacja itp, do wyrzygania a co do akurat tego tematu, to chyba tylko totalnie nieprzystosowanynie wie o możliwości przekazania tego 1%a podejrzewam, że 90% osób na forum, ma dawno swoje typy wybranewięc takie jakieś popażone posty rzeczywiście ewoluują w stronę spamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 11.01.2010 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 a co do akurat tego tematu, to chyba tylko totalnie nieprzystosowany nie wie o możliwości przekazania tego 1% a podejrzewam, że 90% osób na forum, ma dawno swoje typy wybrane więc takie jakieś popażone posty rzeczywiście ewoluują w stronę spamu Uważam jednak, że warto ludziom o ważnych rzeczach przypominać, aby takich sytuacji uniknąć: się zagapiłem, co na dzień dzisiejszy potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts