Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ustawienie pieca

MajaRóżakicia

Recommended Posts

Od dwóch miesięcy mam zainstalowany piec DEFRO KOMFORT EKO...i od samego początku mam problem. Mieszkanie w domu jednorodzinnym ma ok 90 m2 .i ciągle mi sie nie wypala węgiel. Co jakiś czas przychodzą ci co instalowali , sprawdzaja i nadal muszę przebierać popiół. A miało być tak super...ciepło jest, woda też w bojlerze ciepła ale ten nie wypalony węgiel...Acha ...mieszkam sama i jako jedyna w Rodzinie mam taki piec... :cry:

Ja mam taki sam piec , od niedawna ogrzewamy domek,jeszcze nie mieszkamy.

Z ustawieniami to trzeba pokombinować ,zapytam męża jakie mamy ustawienia to Ci podam.Też była sytuacja ,że węgiel nie spalał się do końca, przebierał z kielicha i dużo wpadało do popielnika niespalonego ,więc zmniejszyliśmy czas podawania ,teraz jest ok.

• 2 weeks później...
Kolejna osoba ustawiała mi piec ...i kicha...zimno...chyba mniej nie wypalonego węgla ale za to temperatura zadana 50 Ccp / co to znaczy? /a temperatura na piecu 34C...Za godzine ma przyjść ten co ustawiał...chyba zgłoszę reklamacje ,że mam felerny piec ...a na dworze minus 10...Pomocy co zrobić...acha po wczorajszym ustawieniu w nocy włączył się alarm...

Od dwóch miesięcy mam zainstalowany piec DEFRO KOMFORT EKO...i od samego początku mam problem. Mieszkanie w domu jednorodzinnym ma ok 90 m2 .i ciągle mi sie nie wypala węgiel. Co jakiś czas przychodzą ci co instalowali , sprawdzaja i nadal muszę przebierać popiół. A miało być tak super...ciepło jest, woda też w bojlerze ciepła ale ten nie wypalony węgiel...Acha ...mieszkam sama i jako jedyna w Rodzinie mam taki piec... :cry:

cos podsluchalem na budowie ale ....

piec postawic nie dalej jak chyba pol metra od komina. od tylu powinien byc w miare dostep (czyszeczenie i jakies tam doprowadzenie). cos tam jeszcze przy palenisku trzeba smarowac nim zacznie sie go uzywac. dalej to juz nastawy.

piec postawic nie dalej jak chyba pol metra od komina. od tylu powinien byc w miare dostep (czyszeczenie i jakies tam doprowadzenie). cos tam jeszcze przy palenisku trzeba smarowac nim zacznie sie go uzywac. dalej to juz nastawy.

pewnie piszesz o uszczelnieniu retorty (w sumie w jakiś palnikach był problem faktycznie) - ale to chyba w elektromecie

mój kocioł stoi 10cm od ściany (tył kotła) i nic nie przeszkadza - różne kotły są różnie zbudowane...