MajaRóżakicia 09.01.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Od dwóch miesięcy mam zainstalowany piec DEFRO KOMFORT EKO...i od samego początku mam problem. Mieszkanie w domu jednorodzinnym ma ok 90 m2 .i ciągle mi sie nie wypala węgiel. Co jakiś czas przychodzą ci co instalowali , sprawdzaja i nadal muszę przebierać popiół. A miało być tak super...ciepło jest, woda też w bojlerze ciepła ale ten nie wypalony węgiel...Acha ...mieszkam sama i jako jedyna w Rodzinie mam taki piec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 09.01.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Ja mam taki sam piec , od niedawna ogrzewamy domek,jeszcze nie mieszkamy.Z ustawieniami to trzeba pokombinować ,zapytam męża jakie mamy ustawienia to Ci podam.Też była sytuacja ,że węgiel nie spalał się do końca, przebierał z kielicha i dużo wpadało do popielnika niespalonego ,więc zmniejszyliśmy czas podawania ,teraz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaRóżakicia 10.01.2010 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Dziękuję, będę bardzo wdzięczna za podanie parametrów bo przyznam się Tobie...trochę zaczynam żałować ,że wybrałam ten piec...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 11.01.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 w tej chwili mamy 18 czas podawania , 40 przerwatemp.na piecu 50st , nie wiem czy pomogę bo to też zależy od groszku ale spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajaRóżakicia 22.01.2010 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Kolejna osoba ustawiała mi piec ...i kicha...zimno...chyba mniej nie wypalonego węgla ale za to temperatura zadana 50 Ccp / co to znaczy? /a temperatura na piecu 34C...Za godzine ma przyjść ten co ustawiał...chyba zgłoszę reklamacje ,że mam felerny piec ...a na dworze minus 10...Pomocy co zrobić...acha po wczorajszym ustawieniu w nocy włączył się alarm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.01.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Tu ustawiali Twój piec: http://forum.muratordom.pl/moze-ktos-ma-doswiadczenia-z-piecem-defro-eko,t138856.htm http://forum.muratordom.pl/piece-defro,t55324.htm http://forum.muratordom.pl/piec-na-eko-groszek-elektromet-25kw,t66125-1140.htm (post info123) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.01.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Od dwóch miesięcy mam zainstalowany piec DEFRO KOMFORT EKO...i od samego początku mam problem. Mieszkanie w domu jednorodzinnym ma ok 90 m2 .i ciągle mi sie nie wypala węgiel. Co jakiś czas przychodzą ci co instalowali , sprawdzaja i nadal muszę przebierać popiół. A miało być tak super...ciepło jest, woda też w bojlerze ciepła ale ten nie wypalony węgiel...Acha ...mieszkam sama i jako jedyna w Rodzinie mam taki piec... cos podsluchalem na budowie ale .... piec postawic nie dalej jak chyba pol metra od komina. od tylu powinien byc w miare dostep (czyszeczenie i jakies tam doprowadzenie). cos tam jeszcze przy palenisku trzeba smarowac nim zacznie sie go uzywac. dalej to juz nastawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.01.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 piec postawic nie dalej jak chyba pol metra od komina. od tylu powinien byc w miare dostep (czyszeczenie i jakies tam doprowadzenie). cos tam jeszcze przy palenisku trzeba smarowac nim zacznie sie go uzywac. dalej to juz nastawy. pewnie piszesz o uszczelnieniu retorty (w sumie w jakiś palnikach był problem faktycznie) - ale to chyba w elektromecie mój kocioł stoi 10cm od ściany (tył kotła) i nic nie przeszkadza - różne kotły są różnie zbudowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts